Τέλεια νύχια & το καλοκαίρι – Συμβουλές περιποίησης

Αν σας ζητήσουμε να αναφέρετε ορισμένες ρουτίνες ομορφιάς που είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στοιχηματίζουμε ότι η φροντίδα και η περιποίηση νυχιών στα χέρια και τα πόδια σας δεν περνά από το μυαλό σας!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 4 τρόπους για σωστή περιποίηση νυχιών αυτό το καλοκαίρι!

#1. Ενυδάτωση
Ξέρατε ότι οι ακτίνες UV μπορούν να αφυδατώσουν τα νύχια σας; Ναι, είναι αλήθεια! Η έλλειψη υγρασίας μπορεί να σας οδηγήσει σε ξηρά εύθραυστα νύχια που ξεφλουδίζουν.

enydatwsh-nyxiwn

Η έκθεση στον ήλιο και οι βουτιές στην πισίνα μπορεί να έχουν επιζήμια αποτελέσματα! Αναβαθμίστε τα επίπεδα ενυδάτωσής σας χρησιμοποιώντας έλαια και κρέμες χεριών που θρέφουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας! Μια καλή ιδέα είναι να αποφύγετε το ασετόν  και τις σκληρές αφαιρέσεις βερνικιών γιατί μπορούν να αφυδατώσουν τα νύχια σας. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα αφαίρεσης βερνικιών.

#2. Προστασία
Όπως είπαμε λόγω της υπερέκθεσης στον ήλιο, στην άμμο και στο χλώριο της πισίνας , είναι έξυπνο να καταπολεμήσετε τυχόν παρενέργειες, δίνοντας στα νύχια σας μεγαλύτερη δύναμη! Χρησιμοποιήστε καθαρά εργαλεία, θεραπείες νυχιών καθώς και επώνυμα βερνίκια νυχιών τα οποία έχουν εγγυημένη ποιότητα.

#3. Μήκος

Το καλοκαίρι τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα! Τα δάχτυλα των ποδιών είναι εκτεθειμένα με τις σαγιονάρες, τις παντόφλες και κάθε είδους καλοκαιρινά υποδήματα άρα είναι και πιο πιθανός κάποιος τραυματισμός που μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε μόλυνση! Ο ιδρώτας, η άμμος και η πισίνα είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια και τους μύκητες! Οπότε διατηρήστε τα νύχια σας καθαρά, στο σωστό μήκος και καλά λιμαρισμένα!

#4. Περιποίηση νυχιών & Διατροφή

Αν θέλετε να έχετε καλά διατηρημένα νύχια, πρέπει να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά (βιταμίνη Ε, βιταμίνη C) μαζί  με αρκετό ασβέστιο μέσω του γαλακτοκομικών προϊόντων και βέβαια άφθονο νερό! Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το χυμό καρότου καθώς είναι πλούσιος σε φωσφόρο και ασβέστιο που βοηθά στην ενίσχυση των νυχιών σας. Το καρότο μπορεί επίσης να καταναλωθεί απευθείας σε ακατέργαστη μορφή σε σαλάτες.

Ελπίζουμε να έχετε ένα διασκεδαστικό, ασφαλές και ευχάριστο καλοκαίρι! Και φυσικά, εκτός από την περιποίηση νυχιών, μην αμελλείτε και τη φροντίδα των μαλλιών σας. Επιλέξτε το κατάλληλο χτένισμα για παραλία και εντυπωσιάστε!