Ντύνεσαι νυφούλα; Διάλεξε τα σωστά εσώρουχα!

Ποιό είναι το σωστό σουτιέν για το στιλ του νυφικού μου; Πώς θα βρω τι χρώμα εσώρουχα να διαλέξω; Πως θα αποφύγω τα ατυχήματα των εσωρούχων; Αυτές και άλλες ερωτήσεις που απασχολούν την κάθε νύφη βρίσκουν απαντήσεις.

Ίσια γραμμή
Τα νυφικά σε ίσια γραμμή που είναι συνήθως από σιφόν ή οργαντίνα, πιθανόν να φεγγίζουν και να διαγράφεται το εσώρουχο. Εξαφανίστε κάθε ίχνος με ένα body-liner. Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία για να διαλέξετε το τέλειο μήκος, κοντό ή μακρύ, που θα δημιουργήσει άψογη σιλουέτα.

Γραμμή Α
Αυτό το πριγκηπικό στιλ, κολακεύει σχεδόν κάθε σωματότυπο καθώς καλύπτει τις περισσότερες ατέλειες. Προτιμήστε το, εάν θέλετε να νιώθετε άνετα γιατί δεν θα χρειαστεί κάτι ιδιαίτερο, όσον αφορά τα εσώρουχα.

Μermaid
Το σχέδιο γοργόνα, αγκαλιάζει το σώμα, και το περιγράφει αλλά δεν τονίζει τα εσώρουχα όπως κάνει η ίσια γραμμή. Ιδανική επιλογή, λαστέξ κορσές στρίνγκ που σμιλεύει τη μέση.

Βallgown
Εδώ μας ενδιαφέρει η άψογη μέση και το τονισμένο μπούστο. Θα το πετύχουμε με στράπλες σουτιέν, κορσάζ ή κορσέ που συγχρόνως λεπταίνει τη μέση κι ανασηκώνει το στήθος.

Εάν σκοπεύετε να φορέσετε κορσέ, μπούστο ή shapewear κάντε πρόβα φορώντας το για μια ολόκληρη ημέρα. Έτσι θα λύσετε τυχόν προβλήματα προκαταβολικά.

Πώς θα βρω τι χρώμα εσώρουχα να διαλέξω;
Τα νυφικά υπάρχουν σε όλες τις αποχρώσεις του λευκού και όχι μόνο. Κατάλευκα, ιβουάρ, ροζ, μπεζ κι ανάλογα με το ύφασμα και το πόσο διαγράφει παίρνουμε την απόφαση του χρώματος. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι πάντα ο φυσικός τόνος κι ακόμη καλύτερα αυτός του δέρματός σας.

Ποιό είναι το ιδανικό νυφικό καλσόν για το νυφικό μου;
•Για τα φορέματα σε γραμμή Α, τα ballgowns και γενικά τα νυφικά με όγκο στη φούστα, ενδείκνυνται οι κάλτσες. Mε ζαρτιέρες, ή ακόμη καλύτερα να στέκονται μόνες τους με σιλικόνη.
•Για τη στενή, ίσια γραμμή και τύπου mermaid χρειάζεστε καλσόν. Ιδανικά είναι και τα καλσόν με λαστέξ κορσέ που εξαφανίζουν
τις ατέλειες της σιλουέτας και τα ίχνη του εσώρουχου.
Ποιό είναι το καλύτερο σουτιέν για εξώπλατο νυφικό;
•Τα στράπλες και τα πολυμορφικά σουτιέν με πολλούς τρόπους δεσίματος είναι συνήθως οι καλύτερες λύσεις.
•Το μπούστο κορσές έχει ένα ακόμη αβαντάζ, μειώνει την κοιλιά.
•Όταν η πλάτη του φορέματος είναι πολύ ανοιχτή, συνιστάται σουτιέν που στέκεται με αυτοκόλλητο τρόπο, πχ. σουτιέν από σιλικόνη.
Σε κάθε περίπτωση, να το έχετε μαζί σας όταν κάνετε πρόβα νυφικού  και ειδικά στην τελική.

Πρέπει να φορέσω shapewear;
Υπάρχουν shapewear για κάθε μέρος του σώματος που χρειάζεται  λίγο “μάζεμα” και πραγματικά μπορούν να αλλάξουν την εφαρμογή ενός νυφικού. Μπούστο, κορσές, βερμούδες κάθε μήκους για να διαλέξετε αλλά να νιώθετε και άνετα.

Είμαι κοντούλα με καμπύλες. Τι θα βοηθούσε;
Δοκιμάστε ένα πολύ ενισχυμένο μπούστο για βοήθεια στο μάξιμουμ. Σιγουρευτείτε για το μέγεθος, γιατί μερικά μπορεί να είναι πολύ μακριά για το ύψος σας.
Όσον αφορά το κάτω μέρος του σώματος, ένα shapewear με πολύ ψηλά τη μέση επίσης θα βοηθήσει, όπως και το πόσο μακρύ είναι, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας.

Πως θα αποφύγω τα ατυχήματα των εσωρούχων;
• Εάν σκοπεύετε να φορέσετε κορσέ, μπούστο ή shapewear κάντε πρόβα φορώντας το για μια ολόκληρη ημέρα. Έτσι θα λύσετε τυχόν προβλήματα προκαταβολικά.
• Αγοράστε ένα έξτρα σετ κάλτσες ή καλσόν, ίδιο με αυτό που θα φορέσετε κι αχρείαστο να ‘ναι.
• Προσοχή στον τόνο του λευκού, μπεζ ροζ των εσωρούχων και φροντίστε να τα έχετε στην πρόβα. Είναι πολύ σημαντικό για να μην γίνουν λάθη στο χρώμα.
• Να έχετε μαζί στις πρόβες του νυφικού, οπωσδήποτε τα εσώρουχα που σκοπεύετε να φορέσετε γιατί το shapewear μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά το πως πέφτει πάνω σας το νυφικό.
• Εάν δεν ντυθείτε στο σπίτι σας, ετοιμάστε ένα ξεχωριστό μέρος που θα βάλετε τα εσώρουχα για τη μεταφορά. Μια λίστα είναι καλή ιδέα για να μην ξεχάσετε τίποτα.

Και με την τουαλέτα τι γίνεται;
Μια ερώτηση που πραγματικά η σκέψη της, αγχώνει όλες τις νύφες. Καλή λύση είναι να μπείτε στην πιο ευρύχωρη τουαλέτα που μπορείτε να βρείτε, να βγάλετε εντελώς το εσώρουχο και να σηκώσετε το φόρεμά σας μέχρι τη μέση, για να μην λερωθεί. Επίσης η βοήθεια από μια φίλη, αδερφή, κουμπάρα θα ήταν πολύ χρήσιμη και θα σας αφήσει και μια ιστορία να διηγείστε μετά το γάμο.