SOS οδηγίες για να λάμπεις στον γάμο σου

Λαμπερό, ξεκούραστο πρόσωπο, χωρίς ψεγάδια. Δέρμα και μαλλιά που λάμπουν. Αυτά επιθυμεί να έχει κάθε νύφη τη μέρα του γάμου της. Πώς όμως μπορεί να το πετύχει αυτό; Διάβασε τα πιο κάτω και θα ανακαλύψεις τον τρόπο…
1. Όχι στο κόκκινο κρασί ή στα σκουρόχρωμα φαγητά, όπως τα βατόμουρα. Αν δεν θέλεις να έχεις “λεκιασμένο” χαμόγελο στις φωτογραφίες του γάμου σου, θα πρέπει να αποφεύγεις φαγητά που μπορεί να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών σου. Για να τα κάνεις όμως πιο μαργαριταρένια, καλύτερα να αφεθείς στα χέρια των ειδικών για λεύκανση. Δεν υπάρχει budget; Τότε μια καλή οδοντόκρεμα μπορεί να κάνει και θαύματα. Ξεκίνησε οποιαδήποτε θεραπεία λεύκανσης ένα μήνα νωρίτερα από το γάμο.

2. Όχι στο μαύρισμα. Πέραν των βλαβερών συνεπειών που έχει για το δέρμα σου αυτή η τακτική, το να αποκτήσεις πολύ σκούρο μαύρισμα θα έχει ως αποτέλεσμα οι φωτογραφίες του γάμου σου να μοιάζουν αφύσικες. Ειδικά αν έχεις μαυρίσει με τη μέθοδο του solarium ή του spray tan. Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό πράγμα από το να φοράς άσπρο νυφικό και να έχεις πορτοκαλί χρώμα στο δέρμα!  Άσε δε που δεν μπορείς να το καλύψεις με make up.

3. Όχι αποτρίχωση μια μέρα πριν το γάμο. Αν προγραμματίζεις γενική… αποτρίχωση, ξεκίνα τις διαδικασίες τουλάχιστον μια έως δυο εβδομάδες νωρίτερα. Δε θέλεις να ‘σαι κατακόκκινη τη μέρα του γάμου σου! Ειδικά σε φρύδι και μουστάκι, που μπορεί να σου αφήσουν κάποιο ερεθισμό. Και εννοείται: καλύτερα να σου τα φτιάξει αυτά κάποια επαγγελματίας του είδους και όχι μόνη σου. Υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς με δύο διαφορετικά φρύδια.

4. Μην κάνεις αλλαγές  στον τρόπο περιποίησής σου… Ναι σίγουρα εκείνο το body lotion ήταν σε προσφορά, αλλά είσαι σίγουρη ότι δε θα σου προκαλέσει κάποιο εξάνθημα ή έκζεμα; Γι’αυτό απέφυγε οποιαδήποτε αλλαγή σε προϊόντα περιποίησης έξι εβδομάδες πριν από το γάμο. Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει το δέρμα σου στα συστατικά των νέων προϊόντων.

5. Νέο κούρεμα; Όχι! Δυο μέρες πριν από το γάμο δε συστήνεται να πειραματιστείς με το κούρεμά ή με το χρώμα των μαλλιών σου. Αν πρόκειται να κάνεις βαφή ή να περιποιηθείς μόνο τις άκριες τους, τότε κάν᾽ το καμιά δυο εβδομάδες νωρίτερα. Έτσι θα έχεις χρόνο για να λύσεις προβλήματα του στυλ “ουπς… έχουν βγει λίγο περισσότερο κόκκινα από ότι τα ήθελα”.

6. Μακριά από αλμυρά. Όχι στα αλμυρά φαγητά, στις σάλτσες, τα καρυκεύματα και λοιπά πλούσια σε ιώδιο φαγητά. Επιλέξτε φαγητά χαμηλά σε περιεκτικότητα αλατιού, τουλάχιστον εφτά μέρες πριν από το γάμο. Κι αυτό γιατί το αλάτι κρατάει 50% περισσότερο νερό, κι μόνο αν το περιορίσεις από τη διατροφή σου θα μπορέσεις να χάσεις τουλάχιστον ένα κιλό μέχρι το γάμο.

7. Μακριά από τα σίδερα μαλλιών! Τουλάχιστον για ένα μήνα μην χρησιμοποιήσεις το σίδερο, ώστε να ηρεμήσουν τα μαλλιά σου και να αποκτήσουν ξανά τη χαμένη τους λάμψη.

8. Αν το νυφικό είναι ξώπλατο… μη φορέσεις καθόλου σουτιέν το πρωί. Εκτός κι αν θέλεις να φαίνονται τα ροζ σημάδια που άφησε ο στηθόδεσμος στην πλάτη σου.

9. Νερό, πολύ νερό! Ξεκίνησε να πίνεις όσο πιο πολύ νερό μπορείς τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τον γάμο για να διατηρήσεις το δέρμα σου καθαρό και λαμπερό. Επιπλέον, μείνε μακριά από τα αλκοολούχα ποτά, διότι ξηραίνουν το δέρμα.

10. Τσαντάκι…πρώτης ανάγκης! Ένα μικρό τσαντάκι θα πρέπει να έχεις μαζί σου εκείνη τη μέρα, το οποίο θα περιλαμβάνει κάποια αντικείμενα άμεσης ανάγκης όπως αποσμητικό, διορθωτικό μακιγιάζ, μωρομάντιλα (για μετά που θα αρχίσεις το χορό και θα ιδρώσεις… ), ένα ψαλιδάκι, τσιρότα (αν τα νέα γοβάκια βγήκαν πιο σκληρά από ότι υπολόγιζες), χαρτομάντιλα και ότι άλλο πιστεύεις ότι μπορεί να χρειαστείς άμεσα εκείνη τη μεγάλη μέρα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για όλα τα απρόοπτα.

11. Κλάψε με τρόπο! Δάκρυα μπορεί να κυλήσουν εκείνη τη μέρα από τα μάτια σου από συγκίνηση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις πως να κλαις …σωστά. Με ένα χαρτομάντιλο πίεσε το δακρυϊκό πόρο και άσε τα δάκρια να τρέξουν μέσα στο χαρτομάντιλο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορέσεις να αγγίξεις με τα χέρια σου τα μάτια σου, καταστρέφοντας έτσι το μακιγιάζ και το όμορφό σου πρόσωπο.

12. Μην τα λούσεις! Ναι καλά έχεις διαβάσει. Αν θα κάνεις κάποιο κτένισμα που απαιτεί δυνατό κράτημα τότε μην λούσεις τα μαλλιά σου για μια δύο μέρες ειδικά αν είναι πολύ λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθούν στον τόπο τους και οι φωτογραφίες θα είναι άψογες.

13. Μην μεταμορφωθείς. Προσπάθησε να μην αλλάξεις αυτό που είσαι συνήθως. Δηλαδή αν δεν χρησιμοποιείς καθόλου μακιγιάζ στην καθημερινότητα, τότε δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνεις τη μέρα του γάμου σου. Εκτός κι αν θέλεις να μη σε αναγνωρίσουν οι καλεσμένοι σου.

14. Μην κάνεις την μακιγιέζ! Είναι καλύτερα να προτιμήσεις έναν επαγγελματία του είδους. Πέραν του ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, θα σε συμβουλέψει μάλιστα και ποια χρώματα, προϊόντα κτλ να χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που θα χρειαστεί να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου. Θα σου μάθει μάλιστα και πως να μην το παρακάνεις με το ρουζ: φτάνει πια νύφες που μοιάζουν λες και κοκκινίζουν από ντροπή…μόνιμα!

15. Η μάσκαρα να ᾽ναι waterproof. Σε περίπτωση που δεν πετύχει η συμβουλή με το χαρτομάντιλο… τότε θα πρέπει να επενδύσεις σε μια αδιάβροχη μάσκαρα για να μην αρχίσεις να μοιάζεις σαν ηττημένος πυγμάχος.

16. Μη βιαστείς να αφαιρέσεις το βέλος σου! Αν αποφασίσεις να βάλεις βέλος φόρα το μέχρι τέλους. Διότι το βέλος είναι από εκείνα τα αντικείμενα που μεταμορφώνουν τη γυναίκα με το άσπρο φόρεμα σε νύφη.