6 πράγματα που δεν γνωρίζετε ότι προκαλούν πιτυρίδα.

Η πιτυρίδα είναι ένα πολύ δυσάρεστο και ενοχλητικό πράγμα, που πολλοί άνθρωποι μισούν να έχουν. Αλλά η πιτυρίδα εκτός από το ότι μπορεί να ελεγχθεί με διάφορα ειδικά σαμπουάν, μπορεί επίσης και να θεραπευτεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρετε ποια είναι τα πράγματα που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα ότι την προκαλούν.

Τι μπορεί προκαλεί την πιτυρίδα

Το άγχος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που προκαλούν αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Προσπαθήστε να ελέγχετε το άγχος με διαλογισμό ή άσκηση αν θέλετε να απαλλαγείτε.

Βαφές μαλλιών: Οι χημικές ουσίες που συχνά έχουν αυτού του τύπου τα προϊόντα όπως είναι οι βαφές, μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν πιτυρίδα.

Σαμπουάν: Πολλά από τα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε συχνά έχουν μια σειρά χημικών ουσιών που συχνά δεν γνωρίζουμε και μας προκαλούν πιτυρίδα. Είναι σημαντικό να αλλάξετε σαμπουάν αν παρατηρήσετε σημάδια πιτυρίδας.

Υγρασία: Αν και δεν το πιστεύετε, η πιτυρίδα μπορεί να δημιουργηθεί σε μεγάλη ποσότητα υγρασίας και σε υγρά κλίματα. Αν ζείτε σε ένα μέρος με μεγάλη υγρασία, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα.

Λιπαρά μαλλιά: Το τριχωτό της κεφαλής παράγει συνήθως ορισμένη ποσότητα λιπαρής ουσίας για να κρατήσει τα μαλλιά υγιή. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μερικοί άνθρωποι παράγουν περισσότερο, προκαλώντας ερεθισμό του δέρματος και αυτό μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα.

Πλένετε τα μαλλιά σας συχνά: Αν και η υγιεινή δεν είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν πιτυρίδα, είναι σημαντικό να πλένετε τα μαλλιά σας τακτικά, καθώς αυτό μπορεί να απομακρύνει το νεκρό δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.