Βιομηχανική Διακόσμηση: πώς να Υιοθετήσεις το Industrial Στυλ

industrial home style

Το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης (industrial style) είναι ένα μοντέρνο στυλ διακόσμησης που κερδίζει συνεχώς έδαφος και αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η χρήση μεταλλικών σωλήνων, ξύλινων πατωμάτων, τοίχων από τούβλα, επιτραπέζιων φωτιστικών. Η παλέτα που ταιριάζει στο βιομηχανικό στυλ περιέχει γήινους τόνους όπως μπεζ και καφέ αλλά τα κορυφαία χρώματα και τα πιο αντιπροσωπευτικά είναι το γκρι και το μαύρο. Η νέα τάση είναι να συνδυάσεις το μαύρο με τον παλαιωμένο ορείχαλκο.

Μεταλλικοί σωλήνες:

Οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν για οποιοδήποτε διακοσμητικό ή ακόμα και για κάποιο έπιπλο. Μπορείς να δημιουργήσεις βιβλιοθήκες, λάμπες, τραπέζια, φωτιστικά και διάφορα διακοσμητικά που θα αναβαθμίσουν το χώρο σου. Το μέταλλο πρέπει να είναι κυρίως σκούρο για να μην φαίνεται επεξεργασμένο και οι ενώσεις των μεταλλικών στοιχείων να είναι εμφανείς πχ. να φαίνονται οι βίδες.

industrial home style

Ξύλινα πατώματα:

Το ξύλινο πάτωμα είναι ιδανικό για έναν industrial χώρο. Για το συγκεκριμένο στυλ πρέπει ο χώρος να δείχνει σαν να μην έχει ολοκληρωθεί, σαν να είναι υπό κατασκευή, δίνοντας έναν πιο βιομηχανικό χαρακτήρα στο χώρο σου. Το μη επεξεργασμένο ξύλο, σαν υλικό, βοηθάει πολύ στο να πετύχεις το industrial style.

industrial home style

Τοίχοι από τούβλα:

Για να προσθέσεις μια βιομηχανική πινελιά στο σπίτι σου αρκεί μια μικρή δόση από τούβλα. Ακόμα και μια μικρή επιφάνεια με τούβλα αρκεί για να αλλάξει το γραφείο ή το σαλόνι σου και να δημιουργήσει το εφέ του industrial στυλ. Εναλλακτικά, αν θέλεις κάτι πιο οικονομικό, μπορείς να βάλεις μια ταπετσαρία που να έχει μοτίβο τούβλου. Διαφορετικά, μπορείς να καλύψεις μια μικρή επιφάνεια τοίχου ακόμη και με πέτρα.

industrial home style

Φωτιστικά:

Συνήθως είναι φτιαγμένα είτε από σωλήνες είτε από μέταλλο για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την industrial διακόσμηση του σπιτιού σου.

industrial home style

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις:

  • Το industrial στυλ απαιτεί τη χρήση πολλών μεταλλικών επιφανειών όπως γραφεία, καρέκλες και λάμπες.
  • Τα τούβλα προσθέτουν industrial στυλ στο χώρο σου και την αίσθηση του μη ολοκληρωμένου, κάτι που είναι απαραίτητο για να πετύχεις αυτό το στυλ.
  • Τα ξύλινα πατώματα μπορούν να εναρμονίσουν πολύ εύκολα το σχετικά πιο κρύο στυλ της βιομηχανικής διακόσμησης.

industrial home style

Διαχωριστικά, τοίχοι και παράθυρα

  • Οι μεταλλικές κατασκευές γίνονται βιομηχανικά τοιχώματα διαχωρισμού

Μαύρο & αντικέ χαλκός

Η νέα τάση για το μαύρο είναι να το συνδυάσεις με τον αντικέ χαλκό

Φωτιστικά

Πυκνό γυαλί, χυτοσίδηρος και μπρούντζος είναι τα επικρατέστερα υλικά

Ο εξωτερικός χώρος

industrial home style

Περισσότερες φωτογραφίες

industrial home style

industrial home style

industrial home style

industrial home style

industrial home style