Κι όμως: Η βαζελίνη μπορεί να κάνει την κρέμα προσώπου… τούρμπο!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενισχυθεί η απορρόφηση των συστατικών στο δέρμα είναι να απλώνεις σαν δεύτερη στρώση πάνω από το προϊόν σου καθαρή βαζελίνη.

Αν σου φαντάζει παράξενο, αναλογίσου πως στις κλινικές περιπτώσεις ατοπικού εκζέματος και ψωρίασης, οι δερματολόγοι συστήνουν αλοιφές που η σύστασή τους βασίζεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη σε συνδυασμό με βαζελίνη. Ο λόγος απλός. Λειτουργεί ως προστατευτικός φραγμός, δεν αφήνει τα συστατικά να εξατμιστούν, κλειδώνοντάς τα στο εσωτερικό του δέρματος, παγιδεύοντας παράλληλα την υγρασία που είναι απαραίτητη για την ενυδάτωσή του. Μάλιστα, κρέμες με “πλούσιες” φόρμουλες, δηλαδή που περιέχουν υψηλά ποσοστά βαζελίνης, φυσικά βούτυρα και έλαια αποτελούν την καλύτερη ασπίδα.

Extra info

Είναι προτιμότερο να μην επιχειρήσουν το συγκεκριμένο τρικ άτομα με θέματα ακμής και λιπαρότητας. Επιπλέον, μη δοκιμάσεις τη βαζελίνη με προϊόντα που αναγράφουν στη σύνθεσή τους: ρετινοειδή, βιταμίνη c, οξέα ή υδροκινίνη. Θα αυξήσει σε τέτοιο βαθμό τη δράση τους που θα προκαλέσει σοβαρούς ερεθισμούς.

1 Comment

Comments are closed