Άψογες εμφανίσεις που μπορείς να κάνεις με το parka σου!

Τα καλύτερα parkas έχουν ένα κοινό: Πρέπει να φαίνονται αρκετά cool, ιδανικά να τα φορέσει κάθε πιστή οπαδός της Britpop και από την άλλη να έχουν ποιοτικές λεπτομέρειες, όπως πολλές τσέπες και έντονες ραφές, για να αποδεικνύουν τη χρηστική φύση τους. Και αυτά τα δύο στοιχεία είναι που τα κάνουν μοναδικά και αναντικατάστατα για κάθε ενημερωμένη γκαρνταρόμπα.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν «παραγκωνιστεί» εξαιτίας της αυξημένης δημοτικότητας των «padded coats» (aka τα πολύ φουσκωτών μπουφάν) –ας κατηγορήσουμε όλοι τον Οίκο Balenciaga γι’ αυτό- αλλά δεν έχουν απομακρυνθεί ποτέ από την καρδιά και την ντουλάπα των hip κοριτσιών.

 

 

Αυτό τον χειμώνα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο και δικαιώνουν τους πιστούς οπαδούς τους. Σε κλασικό πράσινο χρώμα ή chic navy blue, με γούνα ή χωρίς, με πολλές τσέπες ή patches, τα parkas φέτος δικαιώνονται και φοριούνται με πολλούς (εφτά σου έχουμε βρει παρακάτω), νέους τρόπους. Εσύ ακόμα «ορκίζεσαι πίστη» στα φουσκωτά μπουφάν;

Mε denim παντελόνι και κάτι κόκκινο από μέσα, Χριστούγεννα είναι δεν πρέπει να χάνουμε το χαρμόσυνο κλίμα των ημερών, ούτε και στυλιστικά.

 

 

Αν το βάλεις πάνω από ένα sexy, αέρινο φόρεμα και ένα ζευγάρι over-the-knee μπότες, τότε έχεις δώσει ένα urban στοιχείο σε ένα πολύ επίσημο look.

 

 

Mπορείς να φορέσεις το στρατιωτικό parka σου πάνω από ένα γούνινο γιλέκο ή μία fluffy ζακέτα για πιο funky αποτέλεσμα.

 

 

Ρίξ’ το απλά στους ώμους σου, μην το βάλεις κανονικά, και μπορείς να το συνδυάσεις και με τα πιο preppy σύνολά σου… όπως ακριβώς δηλ. θα φορούσες και ένα φαρδύ «ανδρικό» παλτό.

 

 

Έβαλες το δικό σου κοντό parka με φούτερ και στενό παντελόνι ή leggings; Προβλέψιμος συνδυασμός αλλά και πάλι μπορείς να του δώσεις μία διαφορετική χροιά σφίγγοντας το κορδόνι που έχει στη μέση. Τονίζεις τη σιλουέτα σου και κάνεις λιγότερο sporty το look σου.

 

 

Με μαύρο mini φόρεμα και μποτάκια, το parka σου δένει ιδανικά όσο και αν δεν σου ταιριάζει εκ πρώτης όψεως. Ιδικά αν είναι και κάποιο από λεπτό ύφασμα και φωτεινό πράσινο χρώμα. Très chic!

 

 

Tα μπλε parka είναι αδιαμφισβήτητα τα πιο κομψά και σοφιστικέ. Επίσης είναι τα λιγότερο casual γι’ αυτό και ταιριάζουν τόσο πολύ με maxi printed φορέματα.