Ψητό στήθος κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Ψητό κοτόπουλο στο φούρνο με πεντανόστιμη σάλτσα μουστάρδας είναι η σημερινή μας συνταγή. . Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε από την τέλεια γεύση του.


Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 35 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
1 χούφτα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
μερικά κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
6 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα:
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φύλλο δάφνης
2 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα μουστάρδα (με ολόκληρους κόκκους σιναπόσπορου)
1 σταγόνα χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C . Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο γενναιόδωρα .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τα στήθη του κοτόπουλου με ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μυρωδικά και το σκόρδο και αφήστε το να τηγανιστούν για άλλο ένα λεπτό. Μεταφέρετε το κοτόπουλο και τα αρωματικά σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο (π.χ. ταψί, πυρέξ ) και περιχύστε με το χυμό λεμονιού.
Τοποθετήστε στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 15-20 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέσα, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, χρησιμοποιήστε το τηγάνι στο οποίο μαγειρέψατε το κοτόπουλο και «σβήστε» το με κρασί ( μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ζωμό ή νερό), προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη δάφνη, το θυμάρι και τη μουστάρδα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να χαθούν τα περισσότερα υγρά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού , αλάτι και πιπέρι, περιχύστε τα ψητά στήθη με τη σάλτσα και … γευτείτε το νοστιμότερο κοτόπουλο!!!

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας