Τρόποι ντεμακιγιάζ στην περίπτωση που δεν είσαι σπίτι!

Όσο οι γυναίκες λατρεύουν το μακιγιάζ άλλο τόσο βαριούνται τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ – ιδίως αυτή του ντεμακιγιάζ των ματιών. Επιβεβαωμένα πράγματα!

Όσο και να θέλουμε να σου το κάνουμε πιο εύκολο και πιο αρεστό είναι δύσκολο, γιατί και εμείς γυναίκες είμαστε και δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δηλαδή προτιμούμε να σκεφτούμε να καθαρίζουμε ψάρια παρά ότι πρέπει να αφαιρέσουμε την αδιάβροχη μάσκαρα και ταυτόχρονα να μην τραυματίσουμε ή ερεθίσουμε τα μάτια μας.

Αν θέλεις να το χαρακτηρίσεις αναγκαίο κακό, μπορείς να το κάνεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Έτσι, λοιπόν, παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους ντεμακιγιάζ που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε όποια στιγμή και να τους χρειαστείς!

Νερό Micellaire

Σίγουρα το έχεις δοκιμάσει και το έχεις λατρέψει. Αν όχι, τι περιμένεις; Αυτό το – σίγουρα –μαγικό νεράκι, αναλαμβάνει να εξαφανίσει όχι απλά κάθε ίχνος μακιγιάζ, αλλά ακόμη και τους περιβαλλοντικούς ρύπους στους οποίους, το πρόσωπό σου εκτίθεται καθημερινά.
Μερικές απαλές κινήσεις -χωρίς τρίψιμο!- αρκούν ώστε να απομακρύνεις το foundation, το ρουζ, τη μάσκαρα και το κραγιόν και να αφήσεις το πρόσωπο σου βαθιά ενυδατωμένο, δροσερό και πιο καθαρό από ποτέ. Στο εμπόριο θα βρεις πολλά είδη για να διαλέξεις το ιδανικό για εσένα, καθώς θα τα βρεις και σε όλα τα μεγέθη για να το έχεις πάντα και παντού μαζί σου.

Φυσικός τρόπος ντεμακιγιάζ

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή αν απλά θέλεις να μειώσεις τα χημικά προϊόντα που έρχονται σε επαφή καθημερινά με την επιδερμίδα σου, τότε θα λατρέψεις την φυσική λύση για αφαίρεση του makeup σου. Το μυστικό για την φυσική αφαίρεση του μακιγιάζ κρύβεται σε ένα αρκετά κοινό συστατικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Το καρυδέλαιο!

Μπορεί να χρησιμοποιείς ήδη λάδι από καρύδα ως ενυδατική κρέμα ή μάσκα για τα μαλλιά, γνώριζες όμως ότι είναι επίσης μια θαυμάσια λύση για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου; Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού (ή λιγότερο) για να βγάλεις το μακιγιάζ από τα μάτια σου, ακόμα και το πιο επίμονο! Αφού πρώτα πλύνεις το πρόσωπο σου με ζεστό νερό για να μαλακώσεις το μακιγιάζ σου, πάρε λίγο βαμβάκι, βάλε λίγο λάδι καρύδας και voila!

Ζεστό νερό

Αλλά ακόμη και αν δεν είσαι σπίτι, ή θα κοιμηθείς στον σύντροφό σου, ή έχεις ξεχάσει το νεσεσέρ ταξιδίου, μην αγχωθείς γιατί υπάρχει και γι’ αυτό λύση. Σίγουρα δεν είναι τόσο αποτελεσματική, αλλά θα κάνει την δουλειά της. Μούλιασε λίγο βαμβάκι σε ζεστό νερό και βάλε το στο πρόσωπο σου για να μαλακώσει το μακιγιάζ σου. Ύστερα, με απαλές κυκλικές κινήσεις αφαίρεσε τα υπολλείμματα. Μην περιμένεις θαύματα, αλλά από το να κοιμηθείς με το μακιγιάζ στο πρόσωπό σου, τότε καλύτερα να επωφεληθείς από τις ιδιότητες του νερού καθώς και την υγρασία που θα σου προσφέρει.

Εναλλακτική λύση: Η 3η πρόταση συνδυάζεται με την 2η, αφού αν είσαι σε ένα σπίτι, σίγουρα θα υπάρχει ελαιόλαδο ή γιαούρτι. Τα προϊόντα αυτά έχουν έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν την επιδερμίδα ενώ το γιαούρτι μάλιστα έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Όμως, αν σε τρομάζει αυτή η ιδέα, το νεράκι τότε θα σε κάνει να νιώσεις σίγουρα πολύ καλύτερα!