Πώς να βάψεις σωστά τα καστανά σου μάτια

Τα καστανά μάτια είναι εκείνα που συναντάμε στους περισσότερους ανθρώπους γύρω μας καθημερινά. Ποιες σκιές όμως ταιριάζουν στο συγκεκριμένο χρώμα ματιών;

Σίγουρα το πιο ασφαλές είναι το να χρησιμοποιήσεις τα σκούρα χρώματα, όπως το γκρι, το καφέ και το μαύρο, τα οποία ταιριάζουν στα καστανά, στα γαλανά, αλλά και στα πράσινα μάτια.

Βέβαια, ακόμη και για τα συγκεκριμένα χρώματα χρειάζεται και η κατάλληλη τεχνική, ώστε να έχεις ένα όμορφο makeup.

Δες τις υπέροχες προτάσεις που ακολουθούν αναλυτικά και επέλεξε την δική σου αγαπημένη, που θα κάνει το βλέμμα σου ακόμη πιο εκθαμβωτικό.

Όμορφο makeup για καστανά μάτια

makigiaz kastana matia ediva.gr

Η πρώτη πρόταση είναι ένα εκπληκτικό χρυσό Smokey Eye μακιγιάζ. Αρχικά θα πρέπει χρησιμοποιώντας ένα μαλακό μαύρο μολύβι να κάνεις την γραμμή στην επάνω πλευρά των βλεφαρίδων σου και στην συνέχεια και την επάνω πλευρά από το καπάκι των ματιών σου, εκεί στο κόκκαλο.

Έπειτα, πάρε ένα πινελάκι και άπλωσε το μολύβι, κάνοντας πιο απαλές τις γραμμές και μετά βάλε στο κέντρο του ματιού σου μία χρυσή σκιά. Για να τονίσεις ακόμη περισσότερο το βλέμμα σου, μπορείς να προσθέσεις και μία λεπτή γραμμή eyeliner.

makeup mation ediva.gr

Αυτό το μακιγιάζ είναι επίσης ιδανικό για μία βραδινή σου έξοδο και είναι και αρκετά απλό. Εδώ τώρα θα πρέπει να απλώσεις στο κινητό μέρος του ματιού σου μία ανοιχτή λευκή σκιά και γύρω γύρω στο κόκκαλο μία ανοιχτή καφέ σκιά.

Κάτω ακριβώς από το κόκκαλο του ματιού σου μπορείς να βάλεις μία σκούρα μπορντό σκιά, με προσοχή να μην καλύψεις όλο σου το μάτι.

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα έντονο μπλε eyeliner και κάνε μια σχετικά παχιά γραμμή, τονίζοντας το εξωτερικό του ματιού σου. Μην ξεχάσεις να βάλεις μπλε μολύβι και στην κάτω πλευρά του ματιού σου. Φυσικά η μάσκαρα είναι απαραίτητη.

smokey eyes ediva.gr

Εδώ έχουμε ένα πιο φωτεινό smokey eye look, για το οποίο θα πρέπει να κάνεις το περίγραμμα του ματιού σου με ένα μαύρο μολύβι, μέχρι και την κάτω γωνία και έπειτα να βάλεις από πάνω στο υπόλοιπο μάτι μια ασημί σκιά.

Στη συνέχεια, πάρε ένα πινελάκι με πολύ λίγη μαύρη σκιά και άπλωσε το τελείωμα του μολυβιού σου, προς την γραμμή από το κόκκαλο του ματιού σου μέχρι την μέση.

Πρόσθεσε μολύβι στο εσωτερικό του ματιού σου και eyeliner στα επάνω βλέφαρα και τελειοποίησε το look σου βάζοντας αρκετή μάσκαρα.

tips makigiaz ediva.gr

Για την 4η πρόταση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα μαύρο μολύβι ώστε να καλύψεις όλο σου το μάτι, ή μία μαύρη υγρή σκιά και από πάνω να βάλεις μια σκούρα μοβ σκιά. Τόνιζε τα φρύδια σου βάζοντας μια λευκή σκιά ακριβώς από κάτω.

Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσεις και για την κάτω πλευρά του ματιού σου. Επίσης, βάλε μαύρο μολύβι και στο εσωτερικό του ματιού σου και αρκετή μάσκαρα στο τελείωμα.

makigiaz 2015 ediva.gr

Το γαλάζιο χρώμα ταιριάζει πολύ στο συγκεκριμένο χρώμα ματιών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ανοιχτό γαλάζιο μολύβι και πάνω, αλλά και κάτω από το μάτι σου και να το απλώσεις με έν ακαθαρό πινελάκι.

Για να το τονίσεις ακόμη πιο πολύ βάλε στις κάτω βλεφαρίδες σου μια πιο σκούρα μπλε σκιά και μαύρο μολύβι στο εσωτερικό του ματιού. Πρόσθεσε και την μάσκαρα σου και είσαι έτοιμη.

skies gia kastana matia ediva.gr

Για το τέλος κρατήσαμε ένα ακόμη εύκολο και εντυπωσιακό μακιγιάζ με βασικό χρώμα το ροζ.

Ξεκινώντας βάλε μια πορτοκαλί σκιά και από πάνω μια ροζ. Στην συνέχεια, τόνισε την εξωτερική γωνία του ματιού σου με μία μοβ σκιά. Επίσης θα πρέπει να βάλεις την ίδια ροζ σκιά και στην κάτω πλευρά του ματιού σου.

Για το τελείωμα, βάλε μαύρο eyeliner και μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου. Μην ξεχάσεις και το μαύρο μολύβι στο εσωτερικό.