Αυτές οι πέντε συνήθειες καταστρέφουν το δέρμα σου

Πράγματι υπάρχουν ορισμένες βραδινές συνήθειες που ίσως ακολουθείς ευλαβικά αλλά, τελικά, βλάπτουν την επιδερμίδα σου. Βέβαια, δεν είμαστε αυτοί που μεταφέρουμε τα κακά νέα χωρίς να προτείνουμε μερικές εναλλακτικές για να διορθώσεις το πρόβλημα.

Η απλή ρουτίνα καθαρισμού το προσώπου σου

Θα έχεις παρατηρήσει πως αν βάλεις λίγη λοσιόν με βαμβάκι στο πρόσωπο σου, αφού έχεις κάνει ντεμακιγιάζ, το βαμβάκι θα γίνει και πάλι μπεζ υπονοώντας πως η επιδερμίδα σου, τελικά, δεν είναι όσο καθαρή πίστευες. Τις περισσότερες φορές ένα basic προϊόν ντεμακιγιάζ δεν θα καθαρίσει εντελώς την επιδερμίδα σου, οπότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς κι ένα έξτρα σαπούνι για το πρόσωπο για να βεβαιωθείς πως το πρόσωπο σου είναι εντελώς καθαρό.

Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα

Το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείς το πρωί για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου, αντενδείκνυται για το βράδυ. Ο λόγος; Tο βράδυ χρειάζεσαι ένα προϊόν με βάση το λάδι που θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σου για να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κινητό και κρεβάτι. Σχέση μίσους και πάθους

Στην πραγματικότητα μεταφέρεις βακτήρια από το κινητό στο πρόσωπο σου, που μόλις καθάρισες. Αν πρέπει οπωσδήποτε να πεις καληνύχτα στο αγόρι ή την κολλητή σου, προτίμησε hands free, αλλά σε κάθε περίπτωση περιόρισε στο ελάχιστο τη χρήση του τηλεφώνου λίγο πριν κοιμηθείς.

Τα μαλλιά σου

Ένα μεταξωτό μαντήλι είναι ιδανικό για να πιάσεις μία απλή κοτσίδα τα μαλλιά, τραβώντας τα πίσω, ώστε όλα αυτά τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείς να μη πάνε στο πρόσωπο σου.

Εκείνο το ζεστό, χαλαρωτικό ντους

Το αγαπημένο σημείο της μέρας σου, εκείνο το ζεστό ντους που διαρκεί παραπάνω απ’όσο θα έπρεπε (γιατί ποιος βγαίνει τώρα στο κρύο;), ίσως δεν είναι τόσο καλό για την επιδερμίδα σου. «Και γιατί παρακαλώ;», θα αναρωτηθείς. Στην πραγματικότητα, ξηραίνει την επιδερμίδα σου σε υπερβολικό βαθμό. Οι ακραίες θερμοκρασίες, είτε ζεστές είτε κρύες, μπορούν να προκαλέσουν ανισορροπία στο δέρμα σου και να το αφήσουν εντελώς αφυδατωμένο.

Η «θεραπεία»; Μείωσε τον χρόνο του ντους σε 5 λεπτά, ή εναλλακτικά μείωσε την υψηλή θερμοκρασία του νερού. Όχι πια καυτά ντουζ. Όσον αφορά τις κρύες μέρες του χειμώνα που το πολύ ζεστό νερό θα είναι αναγκαίο κακό, μη ξεχάσεις να εφαρμόσεις μία καλή ενυδατική κρέμα. Άλλα αυτό το έκανες έτσι κι αλλιώς, σωστά;