Πατάτες για πάρτυ διαφορετικές!!!

Σας αρέσει στις γιορτές και στα πάρτυ να εντυπωσιάζεται πάντα με τα φαγητά σας; Σήμερα σας έχω κάτι πολύ πρωτότυπο και έξυπνο.. Πατάτες για πάρτυ διαφορετικές και πολύ πολύ νόστιμες που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους!

Πατάτες για πάρτυ διαφορετικές

Υλικά :
⦁ 750 γρ. πουρέ πατάτας
⦁ 2-3 κ.σ. βούτυρο
⦁ 3-4 κ.σ. γάλα
⦁ 2 κρόκους αυγών
⦁ μοσχοκάρυδο
⦁ αλάτι
⦁ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για να αλείψετε τις πατατούλες:
⦁ 1 κρόκο αυγού και 1-2 κ.σ. γάλα ή κρέμα (αναμεμειγμένα)

Εκτέλεση:
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Βράστε τις σε νερό με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Στραγγίξτε τις πατάτες και στη συνέχεια λιώστε τις με ένα πιρούνι (ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ). Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενές και μαλακός πουρές.
Προσθέστε το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.

Τοποθετήστε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψί και αλείψτε το αν θέλετε με λίγο βούτυρο. Βάλτε τον πουρέ πατάτας σε ένα κορνέ και πιέζοντας βγάλτε λίγη ποσότητα πουρέ κάθε φορά, σε μέγεθος όχι πολύ μεγάλο, για να ψηθούν ευκολότερα. Όταν οι πατάτες αρχίσουν να στερεοποιούνται βγάλτε τις από τον φούρνο και αλείψτε τις με το μείγμα από το αυγό και το γάλα. Κάντε λίγη υπομονή και … συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι οι πατάτες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Υπολογίστε ότι θα χρειαστούν συνολικά περίπου 30 – 45 λεπτά.