Εξαφάνισε τον λεκέ από σοκολάτα με 3 διαφορετικούς τρόπους

Γιορτινές μέρες όλες τρώμε λίγα γλυκά παραπάνω, και εκτός από τα πιο παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, δοκιμάζουν και σοκολατένιους γευστικούς πειρασμούς οι οποίοι πολύ εύκολα μπορούν να καταλήξουν πάνω στο ρούχο μας. Μην αφήσεις όμως έναν λεκέ από σοκολάτα να καταστρέψει την «γλύκα» των ημερών, αλλά ούτε και την απόλαυση που νιώθεις στον ουρανίσκο σου. Σου έχουμε παρακάτω 3 σωτήρια tips για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα σοκολάτας από όποιο κομμάτι έχεις λερώσει, οπότε φάε άφοβα! «Οι συμβουλές μας είναι μαζί σου»… κάτι σαν τη «δύναμη» στο Star Wars.

1. Βάλε σε ένα μπολ με χλιαρό νερό λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα. Mε ένα καθαρό πανί, το οποίο έχεις βουτήξει μέσα στο μείγμα, αρχίζεις και τρίβεις με δύναμη στο σημείο του λεκέ μέχρι να μην είναι πια ορατός. Το αφήνεις για λίγο να στεγνώσει και αν βλέπεις ακόμα υπολείμματα της σοκολάτας πάνω στο ρούχο σου το πλένεις κανονικά στο πλυντήριο.

2. Διέλυσε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική αμμωνία με 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό, βούτηξε μέσα μία παλιά οδοντόβουρτσα και άρχισε να τρίβεις το σημείο του λεκέ, αφού πρώτα τον έχει ήδη ταμπονάρει με ένα πανί το οποίο είναι βρεγμένο και έχει πάνω μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων. Η αμμωνία θα απομακρύνει ό,τι δεν έχει καταφέρει να αφαιρέσει το πρώτο στάδιο καθαρισμού.

3. Λίγο οινόπνευμα πάνω σε ένα βαμβακερό πανί μπορούν να αποβούν σωτήρια για το ρούχο σου, καθώς το οινόπνευμα –προσοχή, πριν στεγνώσει!- θα απομακρύνει αμέσως τον λεκέ από σοκολάτα αρκεί να πιέσεις το πανί στο οποίο το έχεις βάλει, με δύναμη πάνω στο λερωμένο σημείο. Μετά για καλό και για κακό βάλε το ρούχο και στο πλυντήριο για να το πλύνεις!