Απόκτησε τις τέλειες φυσικές βλεφαρίδες

Οι όμορφες, μακριές και πυκνές βλεφαρίδες μπορούν να απογειώσουν τα μάτια σας, δημιουργώντας ένα σαγηνευτικό βλέμμα. Πως όμως μπορείτε να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας με φυσικό τρόπο; Χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να φορέσετε ψεύτικες ή να κάνετε εμφύτευση;

 Καταρχήν θα πρέπει να αποφύγετε τα λάθη που κάνετε με την μάσκαρα και τα οποία καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σας. Ποια είναι αυτά;

Ένα από τα βασικότερα και συχνότερα λάθη που κάνουμε είναι να κοιμόμαστε με βαμμένες βλεφαρίδες, κάτι το οποίο τις αποδυναμώνει και τις κάνει εύθραυστες. Επίσης, δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας την ημερομηνία λήξης της μάσκαρας ή την δανείζουμε σε φίλες μας. Όλα τα παραπάνω απλά κι όμως πολύ σημαντικά λάθη μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις ή να οδηγήσουν και στην ανάπτυξη ακμής.

Φροντίστε λοιπόν να αποφύγετε τα παραπάνω λάθη και να φροντίζετε σωστά τις βλεφαρίδες σας. Με αυτό τον τρόπο θα τις δυναμώσετε και θα τις κάνετε να μακρύνουν γρηγορότερα. Η σωστή περιποίηση και θρέψη μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο στο να μακρύνετε τις βλεφαρίδες ακόμη και μέσα σε έναν μήνα.

1. Καθαρίστε καλά τις βλεφαρίδες σας

Πριν πάτε για ύπνο καθαρίστε πολύ καλά τις βλεφαρίδες σας αφαιρώντας κάθε ίχνος μάσκαρας χρησιμοποιώντας ένα ντεμακιγιάζ ή καλύτερα λίγο ελαιόλαδο. Το να αφήσετε την μάσκαρα πάνω στις βλεφαρίδες σας ενώ κοιμάστε τις κάνει εύθραυστες και μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. Αν λοιπόν θέλετε να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας θα πρέπει να τις ξεβάφετε πολύ καλά πριν ξαπλώσετε.

2. Διαλείμματα από το μακιγιάζ

Αν είναι εφικτό δοκιμάστε να μην βάφεστε καθημερινά και για όλη την διάρκεια της ημέρας. Αφήστε τις βλεφαρίδες σας να ηρεμήσουν και να αναπνεύσουν τουλάχιστον μια με δυο φορές την εβδομάδα. Εξάλλου τα συστατικά που περιέχουν ορισμένες μάσκαρα, όπως οι αδιάβροχες, αλλά όχι μόνο αυτές, μπορεί να ξηράνουν και να κάνουν τα βλέφαρα σας εύθραυστα.

3. Πείτε όχι στο ψαλίδι για τις βλεφαρίδες

Μπορεί η χρήση του ψαλιδιού για τις βλεφαρίδες να τις κάνει να δείχνουν πιο μακριές και εντυπωσιακές, ωστόσο το να τις τσακίζετε τις κάνει πιο εύθραυστες. Αφήστε τις λοιπόν για ένα διάστημα περίπου ενός μήνα χωρίς να τις γυρίσετε με το ψαλίδι για να αναρρώσουν.

4. Χτενίστε τις

Πως να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας σε ένα μήνα (2)

Το χτένισμα των βλεφαρίδων σας με το ειδικό βουρτσάκι ή ένα παλιό καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας μπορεί να σας βοηθήσει να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας πιο γρήγορα. Ο λόγος είναι διότι αυτή η 5λεπτη καθημερινή κίνηση δυο φορές την ημέρα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί την ανάπτυξη της τρίχας. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν τις βοηθάτε να πυκνώσουν και να μακρύνουν.

Αν προσθέσετε και μια κάψουλα βιταμίνης Ε καθώς τις χτενίζετε θα δείτε μεγάλη διαφορά. Απλά απλώστε το έλαιο που περιέχει η κάψουλα και αφήστε το να δράσει.

5. Μασάζ

Ένας ακόμη τρόπος για να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας είναι το μασάζ. Κι όμως, υπάρχουν ειδικές κινήσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες των τριχών και τονώνουν την ανάπτυξη τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες σας να δυναμώσουν και να σταματήσουν να πέφτουν.

Πως όμως γίνεται το μασάζ στις βλεφαρίδες; Αφού πλύνετε καλά τα χέρια σας, εφαρμόστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδου ή ελαίου καρύδας στις άκρες των δαχτύλων σας και κάντε μασάζ στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες σας για 5 λεπτά. Φροντίστε μόνο να επαναλάβετε την κίνηση αυτή αρκετές φορές την εβδομάδα για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

6. Έλαια

Τα φυσικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο και το έλαιο καρύδας είναι πολύ ευεργετικά για την ανάπτυξη της τρίχας. Περιέχουν λιπαρά οξέα που τρέφουν τους θύλακες και διατηρούν τις τρίχες υγιείς. Γι’ αυτό και μπορούν να σας βοηθήσουν να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας ευκολότερα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόζετε καθημερινά ή έστω κάποιες φορές την εβδομάδα μια σταγόνα από το έλαιο της αρεσκείας σας είτε ένα μείγμα αυτών με μια μπατονέτα ή το δάχτυλο σας πριν πάτε για ύπνο. Έτσι, κατά την διάρκεια της νύχτας οι βλεφαρίδες σας θα απορροφήσουν τα ευεργετικά στοιχεία των φυσικών αυτών υλών και θα δυναμώσουν. Προσέξτε μόνο μην τρίψετε τα μάτια σας, διότι υπάρχει πιθανότητα να μπει μέσα το έλαιο και να σας προκαλέσει ερεθισμό.

Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα κομμάτι φλούδας λεμονιού και να βάλετε πάνω της λίγο ελαιόλαδο ή καστορέλαιο. Στη συνέχεια να την αφήσετε για 4-5 μέρες και έπειτα να την τοποθετήσετε πάνω στα βλέφαρα σας.

Τέλος, μπορείτε να αναμείξετε 2 σταγόνες καστορέλαιο και 2 σταγόνες από ασπράδι αυγού και να εφαρμόσετε το μείγμα στις ρίζες των βλεφαρίδων σας κάθε βράδυ.

7. Βαζελίνη

Η βαζελίνη έχει την ικανότητα να καταπραΰνει και να ενυδατώνει τις ξηρές βλεφαρίδες. Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στις βλεφαρίδες σας πριν κοιμηθείτε. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε, ξεπλυθείτε πολύ καλά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Επίσης, μπορείτε να αναμείξετε 1 αβγό με μια κουταλιά βαζελίνης ή γλυκερίνης και να εφαρμόζετε το μείγμα 3 φορές την εβδομάδα για μερικούς μήνες. Το αβγό περιέχει βιοτίνη και βιταμίνες της ομάδας Β που βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας και των βλεφαρίδων και αποτρέπουν την πτώση τους. Επομένως, η μάσκα αυτή θα σας βοηθήσει να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας πολύ πιο εύκολα.

8. Πράσινο τσάι

Πως να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας σε ένα μήνα (3)

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται κατά κόρον στον τομέα της ομορφιάς και συγκεκριμένα στα καλλυντικά προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

Εφαρμόστε το λοιπόν κρύο στις βλεφαρίδες με την βοήθεια ενός βαμβακιού δυο φορές την ημέρα.

9. Αλόη

Τόσο ο χυμός, όσο και το ίδιο το φυτό της αλόης ενισχύει τις τρίχες και τις τρέφει σε βάθος. Πάρτε λοιπόν λίγες σταγόνες χυμού από ένα φρέσκο φύλο αλόης και εφαρμόστε τις στις βλεφαρίδες σας. Αφήστε τις να δράσουν όλη τη νύχτα και το πρωί ξεπλύντε τις.

Για καλύτερο αποτέλεσμα αναμείξτε την αλόη με λίγο καστορέλαιο ή ελαιόλαδο.