Ριχτάρια Σαλονιού: για το πιο Ζεστό και Φιλόξενο Σπίτι του Χειμώνα

ριχτάρια nef nef

Μεταμορφώστε το σαλόνι σας σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο για το φετινό χειμώνα με ριχτάρια και διακοσμητικά μαξιλάρια! Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και είναι η ώρα για να αλλάξουμε τη διακόσμηση του σαλονιού από καλοκαιρινή σε χειμωνιάτικη. Στο κομμάτι αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα ριχτάρια σαλονιού και τα διακοσμητικά μαξιλάρια.

Ριχτάρια και μαξιλάρια είναι ότι πρέπει για ένα ζεστό χειμώνα, με χρώμα και φαντασία! Διαλέξτε χρώματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση και σας χαλαρώνουν.  Αν αγαπάτε την πολυχρωμία, τότε μη διστάσετε να επιλέξετε 3 ή 4 χρώματα της ίδιας χρωματικής παλέτας – όλα παλ ή όλα ζεστά χρώματα- και να φτιάξετε ένα καινούριο σαλόνι για το χειμώνα που έρχεται!

Ριχτάρια Σαλονιού

ριχτάρια nef nef
Ριχτάρια Nef-Nef Mendan για το Σαλόνι

Τι είναι το ριχτάρι

Το ριχτάρι είναι ένα υφασμάτινο κάλυμμα που απλώνεται στον καναπέ τόσο για διακοσμητικούς λόγους όσο και για λόγους προστασίας του επίπλου.

Ξεκίνησε από τη Γαλλία ως εσάρπα καναπέ σε διάσταση 130×180 για να δώσει στο χώρο του σαλονιού μια διαφορετική αισθητική.

Σε συνδυασμό με άλλα υφάσματα (κουρτίνες, τραβέρσες σαλονιού, καρέ, σεμέν) αλλά και σε συνδυασμό με τα χαλιά, μεταμορφώνει την εικόνα του χώρου του σαλονιού κάθε εποχή του χρόνου.

Τα διακοσμητικά μοτίβα διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση. Έτσι μπορούμε να βρούμε ριχτάρια με boho, έθνικ, γεωμετρικά ή φλοράλ μοτίβα, ριγέ, πουά και μονόχρωμα σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και διαφορετικές διαστάσεις.

Ριχτάρι Καναπέ
Ριχτάρια Καναπέ / Πολυθρόνας Gofis Home

Διαβάστε ακόμα: Κεφάλαιο Κουρτίνα: Ντύσε το σπίτι σου με στυλ

Ψάχνω να βρω ποια διάσταση μου ταιριάζει:

Οι διαστάσεις καθορίζονται με βάση τις διαστάσεις των επίπλων του σαλονιού. Έτσι μπορείτε να βρείτε ριχτάρια για την πολυθρόνα σε διάσταση 170×180 και 180×180, για το διθέσιο καναπέ σε διάσταση 170×240 και 180×250, για τον τριθέσιο καναπέ σε διάσταση 180×280 και 180×310. Ακόμη μπορείτε να βρείτε ριχτάρια για τον τετραθέσιο καναπέ σας σε διάσταση 180×340 και 180×350.

Επιλέξτε 2 ριχτάρια εάν έχετε γωνιακό καναπέ, συνήθως σε μέγεθος για το τριθέσιο μέρος και ένα για το διθέσιο κομμάτι του καναπέ.

ριχτάρια nef nef
Ριχτάρια Nef-Nef Villar για το Σαλόνι

Οι ποιότητες των υφασμάτων διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των κλωστών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής του ριχταριού. Έτσι μπορείτε να βρείτε ριχτάρια βαμβακερά ή σύμμικτα με αναλογία βαμβακερής ίνας με πολυεστερική ή σενίλ πολυεστερικά. Πάνω από όλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα ριχτάρια σαλονιού είναι υφάσματα διακοσμητικά που για να μην γλιστράνε και τσαλακώνουν θα πρέπει και το ύφασμα του καναπέ που θα τοποθετήσετε το ριχτάρι να είναι τέτοιο που να βοηθάει ώστε αυτό να μην γλιστράει. Έτσι, σαλόνια με βαμβακερό ή σενίλ ύφασμα είναι κατάλληλα για να στρώσουμε τα ριχτάρια μας.

Ριχτάρι Καναπέ
Gofis Home – Ριχτάρια Καναπέ / Πολυθρόνας 
Ριχτάρια Σαλονιού
Ριχτάρια Σαλονιού Gofis Home
Ριχτάρι Καναπέ
Ριχτάρια Σαλονιού Gofis Home