Τούρτα Καραμέλας. Αμαρτωλός πειρασμός!

Αμαρτωλός πειρασμός που οδηγεί σε θεϊκά απόλαυση!!!! Μόνο αυτό έχω να σας πω…. Και τη συνταγή:

Τούρτα καραμέλας

Υλικά για το κέικ :
230γρ. βούτυρο
3 ¼ φλιτζανιού αλεύρι για κέϊκ
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
1 ¼ φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση:
Αφήστε τα αυγά και το βούτυρο εκτός ψυγείου να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚ C. Βουτυρώστε καλά 3 ταψάκια διαμέτρου 22εκ ή 4 ταψάκια των 20εκ. Κόψτε 3 ή 4 στρογγυλά κομμάτια λαδόκολλας (ανάλογα με το πόσα ταψάκια θα χρησιμοποιήσετε), έτσι ώστε να μπουν και να καλύψουν τον πάτο από τα βουτυρωμένα ταψάκια μας. Βουτυρώστε ξανά, αυτή ν τη φορά ελαφρά πάνω από τη λαδόκολλα.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί. Δεν χρειάζεται να έχετε κόσκινο. Μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας και με ένα σουρωτήρι.

Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια τα αυγά, ένα – ένα, με το μίξερ σε λειτουργεία.
Προσθέστε στο μίγμα σας το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ σε 3 δόσεις, χτυπώντας το μέχρι να μαλακώσει μετά από κάθε προσθήκη.

Μοιράστε το μείγμα στα ταψάκια σας. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 25-30 λεπτά για τα ταψάκια των 20εκ. ή 30-35 λεπτά για αυτά των 22εκ. Βγάλτε τα από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τα σε μία σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Κόψτε το «καπάκι» από κάθε κέικ ώστε και τα 3 ή τέσσερα κεκάκια σας να έχουν τελικά το ίδιο πάχος.

Τοποθετήστε το πρώτο κέικ σε ένα πιάτο ή πιατέλα και αλείψτε το με ½ φλιτζάνι γλάσο καραμέλας. Προσθέστε από πάνω το επόμενο κέικ και αλείψτε και πάλι με ½ φλιτζάνι γλάσο καραμέλας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα κεκάκια. Μετά την τελευταία στρώση κέικ, αλείψτε ολόκληρη την τούρτα με μία λεπτή στρώση γλάσου γύρω-γύρω (το γλάσο βοηθάει την τούρτα σας να μην ξεραθεί). Αφήστε λίγη ώρα την τούρτα σας ώσπου να ξεραθεί το γλάσο καραμέλας.

Αφού έχει σταθεροποιηθεί το γλάσο αλείψτε με το υπόλοιπο γλάσο σας και πάλι την τούρτα σας εξωτερικά. Απλώστε το καλά στην κορυφή της τούρτας και στα πλαινά της, ώστε να κατανεμηθεί ισομερώς. Σερβίρετε και …απολαύστε τις διθυραμβικές κριτικές!!!

Υλικά για το γλάσο καραμέλας :
115 γρ. βούτυρο, λιωμένο
115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
½ – ¾ φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
5-6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Οδηγίες για το γλάσσο καραμέλας :
Αναμείξτε τα 115 γρ. λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και το ½ φλιτζάνι γάλα μέσα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στο maximum για 1 λεπτό. Βγάλτε το μπολ από το φούρνο και ανακατέψτε το μίγμα σας καλά ώστε να ομογενοποιηθεί. Ξαναβάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων (και πάλι στο maximum) και αφήστε το για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το μίγμα να είναι πλέον λείο.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ το στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ . Προσθέστε 5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν . Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια-υψηλή και ανακατέψτε για ακόμη 1 λεπτό.

Προσθέστε τα υπόλοιπα 115 γρ. από το βούτυρο που είχατε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου και αναμείξτε τα όλα μαζί σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά ή μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο. Το μείγμα σας πρέπει να έχει υφή που να σας επιτρέπει να το αλείψετε με ευκολία. Εάν σας βγει αρκετά υδαρές προσθέστε λίγη ακόμα άχνη ζάχαρα. Εάν βγει αρκετά πηχτό αραιώστε το με λίγο εβαπορέ.