Διάλεξε το κούρεμα που ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου

Μια σωστή επιλογή κουρέματος θα αναδείξει τα δυνατά σημεία του προσώπου σας και θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση!

Σε γενικές γραμμές, ένας καλός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι ότι το κούρεμα σας θα πρέπει να είναι σε αντίθεση με το σχήμα του προσώπου σας.
Για παράδειγμα, αν έχετε ένα τετράγωνο πρόσωπο θα πρέπει να εξισορροπήσετε τις οξείες γωνίες με φιλάρισμα ή κυματισμούς γύρω από το πρόσωπο σας. Μ΄ αυτό τον τρόπο ουδετεροποιείτε τη μεγάλη αντίθεση και επιτυγχάνεται ένα ισορροπημένο αισθητικό αποτέλεσμα.

Για να καταλάβετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας, τραβήξτε ή χτενίστε τα μαλλιά σας εντελώς μακριά από το πρόσωπό σας. Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη, ώστε να μπορείτε να δείτε το πρόσωπό σας κατ‘ ευθείαν και όχι υπό γωνία.

Τα πιο συνηθισμένα σχήματα προσώπου είναι:

                                                    ΟΒΑΛ (ΩΟΕΙΔΕΣ)

haircut1

Θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου επειδή είναι πιο μακρύ από ότι πλατύ και φαίνεται να έχει ισορροπία. Το πηγούνι και το μέτωπο έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, με ελαφρώς φαρδύτερα ζυγωματικά ενώ οι γραμμές είναι απαλές. Επισημάνετε το καλύτερο χαρακτηριστικό σας και τονίστε το με το κούρεμα σας.

Τι να επιλέξετε: Προτιμήστε ένα bobcut (καρέ) για να αναδείξετε το σχήμα από το πηγούνι σας. Για εσάς που θέλετε ένα σπινθηροβόλο βλεμμα η επιλογή είναι ένα κούρεμα με blunt  ή side swept bangs (συμπαγείς & πλάγιες φράντζες)!

                                               ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

haircut2

To στρογγυλό πρόσωπο διακρίνεται από καμπύλες γραμμές και στρόγγυλο πηγούνι. Τα ζυγωματικά είναι πλατύτερα από το μέτωπο και το πηγούνι. Συνήθως, το πλάτος του προσώπου στο σύνολό του είναι πάνω από τα 2/3 του μήκους του.

Τι να επιλέξετε: Όλα τα μήκη σας ταιριάζουν αρκεί να υπάρχει όγκος στη κορυφή και πληρότητα πάνω από τα αυτιά. Οι επιλογές σας είναι πολλές, χωρίστρα στη μέση, ασυμμετρίες, φιλάρισμα ειδικά κοντά στο πηγούνι! Το ιδανικό μήκος είναι από τους ώμους και κάτω. Αποφύγετε συμπαγείς φράντζες και ίσιο περίγραμμα όπως για παράδειγμα το κλασσικό καρέ!

                                               ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

haircut3

Το μέτωπο και τα ζυγωματικά έχουν εύρος και το πηγούνι σας έντονες γωνίες. Όλα οι γωνίες μαζί έχουν περίπου το ίδιο πλάτος σχηματίζοντας μια σχεδόν ευθεία γραμμή!

Τι να επιλέξετε: Ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω. Οι ασύμμετρες φράντζες και οι κυματισμοί ειδικά στη περιοχή των κροτάφων θα κάνουν πιο απαλό το τετράγωνο σχήμα του προσώπου σας.
Extra tip: Ο όγκος στη κορυφή του κεφαλιού δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μήκους!

                                    ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

haircut4

Αν έχετε σχήμα καρδιάς τότε το μέτωπο και τα ζυγωματικά σας είναι πλατύτερα από ότι το πηγούνι!

Τι να επιλέξετε: Ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω όπου θα πρέπει να υπάρχει και πληρότητα.
Ο όγκος στη κορυφή του κεφαλιού είναι και εδώ απαραίτητος. Αποφύγετε κάθετες και βαριές φράντζες και προτιμήστε ανάλαφρες side swept bangs (πλάγιες φράντζες) για ένα πιο soft λουκ.

                                  ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το τριγωνικό σχήμα προσώπου είναι το αντίθετο από το σχήμα καρδιάς.
Το πρόσωπο γίνεται πιο ευρύ όσο κατεβαίνουμε προς τα ζυγωματικά και καταλήγει σε πλατύτερο σαγόνι.

Τι να επιλέξετε: Ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω με πληρότητα στους κροτάφους και στη κορυφή!

                                 ΕΠΙΙΜΗΚΕΣ – ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι έχουν περίπου το ίδιο πλάτος αλλά το πρόσωπο είναι εμφανώς πιο μακρύ από ότι πλατύ. Κουρέματα μεσαίου μήκους ταιριάζουν πολύ σ΄ αυτό τον τύπο προσώπου.

Τι να επιλέξετε: Ένα απαλό φιλάρισμα και μύτες γύρω από το πρόσωπο με πληρότητα στα πλαϊνά και στην περιοχή του αυχένα  αποτελεί ένα ιδανικό κούρεμα για σας. Περιορίστε το μήκος πάνω από τους ώμους και τολμήστε side swept bangs (πλάγιες φράντζες) αλλά και οριζόντιες φράντζες που και πάλι κάνουν πιο ήπιο το μήκος του προσώπου!

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΦΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Πολύ σοβαρά επίσης πρέπει να λάβετε υπ’ όψη την ποιότητα και υφή των μαλλιών σας!
Για παράδειγμα, αν έχετε χοντρά, πολύ σπαστά ή σγουρά μαλλιά καλό είναι να αποφεύγετε κοντά μήκη και έντονο «άδειασμα» γιατί όπως καταλαβαίνετε θα έχετε πολύ όγκο και πιθανό φριζάρισμα.
Αντίθετα, σε λεπτά μαλλιά καλό είναι να προτιμήσετε μήκη πάνω από τους ώμους, πλάγιες φράντζες και ελεγχόμενο φιλάρισμα τα οποία θα δώσουν τον απαραίτητο όγκο και κίνηση που αναζητάτε!

Η εμπειρία του κομμωτή σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό κούρεμα για τα μαλλιά σας.

Το σωστό κούρεμα σε συνδυασμό με το κατάλληλο χρώμα σίγουρα θα ανεβάσει την ψυχολογία σας στα ύψη! Ακόμη και μια μικρή αλλαγή στη χωρίστρα σας μπορεί να κάνει τη διαφορά! Γι΄ αυτό τολμήστε την ανανέωση φέτος το καλοκαίρι!
Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας εκπαιδεύσει ώστε μέσω του styling να καταφέρετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα και στο σπίτι!