Εύκολο Μενού για την ημέρα των ερωτευμένων. Ρομαντικό δείπνο για δύο!!

Φίλες μου καλές είστε έτοιμες για την αυριανή μέρα;;; Ελπίζω να είδατε και τις συμβουλές μας στα tips ομορφιάς, ρούχων και ιδέες διακόσμησης για του Αγίου Βαλεντίνου. Συνεχίζουμε λοιπόν με ένα μενού για την ημέρα των ερωτευμένων που ετοίμασα με πολλή αγάπη, εύκολο και γρήγορο γιατί δεν θέλω να σας κουράσω..

Μενού για την ημέρα των ερωτευμένων

Μενού για την ημέρα των ερωτευμένων

ΚΥΡΙΩΣ: Καλτσόνε με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά:
Έτοιμη ζύμη για πίτσα (ή δική σας)
Σάλτσα ντομάτας (φτιαγμένη όπως την προτιμάτε ή έτοιμη).

Υλικά για τη γέμιση:

  • 150 γρ. φρέσκο ​​σπανάκι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 120 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ή ψημένο κοτόπουλο, χοντροκομμένο
  • 120 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ρικότα
  • 3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2 κ.γ. βότανα προβηγκίας (δενδρολίβανο, θρούμπη, μαντζουράνα, θυμάρι, βασιλικός.)
  • τριμμένη παρμεζάνα ( για πασπάλισμα )
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό ( για πασπάλισμα )

Εκτέλεση :

Ζεματίστε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα ( βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά). Σουρώστε το και ψιλοκόψτε το σε ένα μπολ.
Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για τρία έως πέντε λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. Βάλτε τα μανιτάρια στο μπολ με το σπανάκι, προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα. Αφήστε για λίγο το μείγμα σας να κρυώσει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C.  Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο χωρίστε την σε δύο ίσες μπάλες. Απλώστε την με τα χέρια σε σχήμα στρογγυλό διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών. Στο κέντρο κάθε κύκλου βάλτε τη το μείγμα σας. Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και διπλώστε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέστε την άκρη με ένα πιρούνι ώστε να κλείσει καλά η ζύμη.

Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το δεύτερο καλτσόνε. Τέλος, τοποθετήστε τα καλτσόνε σε ένα ταψί και ψήστε τα για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε, τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.


Ιταλική Σαλάτα με Σέλινο και Μανιτάρια

Αυτό που λατρεύω στις σαλάτες είναι η ευελιξία τους. Μόλις μάθεις μερικές τεχνικές και κάποιες βασικές συνταγές, μπορείς να συνδυάσεις και να ταιριάξεις ό,τι συστατικό μπορείς να φανταστείς και να δημιουργήσεις ατελείωτες νέες παραλλαγές. Αυτή η σαλάτα, για παράδειγμα, είναι εμπνευσμένη, πια ρόκα – παρμεζάνα. Αντικατέστησα τη ρόκα με το σέλινο και τα μανιτάρια και την παρμεζάνα με το pecorino.

Υλικά:

  • 7 κοτσάνια σέλερι, καθώς και μερικά φύλλα
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι (λίγο λιγότερο από 2 κουταλιές της σούπας)
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο Romano
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μαϊντανό ή Pecorino Romano για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλερι. Χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρούμε από τη φλούδα τυχών ίνες που υπάρχουν στο εξωτερικό μέρος του σέλερι. Κόβουμε το σέλερι όσο το δυνατόν λεπτότερο, και το βάζουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Δεν κρατάμε τα κοτσάνια των μανιταριών για αυτή τη συνταγή αλλά εσείς καλό είναι να τα κρατήσετε και να κάνετε ένα ζωμό με αυτά, για ένα ριζότο ή μια σούπα. Βάζουμε τις φέτες σέλερι και τα μανιτάρια σε ένα μπολ και περιχύνουμε το ελαιόλαδο. Κρατάμε λίγο ελαιόλαδο σε περίπτωση που χρειαστεί να προσθέσουμε μετά. Ανακατεύουμε ελαφρά να καλυφθούν όλα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε επιπλέον λάδι αν δούμε ότι είναι απαραίτητο.

Ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε ξανά. Τρίβουμε το πεκορίνο και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Προσθέτουμε στο μπολ περίπου τα ¾ του τριμμένου τυριού και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό. Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω το μαύρο πιπέρι. Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Προσθέστε επιπλέον γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ολόκληρα φύλλα μαϊντανού, αν το επιθυμείτε.

Tips
Αντικαταστήστε αν θέλετε το πεκορίνο με παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Επίσης μπορείτε να βάλετε ξύδι στη σαλάτα σας αντί για λεμόνι, αλλά για αυτή την συνταγή εγω προτείνω το λεμόνι ανεπιφύλαχτα.
Είναι ένα τυπικό ιταλικό φαγητό . Αποτελείται από αγαπημένα υλικά: ζύμη πίτσας, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα (βεβαίως, βεβαίως) και ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή σας…

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τη δική σας ζύμη ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή:

Συστατικά:

  • 500 γρ.αλεύρι (σκληρό)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 350 γρ.νερό (χλιαρό)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιά με το νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και ρίξτε λίγο-λίγο τοη μαγιά με το νερό. Αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια προσθέτοντας το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη σας να γίνει ελαστική (περίπου 5-7 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη σας με μία πετσέτα και αφήστε την για δέκα λεπτά να φουσκώσει. Η ζύμη σας είναι έτοιμη!

Επιδόρπιο

Δείτε εδώ 5 Συνταγές Πάθους

Μενού για την ημέρα των ερωτευμένων