Τρόποι για να δεις και πάλι τα μαλλιά σου υγιή & λαμπερά

Τα όμορφα μαλλιά είναι σύμβολο θηλυκότητας και υγείας. Όλοι και όλες θέλουν να έχουν όμορφα μαλλιά για να νιώθουν ελκυστικοί. Αλλά, όπως ξέρουμε, τα όμορφα μαλλιά χρειάζονται καλλυντικές θεραπείες, ακριβές μάσκες και πολλά ακόμη… Θέλουμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας ορισμένα μυστικά για όμορφα μαλλιά που δε θα σας κοστίσουν ούτε ένα ευρώ!

1. Βουρτσίστε τα μαλλιά δύο φορές την ημέρα


Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά το απλό βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών και βελτιώνει την τροφοδοσία των τριχών με θρεπτικές ουσίες. Είναι σαν ενεργητικό μασάζ που δεν κοστίζει: απλά βουρτσίστε τα μαλλιά σας δύο ή ακόμα και τρεις φορές την ημέρα.

2. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό στο ξέβγαλμα

Μήπως φοβάστε να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό; Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ αναζωογονητικό, βελτιώνει την κυκλοφορία και είναι αποτελεσματική λύση για τα θαμπά μαλλιά. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το δέρμα του κεφαλιού – ίσως να γνωρίζετε ήδη ότι μπορεί να κάνει τα μαλλιά ξηρά και θαμπά. Εάν, αντίθετα, ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό μετά το λούσιμο με σαμπουάν και μαλακτικό, θα βοηθήσετε τους θύλακες των μαλλιών να κλείσουν, κάτι που θα τα κάνει πιο λαμπερά, μεταξένια και αστραφτερά. Και μην ξεχνάτε: αυτό επίσης τα κάνει να μακραίνουν πιο γρήγορα!

3. Χρησιμοποιήστε πρώτα το μαλακτικό, μετά το σαμπουάν

Αυτό το κολπάκι το ξέρουν λίγοι. Είναι φοβερός τρόπος να προστατέψετε τα μαλλιά. Αν απλώς βάλετε πρώτα μαλακτικό και μετά το σαμπουάν, θα πετύχετε καλύτερη ενυδάτωση και πιο λαμπερά μαλλιά από ποτέ. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να θυμάστε είναι πως μετά το λούσιμο και το μαλακτικό μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή μια κουταλιά λάδι καρύδας ακριβώς πριν από το τελευταίο ξέβγαλμα. Κάντε ένα σύντομο μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού και ξεπλύνετε με χλιαρό ή κρύο νερό. Θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.

4. Κάντε μάσκα μαλλιών δύο φορές την εβδομάδα

Ποιές είναι οι καλύτερες μάσκες για να διαλέξετε;

Μάσκα μαλλιών με αβγό και μπύρα.
Χρειάζεται μόνο να ανακατέψετε ένα αβγό με μισό ποτήρι μπύρα. Ανακατέψτε τα καλά, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Όταν είστε έτοιμες να την εφαρμόσετε, απλώστε το μείγμα σε υγρά μαλλιά και αφήστε το για 20 λεπτά (φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου για να μην λερωθείτε). Έπειτα ξεπλύνετε με κρύο ή χλιαρό νερό. Αυτή είναι πολύ καλή θεραπεία για τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα και τους παρέχει βιταμίνες που θα τα κάνουν λαμπερά, δυνατά και θα τους δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Θα δείχνουν πιο εντυπωσιακά από ποτέ.

Μάσκα μαλλιών με αβοκάντο και μέλι.

Είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες στον κόσμο της αισθητικής μαλλιών. Κάνει τα μαλλιά μαλακά, μεταξένια, λαμπερά και τους δίνει όλη την θρέψη που χρειάζονται. Είναι επίσης σημαντικός σύμμαχος όσων βάφουν τα μαλλιά, επειδή τα αναζωογονεί και τα επανορθώνει. Για να την παρασκευάστε χρειάζεστε μισό αβοκάντο και δύο κουταλιές μέλι. Ανακατέψτε τα δύο συστατικά καλά με ένα κουτάλι και εφαρμόστε σε υγρά μαλλιά. Αφήστε τη μάσκα να ενεργήσει για 15-20 λεπτά και ξεβγάλετε! Είναι ιδανική για εβδομαδιαία χρήση.

5. Προσοχή στα χημικά και τις υψηλές θερμοκρασίες

Ήδη γνωρίζετε ότι οι βαφές μπορούν να βλάψουν την υγεία και την ισορροπία των μαλλιών. Μερικές φορές όμως δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, επειδή θέλουμε να καλύψουμε τις γκρίζες τρίχες. Εάν είστε τέτοια περίπτωση, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε με συνέπεια τις μάσκες που αναφέραμε παραπάνω για να αναπληρώσετε τα θρεπτικά τους συστατικά και να αναδομήσετε τα μαλλιά.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε να κάνετε περιορισμένη χρήση σεσουάρ και ισιωτικών συσκευών. Η θερμότητα κάνει κακό στα μαλλιά – τα ταλαιπωρεί, μειώνει την οξυγόνωσή τους και διώχνει τη λάμψη και την απαλότητά τους. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε συχνά πηγές θερμότητας στα μαλλιά επειδή τα βλάπτουν φανερά και τα αποτελέσματα θα είναι αναμενόμενα. Μάλιστα αν αφήνετε τα μαλλιά σας σγουρά, καλύτερα να σταματάτε το πιστολάκι λίγο πριν στεγνώσουν εντελώς. Έτσι αποφεύγετε και το φριζάρισμα.

6. Το μυστικό της σωστής διατροφής

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούτε αυτό, αλλά η σωστή διατροφή έχει άμεσα αποτελέσματα στην εμφάνισή μας. Και στα μαλλιά, όσα τρώμε αμέσως φαίνονται: η έλλειψη απαραίτητων μεταλλικών στοιχείων όπως σίδηρου, ψευδάργυρου και μαγνησίου αποδυναμώνει τους θύλακες των τριχών, φέρνει θαμπάδα και ψαλίδα, όπως και ξηρότητα… Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών.

Τα καλύτερα τρόφιμα για τα μαλλιά είναι όσα είναι πλούσια σε σίδηρο, θείο, λιπαρά ωμέγα-3, φολικό οξύ και κάλιο. Πού βρίσκουμε αυτές τις ουσίες; Σημειώστε:

ΘΕΙΟ: Μπρόκολα, πράσα, σπαράγγια, ανανάς και καρύδα. Αυτές οι τροφές βοηθούν το σώμα να διώξει τις τοξίνες ενώ αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και κερατίνης.

ΣΙΔΗΡΟΣ: Προσοχή, μην ξεχνάτε να τρώτε καθημερινά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Άλλες καλές επιλογές είναι οι φακές, η γαλοπούλα και το κοτόπουλο. Επιτρέπουν στο σώμα να μεταβολίσει τις βιταμίνες Β, που χρειάζονται για να μεταφέρουν τον σίδηρο στα μαλλιά, κάνοντας τα δυνατά και υγιή.

ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΩΜΕΓΑ-3: Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια; Τότε μην διστάζετε να τα επιλέγετε όσο συχνότερα μπορείτε, αφού η έλλειψή τους φέρνει εύθραυστα, θαμπά μαλλιά.

ΚΑΛΙΟ: Θα το βρείτε στα κολοκυθάκια, στα μανιτάρια και στην κολοκύθα, όπως και στα ακτινίδια και τα πεπόνια. Ο σολομός και το γιαούρτι επίσης περιέχουν κάλιο. Εάν έχετε έλλειψη καλίου στη διατροφή σας, τα νύχια γίνονται αδύναμα και τα μαλλιά αρχίζουν και πέφτουν.

ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ: Μην παραλείψετε να προσθέσετε τα ρεβύθια, τις φακές και άμυλα όπως το ρύζι και το αλεύρι ολικής άλεσης στη δίαιτά σας, όπως και φρούτα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι ή το λεμόνι. Η έλλειψη φολικού οξέος και σιδήρου φέρνει αναιμία, η οποία προκαλεί τριχόπτωση… Με την πρόσληψη σωστής ποσότητας φολικού οξέος όχι μόνο αποτρέπετε κάτι τέτοιο, αλλά ενισχύετε τους θύλακες των τριχών των μαλλιών.