Οι σωστές επιλογές σε αμινοξέα και πολυβιταμίνες για μία ισορροπημένη διατροφή

αμινοξέα και οι βιταμίνες στη διατροφή

Οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι σε μία ισορροπημένη διατροφή το μυστικό είναι τόσο η ποικιλία όσο και το μέτρο. Δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε είναι τα αμινοξέα και οι βιταμίνες. Τα αμινοξέα είναι περίπου 20 και οι γνωστές βιταμίνες περίπου 10. Μπορεί να μην τα χρειάζεστε όλα τη δεδομένη στιγμή, αλλά είναι πολύ να γνωρίζετε την έλλειψή τους και να τη συμπληρώνετε.
Ειδικά αν αθλείστε είναι πολύ σημαντικό να προσλαμβάνετε τις απαραίτητες ποσότητες από βιταμίνες και αμινοξέα πάντα σε συνεννόηση με τον διατροφολόγο σας ή τον προπονητή σας.

Αμινοξέα – οι δομικές μονάδες των πρωτεϊνών

Τα συμπληρώματα αμινοξέων χρησιμοποιούνται ευρέως στους αθλητικούς κύκλους, αφού αποτελούν βασικό συστατικό των μυών, η διάπλαση των οποίων είναι το βασικό ζητούμενο σε μία άσκηση υψηλής δυναμικής.
Δεν μας χρειάζονται όλα τα αμινοξέα, καθώς μερικά από αυτά δεν προσφέρουν κάτι στον οργανισμό. Όταν τα αμινοξέα φτάσουν στον οργανισμό σας τότε χρησιμοποιούνται κατά βάση στην αναδόμηση των μυών και στην παραγωγή απαραίτητων ενζύμων που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό σας.

Το ΑΒ των βιταμινών

Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για τις ενεργειακές μετατροπές που κάνει το σώμα σας. Η βιταμίνη Α προστατεύει τα μάτια, τα μαλλιά και τα νύχια και θεωρείται αντικαρκινική. Η βιταμίνη ανευρίσκεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στον σολομό. Η Solgar σας προσφέρει ένα ιδανικό συμπλήρωμα βιταμίνης Α. Βρείτε το σκεύασμα εδώ.

ιδανικό συμπλήρωμα βιταμίνης Α

Η βιταμίνη Β δεν είναι μία, αλλά πολλές. Τα σημαντικότερα συμπλέγματα ιδιαίτερα για τις γυναίκες είναι οι Β12 που χρειάζεται για τη σύνθεση των αιμοσφαιρίων και το φολικό οξύ και η βιοτίνη που βοηθάει στην πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας.

Η NATURE’S PLUS σας δίνει δύο σε ένα. Και φολικό οξύ και βιοτίνη. Αν και συντίθεται από τα ωφέλιμα εντερικά βακτήρια παρόλα αυτά είναι απαραίτητη σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.
Αποκτήστε τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής στο diatrofologiki.gr. Συνεχείς προσφορές & άμεση παράδοση στον χώρο σας!