Muffins με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

Αισθάνεστε συχνά ένα «κενό» ανάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα… (το ξέρω γιατί μου συμβαίνει συχνά..)
Και ίσως εσείς μπορείτε να γεμίστε αυτό το κενό με ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι, τα παιδιά σας όμως; Είναι πιο απαιτητικά, ε; Νομίζω πως σας έχουμε μία νοστιμότατη λύση την οποία θα λατρέψουν!
Και αν δεν θέλετε να τσακώνεστε πάνω από τα τελευταία Muffins… κάντε διπλή μερίδα! Σίγουρα δεν θα πάει χαμένη.


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Μερίδες: 12

Συστατικά:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κουταλάκια baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 250ml γάλα
  • 100γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1½ φλιτζάνι κολοκύθα, (χοντροκομμένη)και μαγειρεμένη
  • 150γρ τυρί κατσικίσιο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετήστε σε ένα ταψί 12 φορμάκια για muffins .
Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powderκαι το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.
Προσθέστε στο μείγμα την κολοκύθα και το κατσικίσιο τυρί και ομογενοποιήστε. Με ένα κουτάλι βάλτε το μείγμα στα φορμάκια για muffins. Καλό είναι να τα γεμίσετε σχεδόν μέχρι την κορυφή. Ψήστε για 20-25 λεπτά (βάζοντας μια οδοντογλυφίδα μέσα στο muffin , εάν αυτή βγει καθαρή, τα muffins είναι έτοιμα).
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα (εάν μπορέσετε να αντισταθείτε στη μυρωδιά…) να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

TIPS
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση κολοκύθας, αντί να την τρίψετε, κόψτε την σε μικρά κυβάκια
Εάν το κατσικίσιο τυρί σας φαίνεται … πολύ γαλλικό, βάλτε φέτα 😉