Αμυγδαλέλαιο για επιδερμίδα, χείλη, μαλλιά & βλεφαρίδες!

Θεωρείται από τα πιο “θαυματουργά” και οικονομικά έλαια στη beauty ρουτίνα μας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην περιποίησης της επιδερμίδας, όσο και στα μαλλιά μας με μοναδικά αποτελέσματα. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 4 απλές φυσικές συνταγές για κάθε beauty ανάγκη σου.

thjukfhjmkgjh

-Για ντεμακιγιάζ

Αν ξέμεινες από προϊόντα ντεμακιγιάζ, το αμυγδαλέλαιο είναι η τέλεια και πιο ανέξοδη φυσική λύση, που θα αφαιρέσει ακόμη και τα πιο «βαριά» ή αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ, ενώ παράλληλα θα θρέψει και τις βλεφαρίδες σας.

– Ως lip balm για τα ξηρά και αφυδατωμένα χείλη σου

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις πολύ καλά σε ένα καθαρό μπολ μία κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας, 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο και μία σταγόνα έλαιο βιταμίνης Ε. Μην ξεχνάς να απλώνεις το μείγμα στα χείλη σου σε τακτική βάση.

-Μάσκα για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Εκτός από την επιδερμίδα, το αμυγδαλέλαιο συμβάλλει στη σωστή ενυδάτωση και την υγεία των μαλλιών, αποτρέποντας προβλήματα όπως η πιτυρίδα ή ακόμη και η ψαλίδα στις άκρες. Για να αντιμετωπίσεις το πρώτο αρκεί να ρίξεις μερικές σταγόνες από tee trea oil και αμυγδαλέλαιο στο σαμπουάν σου, ενώ για το δεύτερο (κατεστραμμένες άκρες) μπορείς να απλώσεις απευθείας το αμυγδαλέλαιο στις άκρες των μαλλιών σου.

-Για μακριές, δυνατές βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες μας δεν διαφέρουν πολύ από τα μαλλιά στο τριχωτό της κεφάλης μας. Ως εκ τούτου, τα ίδια θρεπτικά συστατικά του αμυγδαλέλαιου που ωφελούν τα μαλλιά μας μπορούν να κάνουν θαύματα και στις βλεφαρίδες μας! Το μόνο που έχεις να κάνεις να βυθίσεις ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα στο αμυγδαλέλαιο (λίγο πριν κοιμηθείς ή στον ελεύθερο χρόνο σου) και να εφαρμόσεις στις βλεφαρίδες σου, όπως θα έκανες με τη μάσκαρα.