Πουλόβερ χωρίς κόμπους για να φαίνεται σαν καινούριο!

Το ξέρεις και το ξέρουμε: το αγαπημένο σου πουλόβερ κάποια στιγμή θα κάνει κόμπους. Είτε είναι από κασμίρι είτε από μαλλί είτε από βαμβάκι είτε από συνθετικό υλικό, είναι αναπόφευκτο ότι μετά από κάποιο διάστημα χρήσης (και πλυσίματος) θα εμφανίσει κόμπους. Διότι οι κόμποι εμφανίζονται όταν οι ίνες του υφάσματος σπάνε, μπλέκονται ή κολλάνε μεταξύ τους καταστρέφοντας την υφή του ρούχου.

Κι επειδή σημασία δεν έχει μόνο να αγοράζουμε ποιοτικά ρούχα, αλλά να ξέρουμε και να τα διατηρούμε, το σημαντικότερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθείς τις οδηγίες πλύσης. Προφανές, θα σκεφτείς, αλλά σπάνια το κάνουμε. Παράδοξο, διότι ο κατασκευαστής μάλλον γνωρίζει καλύτερα από εσένα πώς θα περιποιηθείς αποτελεσματικά και με ασφάλεια του πουλόβερ που εκείνος έφτιαξε. Επομένως, να επιλέγεις ήπια προγράμματα πλύσης, να το βγάζεις αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στεγνώματος και να μην ξεχνάς να το καθαρίζεις τακτικά με ειδικές βούρτσες καθαρισμού.

Επίσης σημαντικό είναι να γυρίζεις τη μέσα πλευρά έξω, είτε το πλένεις στο χέρι είτε στο πλυντήριο. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά εύκολα τρικ με τα οποία θα μπορέσεις να αφαιρέσεις τα κομπάκια από το ύφασμα, όταν αυτά εμφανιστούν.

#Ψαλίδι/ξυράφι

Εδώ απαιτείται τεχνική, όπως καταλαβαίνεις. Παίρνοντας ένα ψαλίδι ή ένα ξυράφι αφαίρεσε ένα-ένα τους κόμπους, προσέχοντας όμως να μην πλησιάσεις πολύ κοντά στην επιφάνεια το υφάσματος γιατί έτσι θα το καταστρέψεις.

#Ειδικές συσκευές

Αν έχεις χρήμα και διάθεση για ψάξιμο μπορείς να αναζητήσεις κάποια από τις πολλές ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι κατάλληλες για την αφαίρεση των κόμπων από τα υφάσματα. Συνήθως συνοδεύονται από διαφορετικές κεφάλες αναλόγως του τύπου του υφάσματος, ενώ μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις όχι μόνο σε ενδύματα, αλλά και σε κουβέρτες, παπλωματοθήκες κτλ. Για καλύτερο αποτέλεσμα προφανώς δεν πρέπει να φοράς το πουλόβερ την ώρα που χρησιμοποιείς τη συσκευή, ενώ θα πρέπει να έχεις το νου να καθαρίζεις συχνά της κεφαλές της.