Βάλε πλακάκια με στυλ – 6 ιδιαίτερα μοτίβα

Τα πλακάκια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την επένδυση των τοίχων του μπάνιου και της κουζίνας σας. Δεν είναι λίγες οι τάσεις που αφορούν καινούργια σχέδια και σχήματα και δεν είναι λίγοι οι διακοσμητές που δοκιμάζουν νέους τρόπους για να τα τοποθετήσουν στους τοίχους.

Η κλασσική εικόνα που όλοι έχουμε, είναι τα τετράγωνα πλακάκια (ανεξαρτήτως χρώματος και σχεδίου) που επενδύουν τους τοίχους τοποθετημένα το ένα δίπλα και κάτω από το άλλο. Γνωρίζατε, όμως, πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να τοποθετήσετε, δημιουργώντας πρωτότυπα μοτίβα;

Καταρχήν, να σας πούμε ότι αναφερόμαστε στα Σκανδιναβικά πλακάκια που είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Πρόκειται για λευκά, ορθογώνια πλακάκια μικρού μεγέθους, γνωστά και ως subway tiles. Υπάρχουν και αντίστοιχα τετράγωνα, που είναι γνωστά ως square subway tiles.

Με αυτά τα πλακάκια, λοιπόν, μπορείτε να «παίξετε» τοποθετώντας τα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στον τοίχο σας – όπως στο Tetris! Επειδή, όμως, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, δείτε παρακάτω.

Ψαροκόκκαλο: Το γνωστό  μοτίβο σε σχήμα ψαροκόκκαλο ή αλλιώς herringbone είναι ένα μοτίβο που χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιείται στα πατώματα. Είναι, όμως, και ένας πολύ όμορφος τρόπος για να τοποθετήσετε τα πανέμορφα αυτά πλακάκια στους τοίχους της κουζίνας σας.

μοτίβα

Το ψαροκόκκαλο είναι πολύ όμορφο στους τοίχους.

Οριζόντια: Μπορείτε πάντα να τα χρησιμοποιήσετε οριζόντια, αν επιζητάτε μια πιο αυστηρή γραμμή στους τοίχους του μπάνιου ή της κουζίνας σας.

μοτίβα

Για μια πιο αυστηρή γραμμή, η οριζόντια τοποθέτηση είναι ιδανική.

Διπλό Crosshatch: Το διπλό crosshatch περιλαμβάνει δυάδες από τα πλακάκια, τοποθετημένα εναλλάξ οριζόντια και κάθετα πάνω στο τοίχο σας. Δείτε πόσο στυλ δίνει αυτό το μοτίβο στο μπάνιο της φωτογραφίας.

μοτίβα

Δείτε πόσο στυλ δίνει αυτό το μοτίβο στο μπάνιο.

Τριπλό Crosshatch: Μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να τοποθετήσετε τα πλακάκια σας σε τριπλό crosshatch. Αυτό προϋποθέτει να δημιουργήσετε «ρίγες» όπου στη μία θα είναι τοποθετημένα παράλληλα, ενώ στην από κάτω κάθετα σε τριάδες. Είναι ένα ασυνήθιστο και πολύ ενδιαφέρον μοτίβο.

μοτίβα

Είναι ένα ασυνήθιστο και πολύ ενδιαφέρον μοτίβο.

Κάθετα: Αν προτιμάτε κάτι μίνιμαλ και πιο κλασικό, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε τα πλακάκια σας κάθετα. Άλλωστε, πολλές φορές, η απλότητα είναι αυτή που έχει την γοητεία.

μοτίβα

Μίνιμαλ και γοητευτικό.

Κάθετα offset: Αν πάντως δεν ξέρετε αν θέλετε ένα κλασικό ή ένα πιο τολμηρό μοτίβο, σας έχουμε τη λύση: βάλτε τα κάθετα με το ένα να ξεκινάει από τη μέση του άλλου. Είναι μια ασφαλής λύση που θα προσθέσει, όμως, μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον.

μοτίβα

Μια ασφαλής και ενδιαφέρουσα λύση!