Ζουμερό Μοσχαρίσιο Φιλέτο με Υπέροχη Σάλτσα

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για κρέας, είναι αυτό το ψητό της κατσαρόλας με το υπέροχο ζουμί του. Αυτό το φαγητό θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, γιαυτό σας το προτείνω και για τα γιορτινά τραπέζια.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1,5 κιλό μοσχάρι στρογγυλό ( ένα μεγάλο κομμάτι)
  • 2 λεμόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Γαρύφαλλο
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και ανοίγουμε τρύπες με ένα μαχαίρι ανά διαστήματα. Βάζουμε μέσα μείγμα αλατοπίπερου και κομμάτια σκόρδου σε βάθος. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι πολύ καλά από όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να ψηθεί καλά.

Μόλις ροδίσει για τα καλά το αφαιρώ από την κατσαρόλα, ρίχνω το χυμό απ’τα δύο λεμόνια και με μία ξύλινη κουτάλας ξύνω το πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσω ότι έχει μείνει από το σοτάρισμα (το λεμόνι βοηθάει πολύ σ’αυτό), το ζουμί μας θα πάρει ένα σκούρο ωραίο χρώμα. Βάζω πάλι το κρέας μέσα και σβήνω με το κρασί. Στη συνέχεια καθαρίζω το κρεμμύδι και καρφώνω τα γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια μέχρι να καλυφθεί όλο. Προσθέτω στη κατσαρόλα νερό μέχρι να καλύψει το κρέας και ρίχνω και το κρεμμύδι.

Σιγοβράζω για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, αν χρειαστεί νερό συμπληρώνω. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο το αφαιρώ και βράζω ακόμα λίγο τη σάλτσα να δέσει.
* Για να γίνει μπόλικη σάλτσα μην το βράσετε πολύ, απλά ρίξτε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ για να τη δέσετε.

Βάζετε ξανά το κρέας και λίγο πριν σερβίρετε το κόβετε σε φέτες και το περιχύνετε με τη σάλτσα.