Προστάτεψε τις δερμάτινες μπότες σου σε 5 βήματα

Ένα από τα πιο συχνά τρικς που δίνουν οι γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το στυλ και τη μόδα, είναι το να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα ρούχα σου και να τα διατηρείς σε άριστη κατάσταση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Φυσικά, αυτού του είδους η φροντίδα πολλαπλασιάζεται όταν πρόκειται για τα παπούτσια και ιδιαίτερα τα χειμωνιάτικα κομμάτια σου, που εκτίθενται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Μπορεί πράγματι να έκανες μια σημαντική επένδυση και μπορεί τα νέα σου μποτάκια να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, αλλά μόνο με τη σωστή φροντίδα θα διατηρηθούν σαν καινούρια για πολλές σεζόν.

Προσοχή: δεν αρκεί να ασχοληθείς με αυτά πριν τα αποσύρεις στο βάθος της ντουλάπας σου μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα- μπορείς να τα “φρεσκάρεις” αρκετά συχνά, με υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στο σπίτι σου.

1. Εκτίμησε τη ζημιά
Πρόκειται για σημάδια ή γρατζουνιές που κινδυνεύουν να καταστρέψουν τις μπότες σου ή το χρώμα τους θέλει απλώς λίγο φρεσκάρισμα; Το κάθε πρόβλημα θέλει τη δική του, ξεχωριστή αντιμετώπιση.

2. Αντιμετώπισέ την άμεσα
Οποιαδήποτε ζημιά αντιμετωπίζεται καλύτερα και ευκολότερα μόλις συμβεί- ή μόλις φτάσεις στο σπίτι. Μην αφήσεις τις μπότες να στεγνώσουν- η αφαίρεση των λεκέδων θα γίνει πολύ δυσκολότερη.

3. Εξαφάνισε τις γρατζουνιές
Μπορείς να το κάνεις με ένα μαλακό, βρεγμένο πανί που θα έχεις βουτήξει σε μαγειρική σόδα. Τρίψε τις γρατζουνιές ώσπου να εξαφανιστούν και στη συνέχεια καθάρισε τις μπότες και άφησέ τες να στεγνώσουν.

4. Προστατευτικό spray 
Αφού τις καθαρίσεις, ψέκασε τις μπότες σου με προστατευτικό, αδιάβροχο spray. Επιπλέον, μην παραλείπεις να τις βάφεις, φρεσκάροντας το χρώμα τους τακτικά.

5. Αποθηκευτικός χώρος
Αφού καθαρίσεις τις μπότες σου, άφησέ τες να στεγνώσουν καλά σε κανονική θερμοκρασία. Απόφυγε ένα περιβάλλον όπου θα δέχονται ρεύματα ζέστης ή υγρασία και μην τις βάζεις σε πλαστική σακούλα. Προτίμησε ένα προστατευμένο ράφι.