Μην ξαναβάλεις ποτέ το λαστιχάκι στο χέρι σου!

Πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις είμαστε διαρκώς με ένα λαστιχάκι μαλλιών στο χέρι. Όχι μόνο είναι πολύ πρακτικό, αλλά είναι και ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθούμε πως δεν θα εξαφανιστεί με μαγικό τρόπο, ως συνήθως, όπως κάνουν και τα τσιμπιδάκια. Η παρακάτω ιστορία όμως μάς έκανε να απαρνηθούμε αυτή μας τη συνήθεια.

@luxyhair

Η Όνρει Κόπ από το Λούισβιλ, παρατήρησε ένα εξόγκωμα στον καρπό της, το οποίο μέρα με τη μέρα μεγάλωνε, παρόλο που ο γιατρός της τής έγραψε μια σειρά από αντιβιοτικά για να το αντιμετωπίσει. Όταν πια άρχισε να αισθάνεται ένα έντονο κάψιμο στην περιοχή αποφάσισε να πάει στα επείγοντα. Εκεί ήταν που ανακάλυψε ότι το πολύχρωμο λαστιχάκι της είχε προκαλέσει τρεις διαφορετικές μολύνσεις στον καρπό της.

@vicious.romantiks

Σύμφωνα με το γιατρό που τη χειρούργησε, το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί. Έτσι τα βακτήρια μπόρεσαν να εισχωρήσουν στο δέρμα της μέσω των πόρων και των θυλάκων των τριχών. Εάν δεν είχε πάει έγκαιρα στο νοσοκομείο, η μόλυνση θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε σήψη, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από την ύπαρξη βακτηρίων στην κυκλοφορία του αίματος. «Μπορεί να καταλήξεις σε κώμα. Οι λειτουργίες του σώματος σταματούν», εξηγεί ο γιατρός της, Αμίτ Γκούπτα. “Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα”, συνεχίζει.

Ίσως τελικά καλύτερα που διαρκώς χάνουμε τα λαστιχάκια μας και δεν προλαβαίνουμε να τα φορέσουμε για πολύ καιρό.