SOS tips κατά του κιτρινίσματος για τις ξανθές ανταύγειες!

Πριν λίγες μέρες οι… ξανθές του γραφείου είχαμε την εξής απορία: Πώς διορθώνουμε το χρώμα σε μεμονωμένες ανταύγειες που έχουν κιτρινίσει όταν δεν είναι ακόμα η ώρα για το επόμενο ραντεβού μας στον colorist?

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… όσες από εσάς ανήκετε στη δική μου κατηγορία, δηλαδή επιλέγετε εδώ και χρόνια ανταύγειες σε ξανθό χρώμα και μάλιστα διπλές για να μην μοιάζεi με βαφή (δηλαδή μισές καστανές ή πιο σκούρες ξανθές) θα έχετε παρατηρήσει το εξής πρόβλημα. Είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, μετά τον πρώτο μήνα κάνουν την εμφάνισή τους κίτρινες αποχρώσεις. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις πιο σκούρες, τις καστανόξανθες από τις ανταύγειες. Το αποτέλεσμα στα μαλλιά μας παύει να είναι αυτό που είχαμε τις πρώτες εβδομάδες και περιμένουμε υπομονετικά απλά να περάσει ο καιρός ώστε να ξανακλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο. (γιατί αν τα βάφαμε ανά μήνα τώρα δεν θα μας είχε μείνει…τρίχα!)

Κι όμως υπάρχει DIY λύση!

Το silver σαμπουάν! Και θα μου πεις τώρα… αυτό ήδη το ήξερες. Διάβασε όμως προσεκτικότερα. Το θέμα δεν είναι να λουστείς με αυτό σε ολόκληρο το κεφάλι σου, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαθεί οι διχρωμία, δηλαδή οι διπλές ανταύγειες. Τα μαλλιά ναι μεν θα αποκτήσουν ψυχρό ξανθό αλλά θα κάνουν άσχημη αντίθεση με τη ρίζα σου.

Μάθε τι θα κάνεις…

1. Σε στεγνά μαλλιά ξεχώρισε τις τούφες εκείνες που έχουν αποκτήσει κίτρινο χρώμα.

2. Άπλωσέ τους μία γενναία ποσότητα silver σαμπουάν από την κορυφή ως τις άκρες.

3. Άφησέ τα έτσι για 5-10΄και στη συνέχεια ξέπλυνε και λούσου με το κανονικό σου σαμπουάν.

Έτσι θα πετύχεις να διορθώσεις το κιτρίνισμα! Επανέλαβε τη διαδικασία μία με δύο φορές την εβδομάδα αν βρεις και άλλες τούφες στην ίδια κατάσταση (πολύ πιθανό ειδικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού).

Έξυπνα και οικονομικά λοιπόν, καταφέρνεις να παρατείνεις το ραντεβού στον colorist και τα ξανθά σου μαλλιά να διατηρούν το λαμπερό, ψυχρό ξανθό που τόσο αγαπάς(με).

XTRA INFOS: Silver σαμπουάν θα βρεις από κομμωτήρια μέχρι και super market. Γράφει πάντα στη συσκευασία τη λέξη “silver” για να το ξεχωρίζεις και η σύνθεσή του έχει πάντα χρώμα μπλε.