Πώς να κάνετε σωστό accessorizing και γιατί πρέπει να το αγαπήσετε

Ο λόγος που πολλές γυναίκες δεν αγαπούν το accesorizing είναι το γεγονός ότι θεωρούν ότι απλά είναι ακόμη πράγμα που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όταν ετοιμάζουν ένα outfit. Με άλλα λόγια, δεν θέλουν να προσθέσουν και άλλα βήματα στην ήδη χρονοβόρα και κουραστική πολλές φορές διαδικασίας του σωστού ντυσίματος. Ωστόσο, το accesorizing δεν είναι σπατάλη χρόνου, το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο. Ας δούμε για παράδειγμα ένα βασικό επαγγελματικό ντύσιμο, ας πούμε ένα μαύρο παντελόνι και ένα ροζ πουλόβερ. Ακόμη και χωρίς οποιοδήποτε κόσμημα ή αξεσουάρ, το outfit αυτό είναι απολύτως αποδεκτό στην εν λόγω περίσταση, αλλά σίγουρα δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον ή συναρπαστικό.

Μέσω του accessorizing όμως ακόμη και αυτό το βασικό ντύσιμο μπορεί να γίνει πραγματικά ξεχωριστό και να κερδίσει τα βλέματα. Τα αξεσουάρ μπορούν να κάνουν πολλά παραπάνω από το να μετατρέψουν μια πολύ βασική εμφάνιση σε μοναδική. Μπορούν να σας δώσουν περισσότερες επιλογές στη δημιουργία outfits και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε καλύτερα τα ρούχα που έχετε ήδη στη ντουλάπα σας. Απλά επιλέξτε ένα safe outfit και κάντε το μοναδικό με τα αξεσουάρ σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια ρούχα, πράγμα που θα σας γλυτώσει χρόνο αλλά και χρήμα. Με άλλα λόγια, το accesorizing είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις της. Το σωστό accesorizing σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση, οπότε αν είστε αρχάριες, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα βασικά πράγματα για να μην πελαγώσετε όταν θα επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα και το σημαντικότερο, για να μην κάνετε λάθη.

το accesorizing είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα

Τα βασικά του accessorizing

Κατ ‘αρχάς, ας μιλήσουμε για το πώς θα αποφασίσετε ποια αξεσουάρ θα αγοράσετε. Η νούμερο ένα συμβουλή για επιτυχημένο shopping accesories είναι απλά να πάρετε αυτά που σας τραβούν το βλέμμα, αυτά που ξεχωρίζετε κατευθείαν. Γενικά στα αξεσουάρ ισχύει το one size fits all, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχετε να ανησυχείτε για μεγέθη μήκη και άλλα τέτοια πράγματα. Ειλικρινά, όταν πρόκειται για αγορές για αξεσουάρ, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι απλά να εμπιστευθείτε τη γυναικεία διαίσθηση και το ένστικτο σας. Είναι σχεδόν αδύνατον να κάνετε λάθη κατά την αγορά ενός αξεσουάρ ή κοσμήματος. Τα όποια λάθη, θα γίνουν όταν τα φορέσετε.

Ωστόσο, η αγορά για αξεσουάρ προϋποθέτει και κάποιο σχεδιασμό από τη πλευρά σας προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά που αγοράζετε. Με απλά λόγια, δεν έχει νόημα να αγοράζετε ίδια ή παρόμοια αξεσουάρ. Αν όλα τα αξεσουάρ ή τα κοσμήματα σας είναι σχεδόν ίδια τότε απλά περιορίζετε τις επιλογές σας αλλά και τα looks που μπορείτε να πετύχετε. Αν λοιπόν ένα όμορφο ζευγάρι σκουλαρίκια τραβήξει τη προσοχή σας αλλά είναι σχεδόν ίδιο σε σχέδιο και χρώματα με άλλα σκουλαρίκια που έχετε ήδη, τότε απλά δεν σας χρειάζεται και καλό θα ήταν να φυλάξετε τα λεφτά σας για κάτι πιο ξεχωριστό.

Επιλογή σύμφωνα με τα Ρούχα

Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν επιλέγετε αξεσουάρ ή κοσμήματα είναι το χρώμα των ρούχων σας. Τα αξεσουάρ θα πρέπει πάντα να τονίζουν τα ouftit σας και να τα κάνουν πιο ξεχωριστά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν φοράτε ένα μπεζ ή γκρι φόρεμα για παράδειγμα – ή οποιοδήποτε άλλο ουδέτερο και safe χρώμα -, τότε θα πρέπει τα αξεσουάρ σας να έχουν κάπως έντονα χρώματα για να κάνουν το όλο σύνολο να ξεχωρίζει. Με άλλα λόγια, τα αξεσουάρ είναι αυτά που θα κάνουν το ντύσιμο σας πιο ενδιαφέρον και θα του δώσουν πραγματικό στιλ και προσωπικότητα. Αν στη γκαρντρόμπα σας υπερισχύει ένα συγκεκριμένο χρώμα και οι διάφοροι τόνοι του, τότε η αγορά και η επιλογή αξεσουάρ γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

Ας δούμε όμως και μερικές πιο πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα κοσμήματα και αξεσουάρ σας.

το accesorizing είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα

Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ πρέπει να τονίζουν τα σωστά σημεία

Πρέπει πάντα να ξέρετε σε ποιο σημείο “τραβάει το μάτι” κάθε outfit σας, δηλαδή ποιο σημείο του σώματος σας τονίζει, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κοσμήματα που θα συμβάλουν σε αυτόν τον τονισμό. Το μέγεθος του κάθε κοσμήματος και η γενική διάταξη των αξεσουάρ έχουν μεγάλη σημασία. Για παράδειγμα, εάν το outfit σας είναι απλό, μπορείτε να φοράτε πολλά κολιέ σε στρώσεις δίνοντας όμως πάντα προσοχή στο μήκος των κολιέ έτσι ώστε ούτε να “κόβετε” το λαιμό σας αλλά ούτε και να τραβήξετε το μάτι σε σημεία που δεν θα θέλατε να πάει.

Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ πρέπει πάντα να ταιριάζουν στη περίσταση

Οι κανόνες της μόδας είναι πλέον πολύ λιγότερο συμβατικοί απ’ ότι παλιότερα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ταιριάζουν τα κοσμήματα σας με το ντύσιμο σας αλλά και με τη περίσταση για την οποία ντύνεστε. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας δεν είναι καλό να έχετε μεγάλα δαχτυλίδια ή / και πολλά βραχιόλια που να κρέμονται στον καρπό σας καθώς αυτά τα αξεσουάρ μπορούν όχι μόνο να σας δυσκολεύουν στη πληκτρολόγηση, αλλά και να κάνουν θόρυβο που μπορεί να ενοχλήσει τους συναδέλφους σας.

Ταιριάξτε τα κοσμήματά σας με τον τόνο του δέρματος σας

Είναι σημαντικό να επιλέξετε κοσμήματα που όχι μόνο ταιριάζουν με το ντύσιμο σας αλλά και βελτιώνουν την εμφάνιση σας γενικότερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε μέταλλα και πολύτιμους λίθους που θα φωτίζουν τον φυσικό τόνο του δέρματος σας. Για παράδειγμα, αν τα μάτια σας έχουν έντονο χρώμα (γαλάζιο ή πράσινο ας πούμε), τα ζαφειρί ή τιρκουάζ κοσμήματα και αξεσουάρ θα σας βοηθήσουν να τα αναδείξετε. Επίσης, τα ασημένια κοσμήματα κάνουν κάποιες γυναίκες πιο λαμπερές απ’ ότι τα χρυσά, οπότε πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε αυτό που πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα με τα χρώματα σας. Το μυστικό για το σωστό accessorizing είναι φυσικά να αποκτήσετε μία μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ, αρκεί φυσικά να μην είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Όσο περισσότερα αξεσουάρ έχετε, τόσο περισσότερες είναι και οι δυνατότητες σας για πειραματισμό με τα ρούχα που έχετε στη γκαρνταρόμπα σας. Χάρη στο internet και σε online eshops σαν το torouxo.gr είναι πλέον πολύ εύκολο να βρείτε αξεσουάρ που ξεπερνούν την κάθε φαντασία σας. Καλό κυνήγι λοιπόν και καλό accessorizing!