Τα μυστικά για να δώσεις πολυτέλεια στο σαλόνι σου

Μπαίνεις στο σπίτι σου και θεωρείς πως όλα αυτά τα αντικείμενα που έχεις τοποθετήσει στο σαλόνι σου δίνουν μία εικόνα στο χώρο πιο βαρετή, πιο… low cost. Παρασύρθηκες και τώρα θες επειγόντως μία αλλαγή. Ο στόχος είναι ένας. Να δείχνει το σαλόνι πιο πολυτελές χωρίς βέβαια να χρειαστεί να ξοδέψεις υπερβολικά χρήματα σε έπιπλα και αντικείμενα.

Την αλλαγή αυτή στη διακόσμηση μπορείς να την κάνεις κάνοντας μερικές αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα έπιπλα και διακοσμητικά ή απλά επενδύοντας σε μερικά πιο basic. Ναι, μάλλον ήρθε η ώρα να απομακρύνεις από τον χώρο το πουφ των φοιτητικών σου χρόνων.

Κανόνας Νo. 1

-Κάνε ένα ξεκαθάρισμα μέσα στον χώρο και ΄΄διώξε΄΄ από το προσκήνιο τα πολλά μπιμπελό, κουτάκια και άλλα μικρά πραγματάκια που γεμίζουν την βιβλιοθήκη σου.

Κανόνας Νο.2

-Επένδυσε σε ένα κομψό και μικρό coffee table. Στην άκρη του καναπέ ή δίπλα στην αγαπημένη σου πολυθρόνα τοποθέτησε ένα μικροσκοπικό στρογγυλό τραπεζάκι, γνωστό και ως.. side table.

Κανόνας Νο.3

-Δώσε έμφαση στο ταβάνι (aka το φωτιστικό). Μην αγχώνεσαι καθώς πλέον και ένας πολυέλαιος μπορεί να είναι minimal. Απλά ένα ωραίο φωτιστικό, να θυμάσαι πως, πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις και κάνει τους καλεσμένους σου να κοιτούν με ενθουσιασμό προς τα πάνω.

Κανόνας Νο.4

-Το eye catching το σωστό. Σε μετάφραση εννοούμε να κρεμάσεις ή απλά να τοποθετήσεις σε έναν τοίχο κάτι που μαγνητίζει τα βλέμματα και φυσικά αυτό δε θα είναι πολλές μικρές κορνίζες. Το παν είναι η συνοχή!

Κανόνας Νο.5

-Τους χειμερινούς μήνες πρέπει να υπάρχει στρωμένο ένα ωραίο χαλί που να εκπέμπει όλο αυτό το ΄΄πολυτελές’’ που επιδιώκεις να δημιουργήσεις στον χώρο. Αν οι τοίχοι είναι ολόλευκοι, επένδυσε σε ένα χαλί σε σκούρα απόχρωση για να δημιουργήσεις αντίθεση και φωτεινότητα.

Κανόνας Νο.6

-Εκτός από τον καναπέ πρέπει να υπάρχει στον χώρο και μία πολυθρόνα η οποία δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον καναπέ. Πώς θα σου φαινόταν μία μουσταρδί βελούδινη πολυθρόνα δίπλα στον γκρι καναπέ σου; Στιλάτη! Πολύ στιλάτη.