Μπερές: Ο τρόπος που δεν θα κάνει το look σου υπερβολικό

Mπορείς να τον βάλεις σωστά, ώστε να μην θυμίζεις Γαλλίδα fashion blogger σε street style φωτογράφιση.

Oι «μπερέδες» είναι ένα λίγο διαφορετικό είδος καπέλου που χρήζει μεγαλύτερης προσοχής ως το προς θα φορεθεί από ένα συνηθισμένο baseball hat ή από ένα ψάθινο πλατύγυρο. Και αυτό γιατί είναι συνυφασμένο με την Γαλλική φινέτσα και επίσης φοριέται πιο πολύ τον χειμώνα παρά το καλοκαίρι, πράγμα παράξενο για εμάς εδώ στην Ελλάδα. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε εδώ για εσένα τα τρεις βασικές απορίες (και λύσεις!) που σίγουρα θα έχεις γύρω από το καυτό θέμα «Μπερέ» για να ξέρεις πώς πρέπει να τον βάλεις τον φετινό χειμώνα που μόλις ξεκίνησε!
ab321d8cff487a3b24e4662606eba662 paris outfits mark cross

Πώς πρέπει να εφαρμόζει;
Σε αυτό δεν έχω σαφή απάντηση, γιατί εξαρτάται πώς θες να τον φορέσεις. Γερμένο πίσω; Προς τα πλάγια; Ή ακριβώς στην κορυφή του κεφαλιού σου. Το μόνο που οφείλω να σου επισημάνω είναι ότι όπως και να αποφασίσεις να τον βάλεις πρέπει να σου είναι άνετος και όχι να πιέζει το κεφάλι σου γιατί τότε θα δυσκολευτείς πραγματικά να τον ανεχτείς.
Ποιο στυλ μπερέ είναι το κατάλληλο για εσένα;
Υπάρχουν ένα εκατομμύριο είδη μπερέ εκεί έξω στην αγορά. Με γείσο, με πέρλες, ακόμα και με σλόγκαν και κεντήματα πάνω. Εγώ θα έλεγα να επενδύσεις σε ένα απλό, κλασικό μαύρο σχέδιο και αν σου φαίνεται αρκετά κοινότυπο, παίξε με τις επιλογές του μπεζ και του κόκκινου και αυθεντικά Parisian chic εμφανίσεις.
b4133fb9d84ebff2e749656611bbe506
Πόσα πρέπει να ξοδέψεις για έναν μπερέ;
Oύτε σε αυτό υπάρχει κατηγορηματική απάντηση. Αν είσαι ο τύπος της γυναίκας που φοράει πολλά καπέλα, σίγουρα θα χρειάζεσαι και μερικά πιο εκλεπτυσμένα κομμάτια στη συλλογή σου. Από tweed πχ, ή κάποιο πολύ καλό αδιάβροχο υλικό. Αν πάλι θες να έχεις έναν σε περίπτωση που σχεδιάσεις μία πιο ξεχωριστή εμφάνιση, ε τότε θα βρεις αυτό που θες σε κάποιο economy brand.
fbdf659c2706670b5cf21b781442d2d5 beret outfit style summer