Διάλεξε το ιδανικό χρώμα για το νυφικό σου

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα και δεν ξέρεις με τι να πρωτοασχοληθείς; Όπως λένε και στην Αμερική, εάν βρεις το σωστό φόρεμα, έχεις κάνει το μισό δρόμο! Πάρε λοιπόν μερικές ιδέες, ενδεικτικά, για το ποιά χρώματα σου πηγαίνουν ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος και των μαλλιών σου.

Το κρεμ: ένα χρώμα πιο πλούσιο και πιο ανοιχτό από το ιβουάρ, που όμως επίσης κιτρινίζει ανεπαίσθητα. Είναι το χρώμα που έχει η κρέμα γάλακτος, εξ ου και το όνομά του. Ταιριάζει:

  • Σε κοκκινομάλλες που δείχνουν υπέροχες στο σκούρο κρεμ.
  • Σε κορίτσια που έχουν μεσαία ροζ επιδερμίδα.

Δεν πηγαίνει: Σε αυτές που η επιδερμίδα τους κιτρινίζει ή είναι πολύ χλωμή.

Η σχεδιάστρια Ελίζαμπεθ Τοντ υποστηρίζει ότι ‘αυτή η απόχρωση είναι ιδανική για γυναίκες που έχουν ένα ελαφρύ μαύρισμα. Αυτό ζωντανεύει το φόρεμα και αναδεικνύει την επιδερμίδα’. Επίσης, είναι αντίθετη στα νυφικά που τείνουν προς το ανοιχτό ροζ, αφού χλωμαίνουν και δείχνουν τη νύφη σαν φάντασμα. Η ιδανική λύση είναι το πάντρεμα του χρυσού με το κρεμ που ταιριάζει και στις πολύ σκούρες επιδερμίδες. Αυτό που μετράει είναι να υπάρχει έντονη αντίθεση με το κρεμ, είτε με πιο ανοιχτή επιδερμίδα είτε με πιο σκούρα.

Αν έχεις κι εσύ σκούρα ήσταρένια επιδερμίδα, το έντονολευκό έχει φτιαχτεί για σένα!
Αν έχεις κι εσύ σκούρα ή σταρένια επιδερμίδα, το έντονο λευκό έχει φτιαχτεί για σένα!

Το ιβουάρ.  Είναι το χρώμα του ελεφαντόδοντου, ή το κοκκαλί όπως θα το λέγαμε σε ελεύθερη απόδοση. Ταιριάζει:

  • Σε γυναίκες με ανοιχτή επιδερμίδα και μαύρα μαλλιά.
  • Σε όσες έχουν επιδερμίδα που τείνει προς το ροζ.
  • Σε όσες έχουν σκούρο δέρμα.

Απόφυγε το βαθύ ιβουάρ αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ σκούρα.

Η Σουζάν Νεβίλ μας λέει ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ύφασμα του ιβουάρ και όχι τόσο η απόχρωσή του. Για παράδειγμα, κάποια που δείχνει υπέροχη σε σατέν ιβουάρ, ίσως να μην της πηγαίνει τόσο ο ιβουάρ ταφτάς. Η σχεδιάστρια Σάρα Άρνετ μας ενημερώνει ότι το ιβουάρ είναι ιδανικό για σκούρα μαλλιά, λευκό δέρμα αλλά και για πιο σκούρες επιδερμίδες. Συνεπώς είναι και το νυφικό που πουλάει περισσότερο. Δείχνει ακόμα καλύτερο όταν συνδυάζεται με χρυσό ή ασημένιο σε σιφόν ή τούλι.

Το υπόλευκο: ή αλλιώς το “σπασμένο” λευκό. Κυκλοφορεί σε τόσες αποχρώσεις που σίγουρα κάποια θα ταιριάζει και σε σένα. Διάλεξε ανάμεσα στο ζαχαρί, το παλιωμένο λευκό, ή το χρώμα των κρίνων. Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι μεγάλοι σχεδιαστές, αρκεί να τα δοκιμάσεις για να δεις ποιό έχει φτιαχτεί για εσένα. Το υπόλευκο είναι πιο φυσικό και πιο γήινο σε σχέση με το έντονο λευκό. Ταιριάζει:

Διάλεξε υπόλευκο αν έχειςανοιχτόχρωμη επιδερμίδαπου κιτρινίζει ελαφρώς όπωςτης Γουίνεθ Πάλτροου.
Διάλεξε υπόλευκο αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που κιτρινίζει ελαφρώς όπως της Γουίνεθ Πάλτροου.
  • Στις περισσότερες επιδερμίδες (εκτός από τις πολύ πολύ ανοιχτές).
  • Στα περισσότερα χρώματα μαλλιών(ιδιαίτερα στο σκούρο ξανθό και στο καστανό).

Η Καρολίν Καστιλιάνο προτιμά το παλιό λευκό ‘γιατί είναι φυσικό και σε κολακεύει αν δεν είσαι πολύ σκούρα’, ενώ η σχεδιάστρια Σουζάν Νεβίλ προτιμά το γαλακτερό ‘γιατί δεν είναι ούτε λευκό, ούτε ιβουάρ και προσδίδει ζεστασιά.’

Το χιονάτο. Είναι το πιο “λευκό” απ’ όλα, αλλά έχει ειδικές απαιτήσεις. Ταιριάζει:

  • Σε καστανές με μεσαία επιδερμίδα.
  • Σε ηλιοκαμένα ή σταρένια δέρματα με οποιοδήποτε χρώμα μαλλιών.
  • Σε μαύρες επιδερμίδες.
  • Απόφυγέ το αν είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη.

Πριν καταλήξεις, δώσε βάση και στην ιδέα του σχεδιαστή Ίαν Στιούαρτ, που πιστεύει ότι οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες δεν πρέπει να περιορίζονται, αφού μπορούν να σκουρύνουν με τη βοήθεια… σπρέι για γρήγορο τεχνητό μαύρισμα! Σ’ αυτή την περίπτωση πρόσεξε τους λεκέδες! Διαφορετικά υπάρχει και το σολάριουμ (αλλά πάντα με μέτρο)!