Λαθάκια που κάνουμε στον καθαρισμό προσώπου

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει πάντα όμορφη, λαμπερή και νεανική. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά και σημαντικά λάθη στον καθαρισμό προσώπου που μπορεί να κάνουμε και να μην το καταλαβαίνουμε, τα οποία προκαλούν διάφορα δερματικά προβλήματα.

Προκειμένου λοιπόν να διατηρήσουμε το πρόσωπο μας υγιές και όμορφο θα πρέπει να γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο καθαρισμού του και να το φροντίζουμε ανάλογα με τις ανάγκες του. Αν δηλαδή χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση, αντιμετώπιση της ακμής κλπ.

Δείτε μια λίστα με τα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπο μας καθώς και μυστικά για τον σωστό τρόπο καθαρισμού του.

1. Καθαρά χέρια

Το μη πλύσιμο των χεριών αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό του προσώπου. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην διαδικασία πλυσίματος του προσώπου που πολλές γυναίκες δεν θεωρούμε απαραίτητο.

Το να πλύνουμε όμως τα χέρια μας είναι ο Νο 1 κανόνας για να καθαρίσουμε σωστά το πρόσωπο μας. Αν δεν το κάνουμε, τότε υπάρχει η πιθανότητα να μεταφέρουμε στο πρόσωπο και την επιδερμίδα μας γενικότερα τα μικρόβια που υπάρχουν στα άπλυτα χέρια μας.

2. Πλύσιμο όλου του προσώπου με προσοχή

Πολλές φορές πλένουμε το πρόσωπο μας και παραλείπουμε κάποια σημεία, όπως αυτά που βρίσκονται κοντά στη γραμμή των μαλλιών. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σωστό, διότι το μακιγιάζ και οι ρύποι της ατμόσφαιρας απλώνονται σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, ακόμα και στο περίγραμμα ή τις γωνίες του. Γι’ αυτό όταν πλένουμε το πρόσωπο μας θα πρέπει να προσέχουμε να μην αφήνουμε κανένα σημείο.

3. Καθαρισμός προσώπου πρωί και βράδυ

Ένα ακόμη από τα λάθη στον καθαρισμό προσώπου είναι το πλύσιμό του μόνο όταν θέλουμε να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ. Το πρόσωπο μας όμως έχει ανάγκη να πλένεται τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ. Το πρωινό πλύσιμο όχι μόνο μας ξυπνάει, αλλά αφαιρεί και όλα τα στοιχεία που έχει αποβάλλει η επιδερμίδα μας κατά την διάρκεια της αναζωογόνησης της που γίνεται τη νύχτα. Ενώ το βραδινό πλύσιμο, αφαιρεί πέρα από το μακιγιάζ, όλους τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή για να αναζωογονηθεί καλύτερα.

4. Εφαρμογή κρέμας προσώπου

Ένα βήμα που δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπουμε είναι η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ημέρας και νύχτας αντίστοιχα. Η κρέμα όχι μόνο θα ενυδατώσει την επιδερμίδα και θα την κάνει να δείχνει όμορφη, σφριγηλή και λαμπερή, αλλά θα της χαρίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναζωογονηθεί.

5. Επιλογή κατάλληλων για την κάθε επιδερμίδα προϊόντων καθαρισμού

Κάθε τύπος επιδερμίδας και κάθε πρόσωπο γενικότερα έχει άλλες ανάγκες. Οπότε ακόμη κι αν μια φίλη μας προτείνει ένα πολύ καλό προϊόν καθαρισμού, δεν σημαίνει πως πρέπει να το αγοράσουμε. Η χρήση προϊόντων καθαρισμού που δεν είναι κατάλληλα για την δική μας επιδερμίδα είναι ένα από τα λάθη στον καθαρισμό προσώπου που πρέπει να αποφεύγουμε. Το πιο ανώδυνο αποτέλεσμα της χρήσης ενός λάθος προϊόντος είναι απλά να μην προσφέρει κάτι στην επιδερμίδα μας. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που τα ακατάλληλα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο πρόσωπο μας, όπως ακμή κλπ. Γι’ αυτό είναι συνετό να επιλέγουμε προϊόντα καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Αν μάλιστα το δέρμα μας είναι ευαίσθητο, καλό θα είναι να επιλέγουμε προϊόντα χωρίς άρωμα και χωρίς οινόπνευμα.

6. Σωστή επιλογή ποιότητας και ημερομηνίας λήξης προϊόντων

Η επιλογή καλλυντικών προϊόντων καθαρισμού πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των συστατικών τους, όπως και στην ημερομηνία λήξης τους. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αγοράζουμε απαραίτητα ακριβά προϊόντα. Υπάρχουν ένα σωρό εταιρείες στο εμπόριο που διαθέτουν εξίσου ποιοτικά καλλυντικά με τις ακριβές επώνυμες εταιρείες, αλλά έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης την οποία θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας και να μην τα χρησιμοποιούμε αν έχουν αλλοιωθεί.

7. Απολέπιση με μέτρο

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας και να διατηρήσουμε το πρόσωπο μας όμορφο, λαμπερό και απαλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να την απολεπίζουμε συνέχεια. Ένα ακόμη από τα πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό προσώπου είναι η υπερβολική απολέπιση. Πρόκειται για μια λάθος κίνηση που μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια την επιδερμίδας και να την κάνει πιο ευαίσθητη, προκαλώντας διάφορα δερματικά προβλήματα. Επομένως, η απολέπιση θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.