Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: Πώς θα πλύνεις σωστά τα λευκά σου sneakers

Θυμάσαι το «I’m looking for a girl with the washing machine» που τραγουδούσαν στις αρχές των 90s οι Big Sleep ή αν όχι αυτό, σίγουρα θα θυμάσαι το video clip του «Disco 2000» των Pulp με τα πιο brit pop πλυντήρια που έχουν δει μέχρι και σήμερα τα μάτια μας. Πέρα από πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, όμως, τα πλυντήρια αυτού του κόσμου έχουν μια πολύ συγκεκριμένη χρησιμότητα που κάνει την καθημερινότητα μας ευκολότερη: μας βοηθάνε να καθαρίσουμε τα sneakers όταν νομίζουμε πως αυτό είναι αδύνατον.

Και αφού πήραμε πάσα από την παραπάνω αυτονόητη διαπίστωση, πάμε στο ζουμί: μπορείς να πλύνεις και εσύ τα λευκά σου sneakers στο πλυντήριο χωρίς να φοβάσαι ότι θα καταστραφούν. Είναι απλό, εύκολο και σου αφήνει και λίγο ελεύθερο χρόνο για να ακούσεις Pulp (ή ελληνικά, με ό,τι τη βρίσκεις κανείς) στο Spotify.

Ρίξε μια ματιά σε όσα πρέπει να κάνεις και δώσε νέα ζωή στα παλιά σου, άσπρα, αθλητικά παπούτσια:

Βήμα 1: Αφαίρεσε τα κορδόνια και τους πάτους (αν υπάρχουν) από τα sneakers.

Βήμα 2: Επειδή θα είναι κρίμα να έχεις ολόλευκα παπούτσια με βρώμικα λευκά κορδόνια, τοποθέτησε τα κορδόνια μέσα σε μια μαξιλαροθήκη, δίπλωσε την και για να είσαι 100% σίγουρη ότι τα κορδόνια θα μείνουν στη θέση τους, πέρασε παραμάνες στη σχισμή της μαξιλαροθήκης.

Βήμα 3: Πριν τα βάλεις στο πλυντήριο, «πέρασε» τα sneakers με μία στεγνή βούρτσα γυαλίσματος προκειμένου να απομακρύνεις τους εύκολους λεκέδες.

Βήμα 4: Μαζί με τα αθλητικά σου και τη μαξιλαροθήκη με τα κορδόνια προσέθεσε στον κάδο του πλυντηρίου τρεις ή τέσσερις πετσέτες μπάνιου. Οι πετσέτες θα «προστατεύουν» τα μεταλλικά τοιχώματα του κάδου από τα χτυπήματα των παπουτσιών κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Βήμα 5: Ρίξε μόνο μία δόση απορρυπαντικό και επίλεξε πλύση με κρύο νερό.

Βήμα 6: Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, βγάλε τα sneakers και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά στο μπαλκόνι. Το ίδιο ισχύει και για τα κορδόνια. Μην μπεις στο πειρασμό να χρησιμοποιήσεις το στεγνωτήριο, για να τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα. Θα καταστρέψεις οριστικά τα αγαπημένα σου sneakers.