Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα η παραδοσιακή & εύκολη πίτα

Εύκολη πίτα μπατζίνα, νόστιμη και γρήγορη, την έμαθα σε ένα ταξίδι μου στην Καρδίτσα!!!
Την κάνουν οι νοικοκυρές για να κεράσουν τους φιλοξενούμενους!! Απολαύστε την!

Μπατζίνα

 

Υλικά:

  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 αυγά
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 14-15 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
  • Λίγο τρίμμα φέτας
  • 1 ποτηράκι του καφέ λάδι
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να γίνει ένας χυλός.
Στο ταψί της κουζίνας αλείφουμε πολύ καλά τον πάτο με βούτυρο και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε πάνω κάτω στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά.
Αν θέλουμε να μας γίνε λίγο πιο τραγανή, βάζουμε κι λίγο τρίμμα φέτας από πάνω και ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

μπατζίνα πιτα καρδιτσιώτικη

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας