Πώς να μετατρέψεις όλα τα κραγιόν σε ματ

Η ματ υφή στα χείλη είναι πολύ εντυπωσιακή και μπορεί να δημιουργηθεί με οποιοδήποτε είδος κραγιόν σε οποιοδήποτε χρώμα. Κάνοντας ένα κραγιόν να έχει ματ υφή, αυξάνετε την διάρκεια του πάνω στα χείλη σας.

 Αν λοιπόν δεν έχετε κάποιο ματ κραγιόν αγορασμένο απευθείας με αυτή την υφή ή απλά θέλετε να μετατρέψετε το αγαπημένο σας χρώμα σε ματ, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια από τις παρακάτω μεθόδους.

Αυτά τα απλά βήματα μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε κραγιόν να αποκτήσει ματ υφή. Προμηθευτείτε λοιπόν τα απλά και καθημερινά υλικά που θα χρειαστείτε και κάντε τη δοκιμή.

1ος τρόπος για να κάνετε ματ οποιοδήποτε κραγιόν: Με χαρτομάντιλο και διάφανη πούδρα

1. Αφού προετοιμάσετε τα χείλη σας, εφαρμόστε κανονικά το κραγιόν σας. Απλά σιγουρευτείτε πως το έχετε απλώσει ομοιόμορφα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επέμβετε και πάλι μετά την επίτευξη της ματ υφής.

2. Στη συνέχεια πάρτε το χαρτομάντιλο, βάλτε το ανάμεσα στα χείλη σας και ταμπονάρετε την επιπλέον ποσότητα κραγιόν. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως κάποια κραγιόν μπορούν να μετατραπούν σε ματ μόνο με αυτή την κίνηση. Επομένως, αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε, δεν χρειάζεται να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Αλλιώς…

3. Πάρτε λίγη ποσότητα από μια διάφανη πούδρα και εφαρμόστε την στην επιφάνεια των χειλιών σας με ένα πινελάκι ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν η σκόνη έχει κατανεμηθεί άνισα πάνω στα χείλη σας.

4. Πιέστε τα χείλη σας μεταξύ τους. Με αυτή την απλή κίνηση η διάφανη πούδρα θα απλωθεί καλύτερα. Η πίεση θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τα χείλη σας να έχουν ένα ομοιόμορφο χρώμα και την ματ υφή που επιθυμείτε. Αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον πούδρα και επαναλάβετε.

2ος τρόπος για μετατροπή οποιουδήποτε κραγιόν σε ματ: Με πούδρα ή σκιά ματιών παρόμοιου χρώματος με το κραγιόν

1. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα με την εφαρμογή της διάφανης πούδρας, αλλά εφαρμόστε λίγο ρουζ ή σκιά σε μορφή σκόνης σε κοντινή απόχρωση με αυτή του κραγιόν που έχετε επιλέξει (εννοείται πως δεν πρέπει να περιέχει glitter ή ιριδίζοντα στοιχεία).

3ος τρόπος για ματ κραγιόν: Με ειδικά καλλυντικά προϊόντα που χαρίζουν ματ υφή

1. Απλώστε κανονικά στα χείλη σας το κραγιόν και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα ειδικό σέρουμ που μετατρέπει σε ματ οποιοδήποτε κραγιόν. Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα προϊόντα λειτουργούν για τα κανονικά κραγιόν, αν και ορισμένες γυναίκες έχουν δηλώσει πως δουλεύουν εξίσου και με τα lip gloss.

2. Αφού εφαρμόσετε το συγκεκριμένο σέρουμ, πάρτε ένα πανάκι κατά της λιπαρότητας της επιδερμίδας και ταμπονάρετε τα χείλη σας.

3. Τέλος, δοκιμάστε να εφαρμόσετε λίγο ταλκ. Απλά εφαρμόστε το σε ένα χαρτομάντιλο, αφαιρέστε την επιπλέον ποσότητα και ταμπονάρετε τα χείλη σας.

Ενισχύστε το ματ αποτέλεσμα και την διάρκεια του κραγιόν στα χείλη σας

Τέλος, δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε το ματ αποτέλεσμα του κραγιόν σας και να το κάνετε να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Αρχικά θα πρέπει να κάνετε απολέπιση για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα και να κάνετε την επιφάνεια των χειλιών σας λεία και βελούδινη. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα του εμπορίου ή φτιάξτε το δικό σας με απλά σπιτικά υλικά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα scrub χειλιών με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ένα ελαιόλαδο ή μέλι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε το μείγμα στα χείλη σας για λίγο και να το ξεπλύνετε.

Αφού αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, ενυδατώστε τα χείλη σας με ένα lip balm. Αυτό το βήμα θα κάνει το κραγιόν σας να κρατήσει περισσότερο και το χρώμα να φαίνεται πιο ομοιόμορφο.

Έπειτα, εφαρμόστε concealer στα χείλη σας. Αυτό το μικρό μυστικό θα εξασφαλίσει πως το χρώμα του κραγιόν σας θα είναι όσο πιο ζωντανό γίνεται, ενώ παράλληλα θα αυξήσει και την διάρκεια του.

Μετά κάντε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι και γεμίστε την επιφάνεια τους. Αυτή είναι μια κίνηση που θα προστατεύσει την εισχώρηση του χρώματος στα χείλη σας.

Τέλος, πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους για να κάνετε ματ οποιοδήποτε κραγιόν, εφαρμόστε πολλές στρώσεις κραγιόν. Έτσι θα αυξήσετε την διάρκεια του χρώματος, αλλά και την ζωντάνια του.