Τελικά κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια;

Κάθε πότε πρέπει να πλένω (aka και να αλλάζω) τα σεντόνια μου; Ερώτημα που το έχεις και εσύ που δεν ζεις καθημερινά με το άγχος της καθαριότητας. Και την στοίβα με τα πιάτα θα αφήσεις στο νεροχύτη και το ξεσκονόπανο θα κάνεις μέρες να πιάσεις στα χέρια σου.

Λοιπόν, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Μ. Βρετανία, το 31% των ερωτηθέντων απάντησε πως αλλάζει τα σεντόνια δύο φορές το μήνα, το 44% κάθε εβδομάδα και το 16% μία φορά το μήνα. Τώρα σοβαρά, ποιοι έχουν δίκιο; Ποιοι πράττουν σωστά;

Το 44% είναι και το πλήθος που ακολουθεί τον κανόνα καθαριότητας των σεντονιών. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας. Το ξέρουμε πως είναι χρονοβόρο και κυρίως βαρετό το να σιδερώνεις συνεχώς σεντόνια αλλά πρέπει.

e57fac0b4cb16bf4f48de01ed9f8719f

Τα βρώμικα σεντόνια μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν την υγεία σου. Τα βακτηρίδια που αφήνονται πίσω μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε ακμή. Επίσης, η παρουσία ακάρεων σκόνης μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες και να προκαλέσει αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας. Αυτές οι «μάστιγες» μπορούν να αποφευχθούν με τακτικό άλλαγμα.