Αυτό είναι το πλέον κατάλληλο μακιγιάζ για τις ώριμες ηλικίες

Σε μια ηλικία που οι μαμάδες μας είχαν αρχίσει τις εκδρομές με πούλμαν, οι γυναίκες σήμερα νιώθουν επαγγελματικά ενεργές, ερωτικά διαθέσιμες και με μια ώριμη θηλυκότητα που θεωρείται πλέον κοινωνικό φαινόμενο. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι ακόμη και οι New York Times ασχολήθηκαν με το μακιγιάζ των γυναικών που μεγαλώνουν;

Αυτό που αλλάζει είναι ότι οι makeup artists δεν προσπαθούν πια να κρύψουν την ηλικία και τις ρυτίδες του προσώπου αλλά διαλέγουν να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προσόντα του. «Όταν θέλω ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δεν βλέπω την ηλικία» λέει ο Ντέηβιντ Ντε Λεόν, που έχει μακιγιάρει την Τζέιν Φόντα. «Ψάχνω τις δυνατότητες».

Αλλά το να βρει κανείς το μακιγιάζ που κάνει τη γυναίκα να δείχνει όμορφη και να νιώθει ωραία δεν είναι απλό. Τεχνικές που λειτουργούσαν για χρόνια και την κολάκευαν πάντα αρχίζουν να αποτυγχάνουν καθώς αλλάζει το δέρμα. Αγαπημένα προϊόντα φαίνεται ξαφνικά να «αφαιρούν» γοητεία αντί να την τονίζουν. Το ώριμο δέρμα είναι συνήθως πιο ξηρό και τα προϊόντα με ματ τελείωμα που συσφίγγουν τους πόρους δεν επιτυγχάνουν το αποτέλεσμα που έχουν εκείνα με εφέ ενυδάτωσης και λάμψης.

Η Καρολίνα Ντάλι, makeup artist της Άλι Μακ Γκρο και της Σάρον Στόουν, δίνει συμβουλές για πρωινό και βραδινό λουκ:

ΠΡΩΙ:

Φρύδια: Τα φρύδια αδυνατίζουν με το χρόνο. Γεμίστε τα, άλλα όχι με μολύβι. Μία σκόνη θα δείχνει πιο αληθινή. Η makeup artist διαλέγει τη Chanel Powder Duo γιατί έχει φυσικές αποχρώσεις. Διαλέξτε κάποια κοντά στο χρώμα των φρυδιών, όχι πιο σκούρο.

Μάτια: Αντί για eye liner καλύτερα να απλώσετε μαύρη σκιά κατευθείαν πάνω στη γραμμή των βλεφαρίδων μ’ ένα πλαγιοκομμένο βουρτσάκι. Αυτή η τεχνική δημιουργεί μία γραμμή που ανοίγει το μάτι χωρίς να το βαραίνει. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα: μία στρώση είναι αρκετή για να παχύνει τις βλεφαρίδες.

Επιδερμίδα: Προτιμήστε τις διαφανείς, δροσερές υφές και αποφύγετε τις ματ. Τα ματ φον-ντε-τεν τείνουν να ισοπεδώνουν το πρόσωπο γιατί τα σημεία με φυσική λάμψη, όπως τα ζυγωματικά, χάνουν τη φωτεινότητά τους. Να βάζετε φον-ντε-τεν μόνο όπου χρειάζεται, σε κοκκινίλες και δυσχρωμίες.

Κονσίλερ: Τόσο το κονσίλερ όσο και το φον-ντε-τεν πρέπει να είναι φωτεινά. Ψάξτε για κάτι φωτεινό όχι glitter γιατί θα τραβήξει περισσότερη προσοχή στην περιοχή.

Κραγιόν: Το μολύβι κρατάει το κραγιόν στη θέση τους όταν τα χείλη αρχίζουν να σπάνε. Οι περισσότεροι ταιριάζουν το μολύβι με το κραγιόν ή διαλέγουν πιο σκούρο. Εμένα μου αρέσει να ταιριάζει με το χρώμα του κραγιόν. Αλλιώς δείχνει εντελώς 90s.

ΒΡΑΔΥ:

Ρουζ: Τα βασικά μένουν ίδια όμως μπορείτε να βάλετε περισσότερο ρουζ. Προτιμήστε το ρουζ σε μορφή κρέμας γιατί δίνει φυσική λάμψη.

Μάτια: Κάντε μία γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων του πάνω βλεφάρου, πιο λεπτή στην εσωτερική γωνία, πιο παχιά στην εξωτερική γιατί δίνει εφέ λίφτινγκ στα μάτια. Μάσκαρα δύο στρώσεις και στις εξωτερικές γωνίες τρεις. Στο κάτω βλέφαρο μην βάζετε σκούρα μάσκαρα γιατί τονίζει τους μαύρους κύκλους. Προτιμήστε μία στο χρώμα της σαμπάνιας ή σε μπρονζέ.

Χείλη: Απλώνετε το κραγιόν με ένα πλαγιοκομμένο βουρτσάκι. Έτσι θα γεμίσετε τις πτυχώσεις και θα είστε ακριβής, γιατί είμαι σημαντικό γιατί τα χείλη κάνουν λεπτές ρυτίδες στις άκρες τους.