Ο ωροσκόπος περιγράφει την πνευματική σου διάσταση

Ο ωροσκόπος έχει μια σημαντική πλευρά, πέραν του να αποκαλύπτει τον βαθύτερο χαρακτήρα μας. Μπορεί να μας δώσει πληροφορίες και για την πνευματική μας ύπαρξη, αυτή που συνδέεται με το ερώτημα που απασχολεί όσους σκέφτονται πιο βαθιά την πορεία τους πέρα από την πεζή καθημερινότητα της επιβίωσης. Δηλαδή, το τι ακριβώς (ή περίπου…) ήρθαμε να κάνουμε σ’ αυτή τη ζωή.
Ο πνευματικός μας χαρακτήρας και οι ανάγκες μας έχουν καθοριστεί από τη στιγμή της γέννησής μας. Ωστόσο από το πρώτο κιόλας λεπτό διάφορες δυνάμεις αρχίζουν να επιδρούν επάνω μας, επηρεάζοντας την κατεύθυνση της πνευματικής μας εξέλιξης. Παρόλο που κι αυτές αποσκοπούν στην επιβίωσή μας, μπορεί να μας σπρώξουν προς ένα μονοπάτι που στην ουσία είναι αντίθετο στο πραγματικό μας όφελος.
Η σύγκρουση ανάμεσα στην εσώτερη πνευματική μας ύπαρξη και στις πληροφορίες που παίρνουμε από τον έξω κόσμο, πιθανόν να προκαλέσει μια δυσαρμονία που εμφανίζεται σε κάθε πλευρά της ζωής μας, με τον ίδιο τρόπο που η αρμονία της αληθινής πνευματικής εξέλιξης αντανακλά σε κάθε πράξη μας. Μαθαίνοντας να εντοπίζουμε και να αναγνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τον πιο βαθύ εαυτό μας, κάνουμε το πρώτο βήμα για να επιτύχουμε την αίσθηση της εναρμόνισης και της πνευματικής ολοκλήρωσης που αναζητούμε.
Εδώ μπορείς να δεις την πνευματική πλευρά του ωροσκόπου σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι προσδιορίζονται οι πνευματικοί σου στόχοι ή αναλύονται φιλοσοφικά. Το πνευματικό σου μονοπάτι σε βοηθά να δεις μέσα σου. Σου δίνει μια οπτική των χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν ποιος είσαι σε πνευματικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό, σε βοηθά να κατανοήσεις το πώς μπορείς να εξελίξεις αυτά τα χαρακτηριστικά που σε οδηγούν σε μια πνευματική ωριμότητα.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Κριού

Το ζώδιο του Κριού εκφράζει τη θέληση για κυριαρχία, αλλά η πρωταρχική του έκφραση είναι η ενεργοποίηση του δυναμικού, η δύναμη να πραγματοποιεί στον υλικό κόσμο. Εκφράζεις την ισχύ του να δημιουργείς στο φυσικό πεδίο, αλλά έχεις και τη δυνατότητα έκφρασης στο διαισθητικό πεδίο. Αντιλαμβάνεσαι το πώς μπορεί η διαίσθηση να φωτίσει τη ζωή σου και τις ζωές των άλλων.
Στη διάρκεια της ζωής σου, θα βρεθείς να περνάς μέσα από κύκλους διαισθητικής ενόρασης και πρακτικής εφαρμογής. Όλη η διαίσθηση του κόσμου χωρίς πρακτικό αντίκρισμα δεν έχει κανένα νόημα, έτσι θα πρέπει να αναπτύξεις μια στάση συμπόνιας, για να μεταφέρεις τα διαισθητικά σου μηνύματα. Με κυβερνήτη τον Άρη, ο Κριός δεν φημίζεται για τη συμπόνια του, έτσι έχεις μια ενδιαφέρουσα αποστολή. Τα χαρίσματα που μπορείς να εκδηλώσεις είναι ο απεριόριστος ενθουσιασμός σου για τη ζωή, η ευστροφία και ο αυθορμητισμός σου. Εξασκήσου στο να ενθουσιάζεσαι με τις πορείες των άλλων στη ζωή και φέρε το χιούμορ μέσα στις δύσκολες καταστάσεις για να τους διευκολύνεις. Και μην συγκρατείς την ειλικρινή σου ανταπόκριση στη θλίψη και στον πόνο τους.
Καθώς αξιοποιείς τις δυνάμεις που σου δίνει ο ωροσκόπος σου, θα διαπιστώσεις ότι η ζωντάνια και η εκφραστικότητα αναπτύσσονται μέσα στην ψυχή σου. Για τον Κριό, η μεταστροφή είναι από το «εγώ είμαι» στο «εγώ φιλοδοξώ να γίνω». Φιλοδοξείς να γίνεις ένας φορέας διαισθητικών αληθειών που να μπορείς να τις εφαρμόσεις στον εαυτό σου αλλά και να τις μοιραστείς με άλλους. Ξέρεις, βαθιά μέσα σου, ότι η νόηση λειτουργεί καλύτερα όταν συνδυάζεται με τη διαίσθηση. Καθώς ανοίγεσαι στον κόσμο της διαίσθησης, η ευαισθησία σου μεγαλώνει.
Όσο ενεργοποιείς την καθαρτική διαδικασία της φωτιάς στη ζωή σου, μπορεί να διαπιστώσεις ότι επηρεάζεται και το σώμα σου. Το κεφάλι, και ιδίως τα μάτια, γίνονται η εστία της διαίσθησης και της έκφρασής σου. Όταν αρχίζει να ανεβαίνει η πνευματική ενέργεια, πιθανόν να αισθάνεσαι πονοκεφάλους και κόπωση στα μάτια. Θα σε βοηθήσει το να κάνεις διαλογισμό, όπου θα οραματίζεσαι την ενέργεια να ανεβαίνει στη σπονδυλική σου στήλη και να βγαίνει από την κορυφή του κεφαλιού, αναβλύζοντας σαν σιντριβάνι. Απορροφάται πάλι από το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και στον κύκλο αυτό παρασύρει κάθε σωματική ενόχληση.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Ταύρου

Στη διάρκεια της ζωής σου θα αναπτύξεις έναν προσωπικό τρόπο για να εκφράζεις τις επιθυμίες σου, ενδεχομένως μαθαίνοντας να τις μετριάζεις ή βρίσκοντας πιο λεπτούς τρόπους να τις ικανοποιείς, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεις ένα ευχάριστο κοινωνικό πρόσωπο στον κόσμο. Ταυτόχρονα, η πνευματική σου δίψα σε οδηγεί στην καλύτερη έκφραση της ύπαρξής σου σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Εντέλει μαθαίνεις να κατευθύνεις τη θέλησή σου, έτσι ώστε όλες σου οι προσπάθειες να ικανοποιούν τις υλικές αλλά και τις πνευματικές σου επιθυμίες.
Μπορεί από καιρό σε καιρό να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το ερώτημα κατά πόσον οι πράξεις σου ωθούνται από υλικές επιθυμίες ή ακολουθείς τις πνευματικές σου αναζητήσεις. Απαντώντας σε αυτό, θα βοηθηθείς στο να αποκτήσεις καλύτερη επίγνωση των βαθύτερων κινήτρων σου.
Η σωστή φροντίδα του σώματός σου είναι σημαντική για την πνευματική σου έκφραση. Καθώς δίνεις έμφαση στην ολότητα και την ευεξία του υλικού σου σώματος, μεταφορικά εστιάζεις στην ολότητα και την ευεξία της πνευματικής σου ύπαρξης.
Ο λαιμός γίνεται ένα ισχυρό κέντρο για την έκφρασή σου. Επειδή η σωστή ομιλία είναι τόσο σημαντική για εσένα, τα όργανα της ομιλίας και του θυρεοειδή αδένα είναι τα πιο σημαντικά σωματικά σου χαρίσματα. Η φωνητική εκπαίδευση ή κάποιος άλλος τρόπος να ενισχύσεις τον λαιμό σου και το ενεργειακό κέντρο του λαιμού μπορεί να είναι σημαντικά για την καθαρή επικοινωνία. Αλλά πρώτα πρέπει να ακούς τους άλλους και την εσωτερική φωνή σου.
Έχεις την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τον δυισμό του υλικού κόσμου και να διεισδύεις στα παράδοξα που εμφανίζονται στη ζωή σου. Η δύναμη αυτού του δυισμού σου δίνει την ώθηση να υπερβείς τη σκέτη σωματική επιθυμία και να ανακαλύψεις τη μυστική ένωση των δυνάμεων. Καθώς κερδίζεις σε εμπειρία, η σεξουαλική σου έκφραση μπορεί να βαθύνει μέσα από ταντρικές τελετουργίες. Τότε, θα αισθανθείς την άνθιση της πνευματικής επίγνωσης σε ένα υψηλότερο επίπεδο.
Η μεγαλύτερή σου πρόκληση είναι να μεταβάλεις τη γνώση σε σοφία. Με την πνευματική επίγνωση θα πας πέρα από την πεισματική προσκόλληση στις προσωπικές επιθυμίες. Η τυφλή επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος θα δώσει τη θέση της στην πνευματική εστίαση. Και η εγωιστική αυτολύπηση θα αντικατασταθεί από το ενδιαφέρον για όλη την ανθρωπότητα.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Διδύμου

Ο Δίδυμος, σαν διπλό ζώδιο, έχει την ικανότητα να εκφράζει τη διττή φύση του τόσο στο πεδίο της καθημερινότητας όσο και στην πνευματική πλευρά της ζωής. Αν έχεις αυτό τον ωροσκόπο, διαθέτεις έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό στην προσωπικότητά σου που ελκύει τους άλλους προς εσένα, αλλά η επιρροή αυτού του ζωδίου μπορεί να σου προκαλέσει περιστασιακές κρίσεις αναποφασιστικότητας.
Για παράδειγμα, ενδεχομένως να αποφασίσεις ότι θέλεις να προσαρμόσεις το πνευματικό σου μονοπάτι έτσι ώστε να ταιριάζει με τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες σου, αλλά σε διακατέχει μια αβεβαιότητα ως προς το ποιο δρόμο να ακολουθήσεις. Ίσως να είναι σημαντικό το να δοκιμάσεις διάφορες πρακτικές και πνευματικές «σχολές», προκειμένου να δεις τι συντονίζεται καλύτερα με τη δική σου δόνηση. Συχνά το προτιμότερο για σένα είναι ένα μονοπάτι που να ενσωματώνει διάφορες μεθόδους. Ωστόσο, πριν ενταχθείς κάπου, μάθε πρώτα τα βασικά. Με αυτό τον τρόπο θα δεις καθαρά τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις επιλογές που έχεις μπροστά σου.
Η εκπαίδευση του νου βοηθά πολύ όποιον έχει ωροσκόπο στους Διδύμους. Η εκπαίδευση του νου περιλαμβάνει ασκήσεις στη γνωστική σκέψη, προπονώντας τον νου ώστε να μην παρασύρεται από αντιπαραγωγικά συναισθήματα. Σου επιτρέπει να γεφυρώνεις την εσωτερική ζωή σου με το εξωτερικό σου περιβάλλον. Καθώς βιώνεις το όριο, αρχίζεις να επαναπροσδιορίζεις τις πεποιθήσεις σου ως προς την αίσθηση του αποκομμένου που αισθάνεσαι. Μπορεί ακόμα να μάθεις να βλέπεις τη σχέση ανάμεσα στον κατώτερο εαυτό σου (την προσωπικότητα) και τον ανώτερο εαυτό (την ψυχή), ώστε να καταφέρεις να εκφράσεις ευκολότερα τη φύση της ψυχής σου στον κόσμο.
Η σημαντικότερη ικανότητα του μεσολαβητή, του ρόλου δηλαδή που καλείσαι να παίξεις, είναι να φέρνει κοντά τις αντιμαχόμενες πλευρές. Στη ζωή σου αρχικά αναπτύσσεις μια έντονη αίσθηση της διττότητας και οξύνεις την αντίληψή σου μέσα από αυτούς τους διαχωρισμούς. Αλλά στη συνέχεια καταφέρνεις να μπεις στην αντίληψη της Ενότητας, και να γίνεις ένας αγγελιοφόρος της αλήθειας. Δείχνεις σε όσους έχουν μια διαμάχη ή διαφωνία ότι οι ξεχωριστές τους «αλήθειες» είναι στην πραγματικότητα μέρος ενός και μοναδικού μεγαλύτερου όλου.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Καρκίνου

Ο Καρκίνος στο υλικό επίπεδο αντανακλά την ομαδική ενέργεια της ανθρωπότητας και έτσι είσαι σε θέση να αισθάνεσαι την ενέργεια των άλλων αλλά και τη ροή της μέσα σε εσένα τον ίδιο. Αυτή η ικανότητα να νιώθεις είναι που γεννά τη στοργική, περιποιητική πλευρά του συγκεκριμένου ζωδίου. Ο Καρκίνος μας θυμίζει το νερό που κατηφορίζει στην πλαγιά. Με αυτή την αναπόδραστη ιδιότητα της ροής ταυτίζεσαι. Ακόμα κι όταν κολλάς σε καταστάσεις, μπορείς να εντοπίσεις τη ροή που συνεχίζει ανάμεσα στους ανθρώπους και τα αντικείμενα στο περιβάλλον σου.
Ένα μεγάλο μέρος της συναισθηματικής σου εμπειρίας λαβαίνει χώρα στο επίπεδο της ψυχής. Πολλές φορές έχεις τη διορατικότητα να βλέπεις βαθιά μέσα στην ψυχή του άλλου. Αυτό μπορεί να είναι διαφωτιστικό αλλά και ταυτόχρονα τρομακτικό, γιατί ίσως να μη θέλεις να συνδεθείς τόσο στενά με κάποιον. Άλλοτε πάλι, απλώς «ψυχανεμίζεσαι» την ενέργεια των άλλων και χρειάζεται να αναπτύξεις την εσωτερική σου διαύγεια ούτως ώστε να ερμηνεύεις σωστά αυτά τα σημάδια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μια πνευματική πρακτική πουν να καλλιεργεί την καθαρότητα του μυαλού.
Η κίνηση είναι βασικό στοιχείο στη ζωή σου. Για παράδειγμα, ο τρόπος που ξεκινάς τη διαδικασία της θρέψης καθορίζει τι μπορείς να αφομοιώσεις από το φαγητό σου. Η κίνηση των υγρών μέσα στο σώμα σου είναι ένα οικείο και βολικό βαρόμετρο για τις διαθέσεις σου. Αν αισθάνεσαι ότι κάπου έχεις «κολλήσει», η έντονη σωματική άσκηση βοηθά να αποτινάξεις οτιδήποτε σε ενοχλεί. Φρόντισε να παρεμβάλλονται διαστήματα ανάπαυλας, ώστε να συναισθάνεσαι το πώς ενισχύεται η εσωτερική σου ηρεμία.
Καθώς βιώνεις την πνευματική πλευρά της ύπαρξής σου, καταλήγεις να κατανοήσεις τις δύο πλευρές του ζωδίου του Καρκίνου. Η μια πλευρά έχει να κάνει με την αυτοσυντήρηση, και περιλαμβάνει τη φροντίδα που παίρνεις από τους άλλους και εκείνη που τους δίνεις. Συνδέεται με τον λόγο για τον οποίο ήρθες στη ζωή. Η άλλη πλευρά συνδέεται με την επιθυμία σου να βρίσκεσαι σε επαφή με το αθάνατο κομμάτι της ψυχής σου. Η δημιουργική σου ενέργεια θα απελευθερωθεί, όταν θα κατανοήσεις αυτή την πλευρά της ύπαρξης.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Λέοντα

Ο ωροσκόπος Λέων εκφράζει τη δυνατότητα να επιβάλλει κανείς τη θέλησή του στα πρόσωπα και στις καταστάσεις. Στο βασίλειο της Φύσης, η θέληση εκφράζει την ωρίμανση των καρπών. Για εμάς τους ανθρώπους η θέληση είναι η παρόρμηση για δημιουργία στον υλικό κόσμο και η φιλοδοξία στο πνευματικό πεδίο.
Για να καταλάβεις τη δύναμη της θέλησης, αρκεί να παρατηρήσεις τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών δέκα και δεκατριών χρονών. Είναι ολοκληρωτικά δοσμένα στη ζωή, αναζητούν ένα μεγάλο φάσμα εμπειριών και αλληλεπιδρούν δημιουργικά με τα συνομήλικά τους. Δοκιμάζουν τη θέλησή τους απέναντι σε γονείς, δασκάλους, φίλους. Και μαθαίνουν πώς να τη διαχειρίζονται. Η σύντηξη των εμπειριών της ζωής σε αυτή την ηλικία αντανακλά πολύ καλά την ενέργεια του Λέοντα στον ωροσκόπο. Ο Λέων συλλέγει πληροφορίες στο διαισθητικό πεδίο, τις συγκρίνει με εκείνες που συλλαμβάνει μέσα από τις σωματικές αισθήσεις και μετά κινητοποιεί το πνεύμα πίσω από οποιαδήποτε ενέργειά του, Το αποτέλεσμα είναι ένας βαθμός συνειδητότητας του εαυτού που δεν υπήρχε προηγουμένως.
Η σωματική ενέργεια επικεντρώνεται κυρίως στην καρδιά και στη σπονδυλική στήλη. Η καθαρή διαίσθηση συχνά έρχεται μέσα από το κέντρο της καρδιάς και η καθαρή προσπάθεια εξαρτάται από τη νοητική και συναισθηματική δομή, από το «μεδούλι» της σπονδυλικής στήλης. Οι δυο τους πρέπει να συνεργαστούν για να επιτύχουν το οτιδήποτε, είτε στο υλικό είτε στο πνευματικό επίπεδο. Η διαίσθηση και η θέληση συνενώνονται. Εδώ ταιριάζει το βουδιστικό κείμενο από τη Σούτρα της Καρδιάς, που περιγράφει ποιητικά την αληθινή φύση των πραγμάτων: «Η μορφή είναι κενό και το απόλυτο κενό είναι η μορφή». Η πρόταση αυτή ενσωματώνει το παράδοξο της ύπαρξης στη βασική μορφή του. Μπορεί ο ωροσκόπος στον Λέοντα να συλλάβει τη φύση του παραδόξου και να το κάνει πνευματικό οδηγό για να κατακτήσει την ουσία της θέλησης.
Για να πετύχεις κάτι τέτοιο, θα μπορούσες να αποσύρεσαι πότε ποτέ από τις εξωστρεφείς δραστηριότητες που τόσο σε ελκύουν. Μείνε με τον εαυτό σου, χαλάρωσε, συλλογίσου και προσπάθησε να κατακτήσεις τη σύλληψη πως ό,τι λειτουργεί ανασταλτικά στον δρόμο σου, υπάρχει γιατί εσύ του δίνεις μορφή. Πηγαίνοντας πέρα από τη μορφή, θα διευρύνεις το πνεύμα σου.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Παρθένου

Το στάδιο της εξέλιξης που εκπροσωπεί ο ωροσκόπος στην Παρθένο είναι η συγκομιδή. Χαίρεσαι τη στιγμή όπου τα πάντα συγκλίνουν σε μια καρποφόρα έκφραση συνεργασίας. Κάνεις διάκριση στους παράγοντες που σου εμφανίζονται και συνήθως καταφέρνεις να βρεις τη σωστή προσέγγιση σε κάθε πρόβλημα. Η λιγότερο εποικοδομητική πλευρά του ωροσκόπου στην Παρθένο είναι ο νοητικός εγωισμός. Μερικές φορές αισθάνεσαι ανώτερος από τα άλλα μέλη της ομάδας σου, για παράδειγμα. Βρίσκεις ψεγάδια στη δουλειά τους, ίσως για να δείξεις τη δική σου ανωτερότητα.
Ο δρόμος της Παρθένου δεν είναι εύκολος. Περιλαμβάνει την ανθρώπινη ικανότητα να προστατεύει, να φροντίζει και να αποκαλύπτει υψηλότερες πνευματικές αλήθειες. Η δύναμη της Παρθένου για εξέλιξη μπορεί να βιωθεί τουλάχιστον σε τέσσερα επίπεδα: Κατ’ αρχάς υπάρχει η νοητική ικανότητα. Εξετάζεις, πειραματίζεσαι και συλλογίζεσαι τα αποτελέσματα. Δεύτερον, χρησιμοποιείς τις ίδιες νοητικές διαδικασίες για να εξετάσεις τα συναισθηματικά αλλά και τα μεταφυσικά βασίλεια και να κατανοήσεις τη δική σου σχέση με αυτά. Τρίτον, έχεις την ικανότητα να κατανοήσεις τη μητρότητα και χρησιμοποιείς όλες τις πρακτικές σου ικανότητες για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, να δημιουργήσεις πράγματα και να μαζέψεις τους καρπούς των κόπων σου, προχωρώντας προς την ωρίμανσή σου. Και τέταρτον, αφήνεις πίσω σου οτιδήποτε έχεις διεκπεραιώσει.
Η πιθανή αδυναμία του ωροσκόπου στην Παρθένο είναι ο πνευματικός υλισμός. Μπορεί να μπαίνεις στον πειρασμό να μετατρέψεις το πνευματικό σου μονοπάτι σε μετρητή της αξίας σου. Ή να συγκρίνεις τη δική σου πνευματική αξία με εκείνη άλλων ατόμων. Ίσως να μεταφέρεις τον εγωισμό και την τάση για επίκριση που προαναφέραμε και στο πνευματικό επίπεδο. Είναι μια παγίδα που θα πρέπει να την αποφύγεις. Θα πρέπει να θυμάσαι πως μπορεί ως άνθρωποι να εκδηλώνουμε ατέλειες, αλλά οι ψυχές είναι πάντα τέλειες. Αν το καταφέρεις αυτό, θα μπορέσεις να εκδηλώσεις το άλλο χαρακτηριστικό της Παρθένου που είναι η υπηρεσία προς τους άλλους και μπορεί να μεταφερθεί επίσης στο πνευματικό επίπεδο.
Η δύναμη των κύκλων μπορεί να σε ενισχύσει στην πορεία σου. Για παράδειγμα, οι φάσεις της Σελήνης έχουν τρομακτική δύναμη, γιατί μέσω αυτών η Παρθένος μπορεί να συνδεθεί με τη Γη. Συντονίσου μαζί τους. Οποιαδήποτε πρακτική που χαλαρώνει τον νου θα σε βοηθήσει σ’ αυτό.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Ζυγού

Με Ζυγό ωροσκόπο, η εικόνα που βγάζεις προς τα έξω κάποιο τρόπο είναι σαν ένα αντικείμενο που ισορροπεί. Μεταφυσικά, εκτιμάς τον χώρο ανάμεσα στις δραστηριότητες, έτσι ο εξωτερικός εαυτός σου αντανακλά αυτό το είδος της ηρεμίας. Πρόκειται για μια ένδειξη ότι μπορείς να πετύχεις την ισορροπία ανάμεσα στη ζωή σου στο σωματικό πεδίο και στη ζωή της ψυχής σου. Καθώς μαθαίνεις να εργάζεσαι με τη δυαδικότητα με συνειδητό τρόπο, η εικόνα που δείχνεις στους άλλους γίνεται πιο ήρεμη και είσαι σε θέση να πραγματοποιείς αλλαγές στον κόσμο γύρω σου, χωρίς να σπαταλάς περισσότερη ενέργεια από την αναγκαία.
Η τάση σου να εξισορροπείς και να ηρεμείς είναι μέρος εκείνου που σε κάνει τόσο αγαπητό. Είσαι σε θέση να εμπλουτίζεις μια συνομιλία και ακούγοντας ενεργητικά και συμμετέχοντας με έξυπνες ερωτήσεις, ιδέες, γνώμες. Καλλιεργείς την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και η παρουσία σου είναι πολύτιμη σε όλες τις διαδικασίες που προϋποθέτουν επικοινωνία και συνεργασία.
Καθώς ξεδιπλώνεται το πνευματικό σου μονοπάτι, ανακαλύπτεις ότι οι σεξουαλικές και οι λοιπές υλικές σου ανάγκες αλλάζουν. Εξακολουθείς να είσαι ένα σωματικό ον με επιθυμίες, αλλά τα κίνητρά σου αποκτούν μια χροιά πνευματικότητας. Αντί να κάνεις έρωτα μόνο και μόνο για το σεξ, αναζητάς ταίρια με τα οποία να μοιράζεσαι μια πνευματική συνάφεια που φέρνει έκσταση μέσα στην ερωτική σχέση. Μερικές φορές αυτό συνεπάγεται δραστηριότητες που υπερβαίνουν το υλικό πεδίο, χωρίς να υπεισέρχεται η σωματική επαφή.
Είναι όπως, μερικές φορές, βλέπουμε κάποια ηλικιωμένα ζευγάρια μαζί. Δεν φαίνονται να μιλούν πολύ, αλλά είναι ολοφάνερο πως είναι συντονισμένοι ο ένας με τον άλλο. Είναι ήρεμοι και οι κινήσεις τους ακολουθούν έναν αβίαστο ρυθμό. Αυτή η εξωτερική εικόνα αντανακλά τον εσωτερικό πνευματικό συντονισμό που είναι το σήμα κατατεθέν του ωροσκόπου στον Ζυγό.
Τα άτομα με αυτό τον ωροσκόπο είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε υπερβολή που δημιουργεί δυσαρμονία στο φυσικό σώμα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας σχετικά με τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη και τα σεξουαλικά όργανα. Θα απολαμβάνεις καλύτερα τη ζωή σου αν χρησιμοποιείς το μέτρο. Έτσι θα δείχνεις σεβασμό προς τον εαυτό σου και το ταίρι σου σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Η πνευματική πλευρά του ωροσκόπου Σκορπιού

Ο Σκορπιός ωροσκόπος σε οδηγεί αργά ή γρήγορα στην πνευματική αναζήτηση και πιθανόν να έχεις ήδη κάνει μερικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο η έντονη φύση των επιθυμιών σου εξακολουθεί να σε τραβά προς μια σωματική έκφραση. Διαρκώς βρίσκεσαι ανάμεσα στο κυνήγι μιας υλιστικής επιθυμίας και στην ανάγκη να ακολουθήσεις την πιο πνευματική σου κλίση.
Έχεις την ικανότητα να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου. Οι άλλοι μπορεί να αιφνιδιάζονται με τις αποφάσεις σου, καθώς συχνά κάνεις στροφή 180 μοιρών με σχετική ευκολία. Η καθεμιά από αυτές τις μεγάλες αλλαγές σε φέρνει κοντύτερα στο να αντιληφθείς το σχέδιο της πνευματικής σου ζωής καθώς αυτό ξετυλίγεται. Όλο αυτό το διάστημα ίσως το βασικό σου κίνητρο να ήταν οι υλικές επιθυμίες, αλλά κάθε στροφή σε φέρνει κοντύτερα στις αναζητήσεις της ψυχής. Αν κοιτάξεις πίσω, θα διαπιστώσεις ότι όλες οι αποφάσεις σου σε οδήγησαν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Βλέπεις πώς το πνεύμα έχει διαποτίσει πράξεις και αποφάσεις φαινομενικά ασύνδετες.
Αρχικά βλέπεις ότι απολαύσεις όπως το φαγητό, το σεξ και οι σωματικές ανέσεις δεν σου κάνουν πια τόση αίσθηση. Η φιλοδοξία και η επιθυμία για δύναμη σε ευχαριστούν αλλά όχι για πολύ. Τελικά περισσότερο σε ελκύουν οι προκλήσεις που σε ανταμείβουν σε πνευματικό επίπεδο. Αν περάσεις από αυτά τα στάδια, λειτουργείς πλέον σε μια πιο πνευματική βάση. Παύεις να αναζητείς συναισθηματικές και διανοητικές συγκινήσεις για την έξαρση του πράγματος και χρησιμοποιείς την προσωπική σου δύναμη για να μεταμορφώσεις τη ζωή σου και να βοηθάς άλλους.
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η ανώτερη μορφή του Σκορπιού είναι ο Φοίνικας, το μυθικό πουλί που αναγεννιέται από τις στάχτες του. Έτσι κι εσύ, παίρνεις φωτιά από την εσωτερική σου λάμψη, τη μαγνητική σου δύναμη και την απίστευτη θεραπευτική σου ικανότητα. Και μέσα σε αυτή τη φωτιά καίγεται ο κατώτερος εαυτός σου και οι επιθυμίες του. Κερδίζεις τη μάχη με τους προσωπικούς σου δαίμονες και μπορείς τώρα να πολεμήσεις για το καλό της ανθρωπότητας. Ο Σκορπιός-Φοίνικας είναι η ενσάρκωση της αγάπης που κατανικά τις αντιξοότητες, της αρμονίας που προκύπτει μέσα από τις συγκρούσεις και της ανάστασης της ζωτικής δύναμης μέσα από την οποία αποκτάς την συνειδητοποίηση της ανθρώπινης αξίας σου.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Τοξότη

Καθώς αναζητείς τον πνευματικό σου δρόμο, τα κίνητρα που σε ωθούν είναι σε μεγάλο βαθμό ανθρωπιστικά. Ο ωροσκόπος σου, ο Τοξότης, κυβερνά στο σώμα τους μηρούς και τα ισχία. Η διάρθρωση αυτών των τμημάτων του σώματος είναι που επιτρέπει στους ανθρώπους να στέκονται και να περπατούν όρθιοι. Αν αυτό το αναγάγεις μεταφορικά στην πνευματική σου ζωή, σου λέει ότι η ορθή σκέψη και η ορθή προσοχή στον πνευματικό σου δρόμο αντανακλούν την ικανότητά σου να μεγιστοποιείς το ανθρώπινο δυναμικό στο σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό και πνευματικό επίπεδο.
Επιπρόσθετα με τις παραπάνω ικανότητες, έχεις το χάρισμα να χρησιμοποιείς τη διαίσθηση στη ζωή σου. Μπορείς να οραματιστείς το μέλλον καλύτερα από τους περισσότερους. Όταν συνδυάζεις την διαισθητική σου ευαισθησία με την πνευματική σου επιδίωξη, διαπιστώνεις ότι εντοπίζεις και ακολουθείς πιο εύκολα το μονοπάτι σου. Όσο χρησιμοποιείς τη διαίσθησή σου, τόσο πιο χρήσιμη αποδεικνύεται. Η διαισθητική σου ικανότητα έγκειται στη διανοητική σου ανάπτυξη, έτσι είναι σημαντικό να μορφωθείς καλά. Στις σπουδές σου τείνεις να παραλείπεις ό,τι σε δυσκολεύει, θα πρέπει όμως να συμπληρώσεις τα κενά σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να επιστρέψεις στη μαθητεία. Αλλά έτσι θα μάθεις να λύνεις όλο και πιο δύσκολα προβλήματα.
Βιώνεις το κάλεσμα της ψυχής σου αρκετά νωρίς στη ζωή. Οι άλλοι μπορεί να απορρίπτουν τις ιδέες σου, αλλά μαζεύεις αυτές τις σκέψεις για σένα και τις καλλιεργείς. Έχεις την πεποίθηση ότι αυτές οι ιδέες ήρθαν σε σένα για κάποιο λόγο. Είσαι σε θέση να τις ανακαλείς σε στιγμές κρίσης και διαπιστώνεις ότι μπορείς να μεταδίνεις βαθιά συναισθήματα με ελάχιστες λέξεις. Μπορεί να έχεις υλικές φιλοδοξίες, έχεις όμως και πνευματικές επιδιώξεις. Και θα διαπιστώσεις ότι η σωστή πνευματική επιδίωξη συχνά φέρνει την ανάλογη υλική ικανοποίηση.
Καθώς ο ωροσκόπος σου συνδέεται με τους μηρούς και τα ισχία, ίσως διαπιστώσεις ότι ο διαλογιστικός περίπατος, το Τάι-Τσι και άλλες πρακτικές που συνδυάζουν κίνηση και αυτοσυγκέντρωση ταιριάζουν με την πνευματική σου εξέλιξη. Μένοντας για πολύ καθισμένος ίσως δεν καταφέρνεις να συγκεντρωθείς, ενώ το περπάτημα επιτρέπει να κατακαθίσουν οι σκέψεις σου και να αναδυθεί η διαίσθησή σου.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Αιγόκερου

Το σύμβολο του ωροσκόπου σου είναι ο τράγος, ένα ζώο που αναζητά τις ψηλότερες κορυφές. Το συμβολικό αυτό πλάσμα έχει και μια ψαρίσια ουρά, εννοώντας ότι κατά κάποιο τρόπο οι ρίζες σου βρίσκονται στο νερό. Το σημείο του σώματος που αντιστοιχεί στον Αιγόκερω είναι τα γόνατα. Αυτό φέρνει δυο εικόνες στον νου: δεσμεύεσαι σε μια φιλόδοξη αναρρίχηση μέσα από το επάγγελμά σου, αναζητώντας την πρωτιά… για την πρωτιά. Ωστόσο είσαι ικανός να καταδυθείς στο νερό και να χρησιμοποιήσεις τα ευλύγιστα γόνατά σου για να κινηθείς μέσα σε αυτό.
Η αντίθεση της υλικής προόδου με την κίνηση στο συναισθηματικό υδάτινο βασίλειο είναι εντυπωσιακή. Όμως και οι δύο συνδέονται με τον άνθρωπο. Το πνευματικό σου μονοπάτι έγκειται στην ανάμειξη αυτών των δυνάμεων, και το υλικό πεδίο γίνεται ο καταλύτης για την πνευματική σου εξέλιξη. Η μονόπλευρη υλική φιλοδοξία δεν μπορεί να σε ανυψώσει σε ένα υψηλότερο πνευματικό πεδίο, όπως και η μονόπλευρη συναισθηματική ζωή δεν μπορεί να σε ικανοποιήσει απόλυτα. Μαζί αποτελούν το θεμέλιο όπου στηρίζεται όλη η μελλοντική πρόοδος. Από αυτή τη σύνθεση μπορείς να ξαναμπείς στη φωλιά επιστρέφοντας από το ανοδικό πνευματικό σου μονοπάτι.
Το σήμα κατατεθέν αυτού του ζωδιακού ωροσκόπου είναι η έξυπνη δραστηριότητα. Έτσι είναι σημαντικό για σένα να προσέχεις τα όποια θέματα μελετάς και να πηγαίνεις πέρα από τα γεγονότα, ώστε να διακρίνεις τη θεωρία που εξυπηρετεί τα συμφέροντά σου. Εν τέλει θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιείς τις ικανότητές σου, ώστε να εντοπίζεις πολλαπλές λύσεις στα προβλήματα. Τότε μπορείς να ασκήσεις την πνευματική διάκριση, για να εντοπίσεις τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στην κατάσταση και στα άτομα που υπεισέρχονται. Η λύση που αναζητάς δεν θα θέλεις να είναι μόνο λειτουργική, αλλά και να διεκπεραιώνεται με αρμονικό τρόπο.
Επιστρέφοντας στο θέμα των γονάτων, η δυνατότητα να γονατίζεις έρχεται παράλληλα με την ικανότητα να σκαρφαλώνεις και να κολυμπάς. Υπάρχουν περιπτώσεις προσκυνητών που κάνουν το τελευταίο μέρος του ταξιδιού τους προς έναν ιερό τόπο προχωρώντας στα γόνατα, ως ένδειξη σεβασμού μπροστά στο θεϊκό μεγαλείο. Ίσως να θελήσεις κι εσύ να μάθεις την ταπεινότητα μπροστά στο μεγαλείο άλλων ανθρώπων και να τους υπηρετείς πρόθυμα.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Υδροχόου

Αν έχεις ωροσκόπο Υδροχόο, ο σκοπός σου είναι να διοχετεύσεις το δυαδικό νερό της αγάπης και της ζωής μέσα στον κόσμο με τρόπους που να ωφελήσουν την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα είναι να πάψεις να λειτουργείς μέσα από το μυαλό σου και να λειτουργήσεις μέσα από την καρδιά σου. Η πνευματική ενέργεια στην οποία αναφερόμαστε ρέει μέσα από την καρδιά και, ως σταθερό ζώδιο του Αέρα, ο Υδροχόος είναι προσκολλημένος στο νοητικό. Εύκολα μπορείς να χαθείς μέσα στις ιδέες. Όταν αποκτήσεις πρόσβαση στην καρδιά σου, θα χρησιμοποιήσεις τον νου σου σαν ένα δοχείο, το δοχείο του Υδροχόου, μέσα από το οποίο θα κατευθύνεις σταθερά στην αγάπη και το φως που ρέουν μέσα από την καρδιά σου.
Ακολουθείς το πνευματικό σου μονοπάτι μέσα από τρεις βασικές κατευθύνσεις. Πρώτον, στρέφεις προς το καλό της ανθρωπότητας την προσωπική σου δύναμη που μέχρι τώρα υπηρετούσε τον εαυτό σου. Δεύτερον, μετατρέπεις σε πνευματική δράση που υπηρετεί ένα θεϊκό σκοπό τη μέχρι τώρα εγωιστική προσοχή στην υλική ρηχότητα. Και τρίτον, διοχετεύεις τη συνειδητοποιημένη δράση σου προς τους άλλους, μέσα από μια ευρύτερη ανθρωπιστική επίγνωση. Η καθεμιά από αυτές τις κατευθύνσεις εκφράζεται με εναλλασσόμενες δραστηριότητες, και ίσως να δυσκολεύεσαι να διακρίνεις πότε ενεργείς μέσα από τα χαμηλότερα κίνητρα και πότε μέσα από τα υψηλότερα κάθε φορά.
Όμως έχεις την ικανότητα να σκέφτεσαι μέσα από τις καταστάσεις. Μπορείς να βλέπεις εκείνα που προκαλούν τις υλικές σου επιθυμίες, τις συναισθηματικές σου προσκολλήσεις και τις νοητικές σου διεργασίες, ώστε να διακρίνεις τις τυπικές σου συμπεριφορές και τα κίνητρά τους. Καθώς το κάνεις αυτό, συναντάς καταστάσεις όπου τα πνευματικά σου κίνητρα συνδυάζονται με μεθόδους που εξυπηρετούν πρωτίστως εσένα. Όταν συμβαίνει αυτό, έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις τις τακτικές σου.
Η κίνηση είναι που έχει σημασία, όχι το ακριβές περιεχόμενο ή η κατεύθυνση. Ο ωροσκόπος σου κυβερνά την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα. Άφησε την παρομοίωση με την κυκλοφορία να διαχέεται στις αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους και στη σχέση σου με τον εαυτό σου. Σε όλες τις δραστηριότητές σου, άσε να ενυπάρχει η αντίληψη ότι εκείνο που αντιλαμβάνεσαι ως στόχο δεν είναι το τέλος μιας διαδικασίας, αλλά απλώς ένας σταθμός κατά μήκος του δρόμου σου.

Η πνευματική διάσταση του ωροσκόπου Ιχθύ

Το σύμβολο του ωροσκόπου σου είναι τα δυο ψάρια, που είναι δεμένα μαζί αλλά κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτά τα ψάρια εκπροσωπούν τη φύση της ψυχής σου αλλά και της εξωτερικής σου έκφρασης. Έχεις μια μορφή με την οποία εκφράζεσαι για να βιώσεις την ανάπτυξη της ψυχής σου, ωστόσο αυτές οι δύο δείχνουν να αντιπαλεύουν η μία την άλλη. Διαπιστώνεις ότι επιδιώκοντας να ικανοποιήσεις τις προσωπικές υλικές σου ανάγκες, δεν βρίσκεις ανακούφιση από αυτή την αντίφαση, αλλά την αισθάνεσαι να βαθαίνει. Ποθείς να βρεις ένα πνευματικό δρόμο που να σου επιτρέπει και να καλύπτεις τις προσωπικές σου ανάγκες και να ικανοποιεί την πνευματική σου δίψα για μια ζωή γεμάτη νόημα.
Για να πετύχεις αυτή την ισορροπία, μπορείς να επικεντρωθείς στην ενστικτώδη φύση σου. Διαπιστώνεις ότι συνήθως έχεις μια αίσθηση για το πώς να πράξεις σε κάθε κατάσταση, αλλά μερικές φορές ακούς τους άλλους, αντί να δώσεις βάση στη φωνούλα μέσα σου. Ένας τρόπος να επιτρέψεις σε αυτή τη φωνή να ακουστεί, είναι να αφιερώνεις κάποιο χρόνο καθημερινά ώστε να απομονώνεσαι και να αφουγκράζεσαι το «μέσα» σου. Ο ήχος από το νερό μπορεί να εστιάσει τον νου σου και να αφήσει τον εσώτερο εαυτό σου να ακουστεί.
Συχνά στη ζωή εκδηλώνεις διαισθητικά χαρίσματα, που όμως οι άλλοι παραβλέπουν. Καθώς αρχίζεις να ακούς πιο βαθιά, ενδεχομένως να ανακαλύψεις ότι ο ρόλος σου είναι εκείνος του μεσολαβητή, του διάμεσου ανάμεσα στον αόρατο και στον ορατό κόσμο. Συμπάσχεις με τις δυσκολίες των άλλων και μπορείς να βρεις τρόπους να τους βοηθήσεις συναισθηματικά. Καθώς εξελίσσεις αυτό το χάρισμα, θα διαπιστώσεις ότι δεν ενεργείς πια από το επίπεδο του ενστίκτου, αλλά χρησιμοποιείς τη νόησή σου για να διακρίνεις τις πληροφορίες που παίρνεις και από τα δύο πεδία και να τις συνθέτεις.
Πιθανόν το μεγαλύτερό σου πρόβλημα είναι η ψυχική σου ευαισθησία. Πρέπει να εργαστείς με αυτή την ικανότητα στο μεταφυσικό επίπεδο ώστε να τη χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά, αντί να γίνεσαι θύμα της. Το ζώδιο του ωροσκόπου σου συνδέεται με τα πόδια. Η πρόοδος προς τα εμπρός έχει να κάνει με το να μάθεις να βαδίζεις, και σωματικά και ψυχικά, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που συναντάς.