Οι απαραίτητοι 10 κανόνες για να χρησιμοποιείς σωστά τη μάσκαρα

Το δυναμικό και έντονο βλέμμα μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει το μακιγιάζ μας. Κάθε τόσο οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών σχεδιάζουν μάσκαρα με νέα εργονομικά βουρτσάκια και πρωτοποριακές συνθέσεις που υπόσχονται να δημιουργήσουν τις τέλειες βλεφαρίδες που διακαώς επιθυμούμε. Τίποτα όμως δεν γίνεται αν δεν τις χρησιμοποιείς σωστά. Ανακάλυψε πολύτιμα tips:

1. Είναι γνωστό πως πρέπει να αφαιρούμε εξονυχιστικά όλο το μακιγιάζ πριν πέσουμε για ύπνο. Πολλές φορές όμως οι βλεφαρίδες δεν ξεβάφονται σωστά με αποτέλεσμα να ξυπνάμε το πρωί με μαύρες μουτζούρες γύρω από τα μάτια. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό στοχευμένο στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

2. Όσο μεγάλες και αν είναι οι βλεφαρίδες σου η φυσική καθοδική τους πορεία τις κάνει να δείχνουν πιο κοντές από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ένα ειδικό εργαλείο (ψαλίδι βλεφαρίδων) θα τους δώσει την ανοδική τάση που χρειάζεται για να αποκτήσεις ακαταμάχητο βλέμμα. Συγκεκριμένα, μόλις απλώσεις τη μάσκαρα θα δείχνουν δύο με τρεις φορές μεγαλύτερες. Επιπλέον να θυμάσαι πως όσο μεγαλύτερες γίνονται οι βλεφαρίδες ελαχιστοποιούνται και οι σκιές γύρω από τα ματιά.

3. Πριν εφαρμόσεις τη μάσκαρα σκούπισε σε ένα βρεγμένο κομμάτι χαρτί την περίσσεια ποσότητα ώστε να μην κολλήσουν μικροσκοπικές ίνες από τη σύνθεση του προϊόντος ανάμεσα στις φλεβαρίδες. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις βαμβάκι.

4. Μην το παρακάνεις με τις στρώσεις. Μία είναι αρκετή για να αναδειχθούν επαρκώς, δύο είναι ακόμα καλύτερα για να πετύχεις έντονο αποτέλεσμα. Από την τρίτη όμως και έπειτα κινδυνεύεις να δημιουργήσεις εφέ drama queen, το οποίο δείχνει υπερβολικό.

5. Άπλωσε μία στρώση μαύρη μάσκαρα και στη συνέχεια άλλη μία στρώση έντονο μπλε στη βάση των βλεφαρίδων. Έτσι το λευκό γύρω από τις κόρες των ματιών θα δείχνει πιο φωτεινό και συνεπώς το βλέμμα πιο ξεκούραστο.

6. Φρόντισε καθώς απλώνεις ανοδικά τη μάσκαρα να πιέζεις ελαφρά τις βλεφαρίδες σου για τρία δευτερόλεπτα σε τρία διαφορετικά σημεία. Στη βάση, στη μέση και τις άκρες τους.

7. Είναι καλύτερο να αφήνεις τις κάτω βλεφαρίδες άβαφες, καθώς έτσι τονίζονται περισσότερο οι πάνω και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Αν όμως είναι υπερβολικά μικρές και χρειάζονται ενίσχυση, επίλεξε καφέ μάσκαρα ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό.

8. Ιδιαίτερη ένταση μπορεί επίσης να προσδώσει το αδιάβροχο eyeliner. Δημιούργησε μία λεπτή γραμμή πολύ κοντά στη βάση τους. Έτσι θα δείχνουν πιο πλούσιες και έντονες.

9. Όταν η αγαπημένη σου μάσκαρα τελειώσει, πλύνε καλά το απλικατέρ με ένα παιδικό σαμπουάν ή ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Το βουρτσάκι αντί να πεταχτεί θα μετατραπεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο ομορφιάς!

10. Για να αποκτήσεις το πιο σέξι βλέμμα άπλωσε πρώτα για βάση μία αδιάβροχη μάσκαρα και στη συνέχεια μία δεύτερη που στοχεύει στον όγκο.