Tips για να κάνεις τα κοντά σου νύχια να φαίνονται μακριά

Τα μακριά νύχια είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά συνήθως δεν είναι καθόλου πρακτικά. Γι’ αυτό πολλές γυναίκες καταφεύγουν στο να κάνουν τα νύχια τους κοντά.

Τα κοντά νύχια είναι εξάλλου πιο βολικά για το γραφείο ή οποιαδήποτε δουλειά και ειδικά για τις μανούλες. Δεν έχουν τον φόβο να σπάσουν, να ξεφλουδίσουν ή να τραυματίσουν κατά λάθος το μικρό τους. Ωστόσο, πολλές είναι αυτές που θα ήθελαν να έχουν κοντά μεν νύχια, αλλά να δείχνουν μακριά και εντυπωσιακά. Αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο, αρκεί να γνωρίζετε τις σωστές αποχρώσεις και τα σχέδια για να δείχνουν τα κοντά νύχια πιο μακριά.

Ακολουθώντας λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές θα μπορείτε να έχετε κι εσείς ένα υπέροχο μανικιούρ με κοντά νύχια.

Περιποίηση για να δείχνουν τα κοντά νύχια πιο μακριά:

Προκειμένου να δώσετε μήκος στα κοντά νύχια σας, θα πρέπει να τα σχηματίσετε και να τα καθαρίσετε έχοντας υπόψιν σας κάποια μικρά τρικ που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως είναι πιο μακριά. Πρώτα απ’ όλα σπρώξτε προς τα πίσω τα πετσάκια, έτσι ώστε να αποκαλύψετε μεγαλύτερη επιφάνεια του νυχιού σας. Και βέβαια φροντίστε να φαίνεται πάντα το half-moon σας, δηλαδή η βάση του νυχιού. Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε με ένα πενσάκι τα πετσάκια που έχουν ανασηκωθεί και περισσεύουν, αλλά θα πρέπει να το κάνετε με πολύ προσοχή για να αποφύγετε τον τραυματισμό και τις μολύνσεις.

Αφού λοιπόν καθαρίσετε την επιφάνεια, φροντίστε να τους δώσετε το ιδανικό σχήμα που θα χαρίσει μήκος στα νύχια σας. Μπορεί τα τετράγωνα νύχια να είναι πολυαγαπημένα, ωστόσο τα οβάλ ή αμυγδαλωτά σχήματα κάνουν τα κοντά νύχια να δείχνουν πιο μακριά. Επομένως, καλό θα είναι να αφήσετε στην άκρη τα τετράγωνα και να κάνετε ένα οβάλ ή αμυγδαλωτό μανικιούρ.

Τέλος, αν και μπορεί να σας ακουστεί περίεργο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ασετόν στα νύχια σας παρά χωρίς. Ο λόγος είναι ότι το ασετόν είναι καλύτερο για τα νύχια λόγω της έκτασης της κερατίνης και της προσθήκης καλών βακτηρίων.

Οι καλύτερες αποχρώσεις για να δείχνουν τα κοντά νύχια πιο μακριά:

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης βερνικιού νυχιών μπορεί να κάνει τα νύχια σας να δείχνουν πιο μακριά. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με κάποια σχέδια μανικιούρ που μπορείτε να επιλέξετε.

Οι nude και οι παστέλ αποχρώσεις είναι στη Νο1 θέση. Το αποτέλεσμα είναι πιο ομοιόμορφο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως τα νύχια είναι πιο λεπτά. Μόνο προσέξτε η απόχρωση που θα επιλέξετε να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σας.

Αποφύγετε το ολόλευκο μανικιούρ, αλλά μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάποια σκούρα απόχρωση βερνικιού. Θα κάνει τα νύχια σας να δείχνουν εξίσου υπέροχα με τα παστέλ και nude χρώματα, αλλά θα δώσουν στην εμφάνιση σας έναν επιπλέον χαρακτήρα και ενδιαφέρον. Τα σκούρα και μονόχρωμα μανό θα πρέπει να γίνουν μια από τις κορυφαίες επιλογές σας, αφού κάνουν τα κοντά νύχια να δείχνουν επίσης πιο μακριά και όμορφα.

Το σκούρο μπλε, το βαθύ κόκκινο και το μαύρο θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο το σχήμα των νυχιών σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε λιμάρει πολύ καλά και να έχετε δώσει το ιδανικό σχήμα στα κοντά νύχια σας για να δείχνουν πιο μακριά.

Και βέβαια τα κόκκινα νύχια που αποτελούν μια από τις πιο κλασσικές και αγαπημένες αποχρώσεις στα νύχια, δείχνουν εξίσου υπέροχα, ασχέτως με το μήκος των νυχιών.

Όσον αφορά τώρα τα σχέδια και τις υφές που μπορείτε να επιλέξετε, το ματ μανικιούρ είναι μια υπέροχη ιδέα. Εναλλακτικά δοκιμάστε ένα gradient μανικιούρ, με κάθε δάχτυλο να είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το προηγούμενο.

Τέλος, το γαλλικό μανικιούρ είναι μια εξίσου υπέροχη πρόταση. Βοηθάει στο να δείχνουν τα κοντά νύχια πιο μακριά προσθέτοντας μια γραμμή που επιμηκύνει το νύχι στην κορυφή του.

Extra Tips για να δείχνουν τα κοντά νύχια πιο μακριά:

Πέρα από την σωστή επιλογή απόχρωσης ή σχεδίου για να δώσετε μήκος στα κοντά νύχια, ας δούμε κάποια μικρά μυστικά που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα.

1. Αφήστε λίγα χιλιοστά άβαφα στα πλάγια του νυχιού σας, αλλά και στην βάση του. Με αυτό τον τρόπο η επιφάνεια τους θα φαίνεται πιο μακριά.

2. Αν θέλετε να δείχνουν τα κοντά νύχια πιο μακριά μην χρησιμοποιήσετε glitter. Η χρήση του θα κάνει τα νύχια σας να δείχνουν κοντά.

3. Φτιάξτε ένα μικρό ημισέλινο στη βάση του νυχιού σας με ένα ανοιχτόχρωμο βερνίκι και δημιουργήστε μια υπέροχη αντίθεση με το φυσικό χρώμα των νυχιών σας.

4. Κάνοντας σχήματα όπως τελείες από την βάση του νυχιού σας μέχρι τη μέση του, δημιουργείτε μια ψευδαίσθηση πως το μήκος του είναι μεγαλύτερο.

5. Οι γραμμές είναι ιδανικές αν θέλετε να κάνετε τα νύχια σας να δείχνουν μεγαλύτερα. Παίξτε μαζί τους και σχεδιάστε τις σε όλα ή μόνο σε ένα από τα δάχτυλα.

6. Όταν επιλέγετε να κάνετε ένα γαλλικό μανικιούρ, φροντίστε η λευκή γραμμή να έχει το ιδανικό πάχος. Να μην είναι δηλαδή ούτε πολύ λεπτή, ούτε χοντρή, διότι θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα νύχια σας θα φαίνονται κοντά.

7. Τέλος, για ένα πιο ιδιαίτερο σχέδιο στα νύχια σας, δοκιμάστε το ανάποδο γαλλικό μανικιούρ.