Η SOS λύση για τα εγκαύματα από τον ήλιο

Αν και αποκλείεται να μην ξέρετε πως το αντηλιακό το καλοκαίρι είναι must have, ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι σίγουρα κάποιοι θα καούν. Fyi, το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όταν βρίσκεστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, ενώ τις μεσημεριανές ώρες καλό θα είναι να βρίσκεστε στη σκιά.

Ξεχάσατε να κάνετε τα παραπάνω ή σας πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα; Εκτός από το κλασικό γιατροσόφι των γιαγιάδων, aka το γιαούρτι, τις ενυδατικές κρέμες και τα after sun, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τα εγκαύματα.

Σύμφωνα με έρευνες (του Case Western Reserve University School of Medicine και του University Hospitals Cleveland Medical Center) αν πιείτε ένα χαπάκι βιταμίνης D μία ώρα μετά την έκθεση στον ήλιο, θα μειωθεί σημαντικά η ερυθρότητα του δέρματος, το οίδημα και η φλεγμονή.

vitamini D

Φυσικά, σε καμία περίπτωση μη «κοιμάστε ήσυχοι» κάτω από τον ήλιο. Η συγκεκριμένη λύση είναι για έκτακτες περιπτώσεις. Μέχρι τότε μην σταματάτε να απλώνετε συνέχεια αντηλιακό!