Καστανή ή μελαχρινή; Διάβασε τα μυστικά για το ιδανικό μακιγιάζ

Οι καστανές και μελαχρινές αποχρώσεις μαλλιών έχουν μια ευρεία γκάμα χρωματισμών. Το καστανό, γνωστό ως hazelnut, το καραμελέ, το μελί, το mahogany και το σοκολατί είναι μόνο μερικές από τις πιο συνηθισμένες αποχρώσεις που επιλέγουν οι γυναίκες για τα μαλλιά τους.

Όποια κι αν είναι η βαφή των μαλλιών σας, για να ολοκληρώσετε μια τέλεια εμφάνιση, θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο μακιγιάζ που θα απογειώσει το look. Για να βρείτε το ιδανικό μακιγιάζ θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το χρώμα των ματιών, τον τόνο της επιδερμίδας σας και την απόχρωση των μαλλιών σας.

Το καλό είναι πως οι μελαχρινές και οι καστανές μπορούν να χρησιμοποιήσουν πάρα πολλές αποχρώσεις για να τονίσουν τα μάτια και τα χείλη τους και να κάνουν την επιδερμίδα τους να δείχνει άψογη.

Δείτε λοιπόν τα makeup tricks για μελαχρινές & καστανές που ακολουθούν και μάθετε τα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ. Τι κραγιόν και ποιες σκιές ματιών να επιλέξετε ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών.

1. Makeup – βάση μακιγιάζ

 

 

Για να δημιουργήσετε την τέλεια βάση το σημαντικότερο είναι να λάβετε υπόψιν τον τόνο της επιδερμίδας σας. Επιλέξτε λοιπόν την σωστή απόχρωση και το προϊόν αυτό που θα κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται λεία και ομοιόμορφη και εφαρμόστε το.

Ένα από τα βασικά μυστικά μακιγιάζ για μελαχρινές & καστανές είναι η διατήρηση μιας ισορροπίας ανάμεσα στο δέρμα και το καλλυντικό της βάσης. Δώστε λοιπόν βάση σε αυτό και επιλέξτε αποχρώσεις και προϊόντα που δεν θα κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται σαν ένα προσωπείο – μάσκα που ξεχωρίζει. Το χρώμα του makeup δεν πρέπει να είναι ούτε πιο σκούρο, αλλά ούτε και πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα. Για να το πετύχετε αυτό, το βασικότερο βήμα είναι η επιλογή της σωστής απόχρωσης. Εφαρμόστε λοιπόν μια μικρή ποσότητα makeup στο σημείο που ενώνεται ο λαιμός με το σαγόνι, δηλαδή στην γραμμή των γνάθων, και επιλέξτε το προϊόν που δεν ξεχωρίζει καθόλου. Το ιδανικό βέβαια είναι να δείτε την απόχρωση στο φως του ήλιου πριν την επιλέξετε. Αυτό το μυστικό θα βοηθήσει να πετύχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια εφαρμόστε το concealer στα σημεία όπου θέλετε να κρύψετε μικροατέλειες, όπως μαύρους κύκλους, σπυράκια, κοκκινίλες κλπ. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον υπάρχουν τα χρωματιστά concealer, καθένα εκ των οποίων έχει διαφορετική χρήση. Επιλέξτε το ιδανικό και εφαρμόστε το. Δείτε στο σχετικό άρθρο ποιο χρώμα concealer είναι κατάλληλο για κάθε περίπτωση.

Τέλος, ολοκληρώστε τη βάση με μια διάφανη πούδρα. Η εφαρμογή της θα σταθεροποιήσει το makeup και θα κάνει πιο ομαλό και φυσικό το αποτέλεσμα.

2. Μακιγιάζ ματιών

 

 

Η επιλογή των σκιών στα μάτια δεν έχει να κάνει μόνο με την απόχρωση των μαλλιών. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα που θα τονίζει το χρώμα των ματιών σας. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα βασικά μυστικά μακιγιάζ για μελαχρινές & καστανές που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας.

Σε γενικές γραμμές οι καφέ και οι γκρι αποχρώσεις σκιών δείχνουν πολύ όμορφες στις μελαχρινές και καστανές γυναίκες. Επιλέξτε λοιπόν να δημιουργήσετε υπέροχα γήινα μακιγιάζ με χρώματα όπως μόκα, καφέ και σοκολατί, είτε με οποιονδήποτε φυσικό τόνο επιθυμείτε. Οι απαλές και ανοιχτόχρωμες φυσικές αποχρώσεις σκιών δημιουργούν μια υπέροχη ισορροπία με τις καστανές και μελαχρινές βαφές μαλλιών. Αν μάλιστα επιλέξετε ιριδίζουσες σκιές σε γήινους τόνους, τότε θα προσθέσετε περισσότερο βάθος στο βλέμμα σας.

Για πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ αποχρώσεις όπως καστανό, δαμασκηνί, βαθύ μπλε, πράσινο, ροζ χρυσό και burgundy, είναι ιδανικές. Επίσης, για ένα εκπληκτικό smokey eyes, επιλέξτε γκρι αποχρώσεις, που δείχνουν εκθαμβωτικές στις μελαχρινές.

Καφέ μάτια: Αν έχετε σκούρα καφέ μάτια τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε χρώματα σκιών όπως μπλε, τιρκουάζ, aqua, χρυσό, πορτοκαλί, ροζ, σκούρο κόκκινο, μωβ, σοκολατί, γκριζοκαφέ, σκούρο γκρι και μαύρο. Σε περίπτωση όμως που τα μάτια σας είναι καστανά, δοκιμάστε eyeliner και σκιές σε χρώματα όπως απαλό πορτοκαλί, ροζ και μωβ, ακουαμαρίνα, aqua, σκούρο μπεζ, απαλό γκρι, γκριζοπράσινο και καστανό.

Μπλε μάτια: Τονίστε τα υπέροχα γαλάζια μάτια χρησιμοποιώντας σκιές ματιών σε αποχρώσεις μπλε, ροζ, γκρι, τιρκουάζ, navy, ροδακινί, lime green, απαλό καστανό και μαύρο.

Πράσινα μάτια: Επιλέξτε σκιές ματιών σε χρώματα ακουαμάρινα, πράσινο και καφέ σε όλους τους τόνους, μωβ, μελιτζανί και μπεζ.

Γκρι χρώμα ματιών: Οι ιδανικές αποχρώσεις είναι οι χακί και οι καφερόζ.

Προσοχή όμως, αν τα μάτια σας τείνουν να κοκκινίζουν, επιλέξτε μια σκιά που θα τα κάνει πιο λευκά. Οι αποχρώσεις του απαλού μπλε και ροζ είναι ιδανικές γι’ αυτή την περίπτωση.

Τέλος, για να γεμίσετε τα φρύδια σας με φυσικό αποτέλεσμα θα πρέπει να επιλέξετε μια απόχρωση έναν τόνο πιο ανοιχτή από το χρώμα μαλλιών σας. Αν επιλέξετε μια σκούρα απόχρωση θα δείχνουν πιο βαριά και έντονα, κάνοντας το βλέμμα σας άγριο.

3. Ρουζ – bronzer

 

 

Το ρουζ και το Bronzer είναι δυο από τα μυστικά μακιγιάζ για μελαχρινές & καστανές που μπορούν να κάνουν μια επιδερμίδα να δείχνει φρέσκια και ζωντανή. Αν όμως χρησιμοποιηθούν λάθος αποχρώσεις, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το αντίθετο. Δηλαδή το πρόσωπο να φαίνεται πιο θαμπό και γερασμένο.

Οι ιδανικές αποχρώσεις ρουζ για τις μελαχρινές και καστανές γυναίκες είναι οι ροζ ή ροζ με καφέ υποτόνους. Οι χρωματισμοί του ροδακινί και του βερικοκί θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι δημιουργούν ένα γκριζωπό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα καστανά μαλλιά, γεγονός που θα σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη απ’ ότι είστε στην πραγματικότητα. Εξίσου προσεκτική θα πρέπει να είστε στην επιλογή ενός ρουζ σε πορτοκαλί απόχρωση, το οποίο τείνει να τραβάει την προσοχή στις κοκκινίλες και στο πολύ χλωμό δέρμα.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο bronzer το οποίο ταιριάζει πολύ στις καστανές ή μελαχρινές. Φορέστε το για να προσθέσετε λάμψη ή να δώσετε έμφαση σε κάποια σημεία του προσώπου σας. Προσέξτε όμως στην εφαρμογή του και μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Το συγκεκριμένο καλλυντικό, αν χρησιμοποιηθεί με σύνεση, μπορεί να κάνει ένα πρόσωπο να δείχνει ηλιοκαμένο με πολύ όμορφο τρόπο.

4. Χείλη

 

 

Τα καστανά και μελαχρινά μαλλιά μπορούν να κάνουν τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου να ξεχωρίσουν, ειδικά αν η επιδερμίδα είναι χλωμή. Επομένως, επιλέγοντας ένα έντονο χρώμα κραγιόν για τα χείλη μπορείτε να τα κάνετε εκθαμβωτικά.

Τα κόκκινα χείλη για παράδειγμα μπορούν να κάνουν μια υπέροχη αντίθεση με το χρώμα των καστανών μαλλιών. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην περιέχουν γαλαζοπράσινους υποτόνους. Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα καφέ – ροζ ή δαμασκινί χρώματα κραγιόν. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγονται οι nude και πολύ παλ ροζ χρωματισμοί, διότι κάνουν το δέρμα να δείχνει χλωμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες με καστανά ή σκούρα μελαχρινά μαλλιά δείχνουν εκθαμβωτικές με το κόκκινο χρώμα της καυτερής πιπεριάς ή το σάπιο μήλο. Ενώ, οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμες καστανές αποχρώσεις μαλλιών απογειώνουν το look τους με τα κοραλλί ή ροδακινί χρώματα κραγιόν. Από την άλλη μεριά, αν τα μαλλιά σας έχουν έναν κοκκινωπό καστανό χρωματισμό, επιλέξτε κραγιόν σε αποχρώσεις της τερακότα και της κανέλας.

Ανεξάρτητα όμως με το χρώμα των μαλλιών, ένα ακόμη από τα βασικά μυστικά μακιγιάζ για μελαχρινές & καστανές που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, είναι η επιλογή χρώματος στα χείλη με βάση τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Οι γυναίκες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα και σκούρα καστανά μαλλιά δείχνουν εκθαμβωτικές με ένα κραγιόν σε ζωηρό βαθύ κόκκινο χρώμα, burgundy και μεταλλικό κόκκινο χρώμα του κρασιού. Αντιθέτως, όσες έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά είναι προτιμότερο να επιλέγουν ροδακινί, ουδέτερα και απαλά καφέ χρώματα κραγιόν. Αν όμως έχετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά και θερμή επιδερμίδα, δοκιμάστε ένα σκούρο κραγιόν, έτσι ώστε το χρώμα του δέρματος σας να μην έρχεται σε αντίθεση με τα μαλλιά σας.