Πώς να φροντίσετε τα νύχια των ποδιών σας. 7 συμβουλές για τέλειο Πεντικιούρ

Η φροντίδα των νυχιών δεν είναι απλά θέμα αισθητικής, είναι και θέμα υγιεινής, ειδικά το καλοκαίρι που φοράμε ανοιχτά παπούτσια και τα πόδια μας είναι πιο συχνά έξω. Όταν τα νύχια έχουν προβλήματα, μπορούν να προκαλέσουν ενόχληση, να περιορίσουν το περπάτημα, να περιορίσουν τις κινήσεις μας και να προκαλέσουν πόνο ακόμα και στην πλάτη από τον τρόπο της θέση μας.

Το εκπληκτικό είναι ότι, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν, είναι πολύ εύκολο να τα φροντίσετε! 7 συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των νυχιών σας.

7 συμβουλές για τέλειο Πεντικιούρ

 

1. Κόψτε τα νύχια ίσια

Η διαφορά μεταξύ της φροντίδας των νυχιών των ποδιών και των χεριών είναι στο κόψιμό τους. Σε αντίθεση με των χεριών, το κόψιμο τους πρέπει να είναι πάντα ευθεία, επειδή το στρογγυλό κόψιμο μπορεί να οδηγήσει στο να μπουν τα νύχια στο δέρμα. Εάν δεν σας αρέσει αυτό το στυλ πεντικιούρ, μπορείτε να προσπαθήσετε να μαλακώσετε τις άκρες με μία λίμα. Προσοχή, εδώ το κλειδί είναι να μαλακώσετε, όχι να στρογγυλέψετε.

2. Μην κόβετε πάρα πολύ

Σίγουρα σας έχει συμβεί να κόψετε πάρα πολύ τα νύχια των ποδιών. Και σε εκείνες τις στιγμές, ξέρετε ότι έχετε περάσει το όριο επειδή αισθάνεστε πόνο και το δέρμα που πρέπει να καλυφθεί είναι αρκετά ευαίσθητο, προκαλώντας δυσφορία ακόμη και όταν περπατάτε.

Τα νύχια είναι ένα από τα μέρη του σώματος που είναι πιο ευαίσθητα στη φλεγμονή. Ο ιδρώτας, η τριβή των παπουτσιών και των καλτσών και οι ακαθαρσίες που συλλέγουν, δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Οπότε καλό είναι να μην αφήνεται μεγάλο μέρος του δέρματος εκτεθειμένο.

3. Μην κόβετε ταπετσάκια

Τα πετσάκια γύρω απ’τα νύχια είναι φυσικό φράγμα. Εάν τα αφαιρέσετε ή τα κόψετε, θα δημιουργήσετε μια τρύπα στην προστασία τους όπου μπορούν να φιλοξενηθούν βακτηρίδια και μύκητες.

Ενυδατώστε τα με έλαια και κρέμες έτσι ώστε να μην στεγνώνουν ή να ξεφλουδίζουν. Εάν τα κρατάτε ενυδατωμένα και υγιή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε για αυτά στο πεντικιούρ σας, τα αφήνετε έτσι όπως είναι.

Σε περίπτωση που θέλετε να βάψετε τα νύχια σας, κάντε ένα ποδόλουτρο με ζεστό νερό για να μαλακώσετε τα πετσάκια και χρησιμοποιήστε το ειδικό ξυλάκι απλά για να τα σπρώξετε λίγο προς τα πίσω. Σπρώξτε απαλά για να προετοιμάσετε την επιφάνεια του νυχιού για το βερνίκι

4. Επιλέξτε τα βερνίκια με προσοχή

Με την ηλικία, τα νύχια των ποδιών τείνουν να γίνονται πιο αδύναμα, να ξεφλουδίσουν και να πάρουν ένα ελαφρώς κίτρινο χρώμα. Η χρήση βερνικιών με χημικά μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Επιλέξτε βερνίκια νυχιών χωρίς φορμαλδεΰδη, τολουόλιο και φθαλικό διβουτύλιο.

5. Αφαιρέστε συχνά το βερνίκι

Τα νύχια του ποδιού είναι πιο επιρρεπή σε κηλίδες ή κιτρίνισμα αν τα έχετε βαμμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνιστάται η αφαίρεση του βερνικιού στο τέλος δύο ή τριών ημερών και η επαναχρησιμοποίησή του (κατά προτίμηση σε άλλο χρώμα) για την αποφυγή αυτών των λεκέδων.

Για να το αφαιρέσετε, επιλέξτε ξεβαφτικό χωρίς ακετόνη και χωρίς αλκοόλ.

6. Ενυδατώστε τα νύχια και την επιδερμίδα

Για να διατηρείτε τα νύχια υγιή και όμορφα, είναι σημαντικό να ενυδατώνονται. Μόνο τότε μπορούν να είναι δυνατά να αντιμετωπίσουν όλες τις διαδικασίες στις οποίες υπόκεινται. Εφαρμόστε λίγο λάδι βαζελίνης ή βιταμίνης Ε, φροντίζοντας να απλώσετε το προϊόν τόσο στην επιφάνεια όσο και στην επιδερμίδα. Μασάζ προσεκτικά κατά τη διάρκεια της εφαρμογής για να γίνει σωστά η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

7. Φροντίστε τα νύχια που σπάνε

Τα ραγισμένα νύχια είναι μία άσχημη εικόνα αλλά, πιο το σημαντικό, είναι μια πιθανή πηγή μολύνσεων και προβλημάτων. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι ένα από τα νύχια σας σπάσει, ενεργήστε αμέσως για να αποφύγετε περισσότερα προβλήματα. Μην τα παραμελείτε γιατί το σπάσιμο μπορεί να επεκταθεί.

Τα νύχια δεν χρειάζονται ειδική φροντίδα, χρειάζονται μόνο εσείς να μάθετε πως να τα φροντίζετε σωστά για να αποφύγετε προβλήματα.

επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι