Mac & Cheese: Το Αμερικάνικο μακαρονάκι με τυρί

Το mac and cheese είναι μία Αμερικάνικη συνταγή σαν να λέμε μακαρόνια με τυρί. Είναι πολύ γρήγορο φαγητό, εύκολο αλλά αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το Ελληνικό. Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη, ότι από δω και στο εξής οι μακαρονάδες θα το φτιάχνετε για αλλαγή..

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 5 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 500γρ μακαρονάκι κοφτό
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσένταρ
  • αλάτι πιπέρι,
  • φρέσκο μαϊντανό, για να σερβιριστείτε

Προετοιμασία:

μακαρονάκι κοφτό με τυρί

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια θερμότητα, ζεστάνετε το γάλα για λίγο . Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, κλείστε το μάτι. Προσθέστε το βούτυρο, το τσένταρ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα συστατικά αυτά μαζί με τα ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί και το βούτυρο στο γάλα και να δημιουργήσουν μια πηχτή σάλτσα.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε!