Τελικά πόσες κρέμες πρέπει να βάζουμε στο πρόσωπο;

Προσπαθείς να επιλέγεις για την υγεία του προσώπου σου ότι καλύτερο! Γι’ αυτό και επιλέγεις παραπάνω από μία κρέμες, φροντίζεις να τις χρησιμοποιείς συνδυαστικά και με συνέπεια. Κάνεις όμως σωστα;

Όπως υποστηρίζουν οι δερματολόγοι όποιο προϊόν απλώσουμε πρώτο στο πρόσωπο, αυτό θα έχει και την πιο ισχυρή επίδραση στο δέρμα μας…Είναι πολύ πιθανόν η καθημερινή σου περιποίηση να περιλαμβάνει πάνω από ένα…συνεπώς μάθε την “ιεραρχία” με την οποία πρέπει να τα εφαρμόζεις ώστε να μην χάνεις τίποτα από τα ευεργετικά συστατικά τους.

Πολλές φορές δεν χρησιμοποιούμε ένα μόνο προϊόν.  Για παράδειγμα μπορεί η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς να αποτελείται από  μία θεραπεία αντιγήρανσης, μία κρέμα ενυδάτωσης και ούτω καθεξής.  Συνεπώς, αν γνωρίζεις ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το δέρμα σου τη δεδομένη χρονική ,  (πχ ρυτίδες, πανάδες, σπυράκια) αυτό  πρέπει πρώτο να φροντίσεις βάζοντας σε σειρά τις προτεραιότητες της επιδερμίδας σου.

Αν χρησιμοποιείς δύο διαφορετικά προϊόντα για δύο ξεχωριστά, αλλά εξίσου σημαντικά δερματικά προβλήματα υπάρχει και πάλι λύση για να πετύχεις μέγιστα οφέλη και η μία φόρμουλα να μην αναιρεί την άλλη. Άπλωσε πρώτο το ένα σε καθαρή επιδερμίδα το πρωί  και το άλλο αντίστοιχα το βράδυ πριν πέσεις να κοιμηθείς. Η αποτελεσματικότητά τους είναι εγγυημένη. Όταν έχεις ολοκληρώσει την εφαρμογή των θεραπευτικών προϊόντων η σειρά που θα ακολουθήσεις με τα υπόλοιπα,  έχει να κάνει με το ποσοστό πυκνότητα των συνθέσεων κάθε φόρμουλας.

Τι εννοούμε; Κάποια συστατικά δεν “προσπερνούν” εύκολα κάποια άλλα ώστε να εισχωρήσουν στο δέρμα και επιπλέον κάποιες συνθέσεις είναι πιο ελαφριές ενώ άλλες πιο παχύρρευστες. Οι οροί (serum) και κυρίως εκείνοι που διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες (πχ βιταμίνη C) διαθέτουν ελαφριά υφή, ενώ οι κρέμες νύχτας και τα αντιηλιακά  μακράν πιο πλούσια φόρμουλα. Εξαίρεση αποτελούν τα προϊόντα με ρετινοειδή τα οποία αν εφαρμοστούν πρώτα στη σειρά υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν ερεθισμούς στις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.