Πιπεράτο Ψωμί με τσένταρ

Πώς σας ακούγεται η ιδέα του σπιτικού ψωμιού? Τέλεια!!! Αλλά θέλει πολύ χρόνο θα μου πείτε… ζύμωσε, περίμενε να ξεκουραστεί η ζύμη (που ποτέ δεν κατάλαβα τι έκανε και είναι τόσο κουρασμένη…), ξαναζύμωνε, ξαναπερίμενε και στο τέλος η ζύμη έχει σίγουρα ξεκουραστεί, εμείς όμως όχι! Τα πράγματα εδώ είναι πιο απλά, ολόφρεσκο, μυρωδάτο, σπιτικό ψωμάκι μέχρι να πεις… πιπέρι

Πιπεράτο Ψωμί με τσένταρ

Συστατικά:

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ½ έως 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αυγά χτυπημένα
½ κιλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
½ φλιτζάνι λάδι
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (με συναπόσπορο)
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ (115γρ.)
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.
Λαδώστε μια φόρμα για ψήσιμο ψωμιού ή κέικ 20εκατοστών.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα, τη μουστάρδα , το τυρί και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ενώστε τα συστατικά των 2 μπόλ και ανακατεψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχτε το μείγμα στη φόρμα του ψωμιού.
Ψήστε για 45-50 λεπτά.
Αν βάζοντας μία οδοντογλειφίδα μέσα στο ψωμί, αύτη βγαίνει καθαρή, τότε το ψωμάκι σας είνα έτοιμο.
Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το από το φορμάκι και ακουμπήστε το σε μια σχαρούλα να κρυώσει και από κάτω.
Αν καταφέρετε και δεν το φάτε όλο αμέσως, μπορείτε να το αποθηκεύσετε τυλιγμένο στο ψυγείο.