‘Ετσι θα γλιτώσεις τα χέρια σου από την πρόωρη γήρανση!

Είναι γνωστό ότι η μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης είναι από τις πρώτες συνέπειες της βιολογικής γήρανσης. Παράλληλα, ο λιπώδης ιστός κάτω από την επιφανειακή στιβάδα των χεριών είναι πολύ λεπτός. Συνδυάστε τα παραπάνω για να κατανοήσετε το λόγο που γίνονται σχετικά νωρίς αντιληπτά τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης στην επιδερμίδα των χεριών. Φροντίστε λοιπόν τα χέρια σας και προλάβετε τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης με αυτούς τους 5 τρόπους:

1. Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Είναι ο μόνος τρόπος να αποκαταστήσετε την έλλειψη λιπιδίων στην περιοχή. Γι’ αυτό, φροντίστε να τα ενυδατώνετε τακτικά μέσα στην ημέρα και, οπωσδήποτε, επαναλάβετε πριν κοιμηθείτε. Φυσικά, όλα αυτά αφορούν την εξωτερική τους ενυδάτωση. Για να τα ενυδατώσετε από μέσα, χρειάζεται να πίνετε πολύ, πολύ νερό!

2. Κάντε απολέπιση

Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια δημιουργώντας τραχιά αίσθηση. Μία φορά την εβδομάδα κάνετε απολέπιση στα χέρια. Αναμειγνύετε ένα κουταλάκι ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμόνι και κάνετε απαλό μασάζ . Ξεπλένετε, στη συνέχεια, με χλιαρό νερό.

3. Βάζετε αντηλιακό (και το χειμώνα)!

Η συνεχής έκθεση στον ήλιο επηρεάζει την όψη των χεριών αφυδατώνοντας τα και επιδεινώνοντας την εμφάνιση πανάδων. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η σωστή αντιηλιακή προστασία και συστηματική ενυδάτωση μπορούν να καθυστερήσουν τα σημάδια του χρόνου στα χέρια. Γι’ αυτό πριν βγείτε από το σπίτι, φροντίστε να απλώσετε μια γενναία ποσότητα και στα χερια σας ανεξαρτήτως εποχής.

4. Αποφεύγετε το καυτό νερό

Σε συνδυασμό με το σαπούνι κάνει το δέρμα ξηρό. Για τον καθημερινό καθαρισμό επιλέγετε σαπούνια με ουδέτερο pH, που διατηρούν απαλή την επιδερμίδα.

5. Φοράτε γάντια

Μάλλινα και μαλακά για το κρύο (για να μην «σκάει» το δέρμα) και πλαστικά κατά τη διάρκεια των δουλειών του σπιτιού (για να μην αφυδατώνονται από τα καθαριστικά προιόντα). Απλώνετε την ενυδατική κρέμα της επιλογής σας. Για καλύτερα αποτελέσματα φοράτε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια και αφήνετε λίγη ώρα προκειμένου να απορροφηθούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.