Ζυγός: Οι 10 λόγοι που αξίζει να τον έχεις στη ζωή σου

Ευγενικός, γοητευτικός, στιλάτος, μοσχοβολιστός, συντροφικός, χαμογελαστός, ισορροπημένος, διπλωμάτης, ο Ζυγός πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια θέση στη ζωή σου, είτε ως φίλος είτε ως σύντροφος κι οι παρακάτω 10 λόγοι θα σου αποδείξουν το γιατί.

1. Θα μάθεις να κρατάς ίσες αποστάσεις, προκειμένου να έχεις αντικειμενική κρίση και άποψη. Μπορεί να συμπαθείς ή να αντιπαθείς κάποιον άνθρωπο αλλά οφείλεις να είσαι δίκαιος απέναντί του.

2. Μαζί του θα συνειδητοποιήσεις ότι η ευγένεια και η αβρότητα ανοίγουν πόρτες και κερδίζουν θετικά σχόλια, ιδιαίτερα στις μέρες μας που σπανίζουν. Ένας καλός λόγος, ένα όμορφο κομπλιμέντο πάντα εκτιμάται!

3. Θα σε μάθει ότι όταν περιποιείσαι τον εαυτό σου, καλλωπίζεσαι, αρωματίζεσαι, προσέχεις την εμφάνισή σου, εσύ είσαι αυτός/η που πρώτα απ’ όλα νιώθεις καλύτερα και ανυψώνεται το ηθικό σου.

4. Θα κατανοήσεις την έννοια του «Εμείς»! Είναι σημαντικό να παραμερίζονται εγωισμοί και προσωπικά συμφέροντα για το κοινό καλό μιας οποιαδήποτε σχέσης, ερωτικής, επαγγελματικής ή φιλικής.

5. Θα καταλάβεις ότι ο συμβιβασμός και η συγκατάβαση θέλει περισσότερο θάρρος και δύναμη. Είναι πιο εύκολο να κοντράρεσαι, να τσακώνεσαι ή να τραβάς τα πράγματα στα άκρα, απ’ ό,τι να υποχωρείς, έστω και προσωρινά.

6. Πάντα υπάρχει μια μέση λύση, ένας καλός συνδυασμός, μια σωστή σύνθεση που αφήνει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες.

7. Θα μάθεις την τέχνη της διπλωματίας και του «ναι μεν, αλλά» που είναι ο κατάλληλος τρόπος να κερδίσεις, να συμμαχήσεις, να εκφράζεις τα «θέλω» σου, τις απαιτήσεις σου, ακόμα και τη δυσαρέσκειά σου, χωρίς να τσακωθείς.

8. Θα κατανοήσεις τη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως τις ερωτικές. Η συντροφικότητα, το μοίρασμα, η συμβίωση, η συνύπαρξη σε εξελίσσει σαν προσωπικότητα, αφού μαθαίνεις να ζεις και για κάποιο άλλο άτομο! Οι σχέσεις σου είναι η προβολή σου, είσαι εσύ!

9. Θα καταλάβεις ότι το να βιώνεις και να κινείσαι σε ένα αρμονικό, όμορφο και καλόγουστο περιβάλλον, μεταφορικά και κυριολεκτικά, χωρίς εντάσεις, φωνές, αλλά και μουντό, ακαλαίσθητο, τσαπατσούλικο ή κιτς σου δίνει έμπνευση και ευδιαθεσία.

10. Το εκλεπτυσμένο γούστο, από το ντύσιμο μέχρι στο φαγητό και το να δίνεις τη δική σου μοναδική πινελιά είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις. Άλλωστε όπως είπε κι η Coco Chanel «η μόδα αλλάζει, το στιλ μένει αναλλοίωτο»!