Ατίθασα σγουρά μαλλιά: 8 κόλπα για να ελέγξετε τις μπούκλες σας

Το να πετύχετε τέλειες μπούκλες και ταυτόχρονα υγιή μαλλιά δεν είναι καθόλου εύκολο. Πολλά από τα προϊόντα για μπούκλες συχνά βλάπτουν τα μαλλιά και κάνουν το styling πραγματικό βασανιστήριο. Επίσης κατά το χτένισμα τα μαλλιά μπορεί να σπάσουν και να καταστραφούν αν δεν χτενίζονται με τη σωστή βούρτσα. Σήμερα θα δούμε μερικά κόλπα για να φροντίζετε τα σγουρά μαλλιά σας Ώστε να είναι πάντα γερά και υγιή.

1.Ξεχάστε τις βούρτσες και επιλέξτε χτένες. Η βούρτσα μπορεί να καταστρέψει τις μπούκλες και να δημιουργήσει φριζάρισμα στα μαλλιά. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλετε, οπότε επιλέξτε μία χτένα με αραιά δόντια για να χτενίζετε τα μαλλιά διατηρώντας το σχήμα της μπούκλας.

2.Χτενίστε τα μαλλιά ξεκινώντας από τις άκρες. Οι κόμποι συνήθως βρίσκονται στις άκρες, γιαυτό ξεκινήστε πρώτα από κάτω προς τα πάνω για να διευκολύνεται την απελευθέρωση των μαλλιών.

3.Ενυδατώστε τις μπούκλες σας. Η καλή ενυδάτωση στα σγουρά μαλλιά είναι πάρα πολύ σημαντική έτσι ώστε οι μπούκλες να φαίνονται λείες, φυσικές και υγιείς. Χρησιμοποιήστε μάσκες express αν δεν έχετε χρόνο (αυτές που είναι 3λεπτες). Ξεβγάλτε και βουρτσίστε τα μαλλιά με τον τρόπο που αναφέραμε προηγουμένως.

4.Χρησιμοποιήστε μαξιλαροθήκη για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Οι πετσέτες απορροφούν πάρα πολύ νερό και ταυτόχρονα μπορούν να αφαιρέσουν κάποια από την υγρασία των μαλλιών. Αντικαταστήστε τις πετσέτες με μία μαξιλαροθήκη όπου το ύφασμα θα είναι λεπτότερο και θα απορροφήσει μόνο την περίσσια ποσότητα νερού από τα μαλλιά.

5.Στεγνώστε τα μαλλιά σας με φυσούνα. Για να αποφύγετε τη καταστροφή των μαλλιών, ο καλύτερος τρόπος είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό. Εάν πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι χρησιμοποιήστε πάντα τη μικρότερη ταχύτητα και μία φυσούνα. Η φυσούνα θα κατανέμει σωστά τον αέρα, ο οποίος επιτρέπει στις μπούκλες να διατηρούν το φυσικό το σχήμα.

6.Τυλίξτε τα μαλλιά σας. Εάν προτιμάτε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά προσπαθήστε να φτιάξετε έναν κότσο ή δύο δεξιά και αριστερά. Σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν αλλά το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό. Σκουπίστε τα μαλλιά να πάρετε τα περισσότερα νερά και στρίψε τα. Μόλις τα αφήσετε ελεύθερα θα δείτε ότι έχουν σχηματιστεί όμορφες μπούκλες.

7.Χρησιμοποιείστε αφρό. Για να ελέγξετε τις μπούκλες σας ο αφρός είναι το ιδανικό προιόν. Ωστόσο ο αφρός μπορεί να κάνει ξηρά τα μαλλιά σας, γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να τα ψεκάσετε πριν με νερό.

8.Μην τα πειράζετε. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα μαλλιά σας σίγουρα με τέλειες μπούκλες είναι να μην τα αγγίζετε γιατί όσο τα πειράζετε φριζάρουν.